Αρχική ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ Εξώδικο από τον Λάμπη Καϊτετζίδη στον αστυνομικό διευθυντή για την παράνομη στάθμευση

Εξώδικο από τον Λάμπη Καϊτετζίδη στον αστυνομικό διευθυντή για την παράνομη στάθμευση

0

Αναδεικνύει τα εμπόδια στην προσβασιμότητα που υφίστανται τα άτομα με αναπηρία, λόγω της μη τήρησης των κανόνων στάθμευσης

Εξώδικο προς τον αστυνομικό διευθυντή, με κοινοποίηση στον Εισαγγελέα, το δήμαρχο και τους υποψήφιους δημάρχου επέδωσε ο συμπολίτης μας Λάμπρος Καϊτετζίδης, προκειμένου να ζητήσει τη συνδρομή τους για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων φαινομένων παράνομης στάθμευσης στην πόλη, που έχουν ως αποτέλεσμα να εμποδίζουν την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία.

Ο ίδιος, ως άτομο με προβλήματα όρασης και αναπηρία κατά 95% ως εκ τούτου, περιγράφει τα προβλήματα που ο ίδιος καθημερινά αντιμετωπίζει, τονίζοντας αφενός την ύπαρξη της νομοθεσίας που προβλέπει πρόστιμα και κυρώσεις για όσους παρκάρουν σε ράμπες, πεζοδρόμια κλπ και αφετέρου την ευθύνη που έχουν τα όργανα ελέγχου για την προάσπιση των δικαιωμάτων προσβασιμότητας των ατόμων με αναπηρία.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει: «στην πόλη της Ξάνθης, τα άτομα με αναπηρία, όπως εγώ, βιώνουν έντονα τον κοινωνικό αποκλεισμό λόγω της ανύπαρκτης πρόσβασης και προσβασιμότητας».

Παραθέτοντας αναλυτικά, το γολγοθά που βιώνουν τα άτομα με αναπηρία, ζητά:

  1. Να εφαρμοστεί ο νόμος βάσει του νομοθετικού πλαισίου που αφορά την παράνομη στάθμευση
  2. Και ειδικότερα, να εκκενωθούν άμεσα, με ενέργειες των οργάνων της αστυνομίας, από τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα, τα πεζοδρόμια, προκειμένου αυτά να χρησιμοποιούνται με ασφάλεια σύμφωνα με το σκοπό του κατασκευάστηκαν
  3. Και να διενεργούνται εφεξής τακτικές περιπολίες προκειμένου να ανατραπεί η παγιωθείσα παράνομη συμπεριφορά των οδηγών μόνιμα και όχι για παροδικό διάστημα.
Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Χειροπέδες σε δύο διακινητές επί της επαρχιακής οδού Ροδόπης

Οι άντρες επέβαιναν σε ΙΧ , το οποίο έφερε πινακίδες κυκλοφορίας άλλου οχήματος, ενώ ο οδη…