Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Κόντρα ΑΟΞ-Ορφέα για το ιδιοκτησιακό του γηπέδου

Κόντρα ΑΟΞ-Ορφέα για το ιδιοκτησιακό του γηπέδου

0

Ο ΟΡΦΕΑΣ Ξάνθης καλεί τον Ερασιτέχνη να υπογράψει σύμβαση χρησιδανείου αορίστου χρόνου, για την παραχώρηση χρήσης του γηπέδου χωρίς αντάλλαγμα

ΤΟ ΔΣ του Ερασιτέχνη τονίζει: «ότι θα εκπέσουμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ως αποκλειστικοί κύριοι του γηπέδου μας» αντιπροτείνοντας μερική ρήση από τον Ορφέα

 

Μέσω εξωδίκου εκφράστηκε η κόντρα ανάμεσα στον Ορφέα Ξάνθης και τον Ερασιτέχνη ΑΟΞ σχετικά με το ιδιοκτησιακό και τη χρήση του γηπέδου της Ξάνθης.

Ο Ερασιτένης προέβη στη δημοσίευση αναλυτικής ανακοίνωσης όπου ενημερώνει για την παραλαβή εξωδίκου από τον Ορφέα, όπως και για το περιεχόμενο της απάντησης του ΔΣ του ΑΟΞ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει τα παρακάτω:

Με αφορμή πρόσφατες αναρτήσεις στον ιστότοπο του Facebook, που με τη μέθοδο «της κοπής και της ραφής» δημοσιεύουν μέρη των εγγράφων μας, με αποκλειστικό και μοναδικό σκοπό να διχάσουν και να παραπλανήσουν τον φίλαθλο κόσμο, αλλά και να εμποδίσουν την αναγέννηση της ομάδας του Α.Ο.Ξ, η Διοίκηση του Α.Ο.Ξ. γνωστοποιεί, προς αληθή ενημέρωση και ορθή πληροφόρηση του φίλαθλου κόσμου και κάθε ενδιαφερόμενου, τα εξής:

Την 26.5.2023 κοινοποιήθηκε στον Α.Ο.Ξ. εξώδικη δήλωση – πρόσκληση από το αθλητικό σωματείο «ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ», τον κ. Μουρτζανό Χρήστο, προσωπικά, και τον κ. Χατζημεστή Χαράλαμπο, προσωπικά. Με το ανωτέρω εξώδικό τους τα παραπάνω πρόσωπα ζήτησαν: α) να προσέλθει ο Α.Ο.Ξ. για τη σύναψη με τον Ορφέα Ξάνθης, έγγραφης σύμβασης χρησιδανείου αορίστου χρόνου, για την παραχώρηση χρήσης χωρίς αντάλλαγμα στον Ορφέα Ξάνθης, όλων των εγκαταστάσεων και χώρων του γηπέδου μας και β) να επανεγγράψουμε τα ανωτέρω φυσικά πρόσωπα, ως μέλη του σωματείου μας. Για να προβούμε στα παραπάνω, μας έταξαν «εύλογη» προθεσμία 3 ημερών, δηλαδή μέχρι την 29.5.2023, ενώ σε περίπτωση παρέλευσης άπρακτης της προθεσμίας αυτής, δήλωσαν ότι θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη με τη διαδικασία των ασφαλιστικών μέτρων και λοιπών δικαστικών ενεργειών.

Την 29.5.2023 ο Α.Ο.Ξ., νομίμως εκπροσωπούμενος, προκειμένου να μην προσφύγουν τα ανωτέρω πρόσωπα στη Δικαιοσύνη και με σκοπό να αποφευχθεί η όποια μεταξύ μας δικαστική διαμάχη, απάντησε ως όφειλε εντός των 3 ημερών της προθεσμίας, δηλώνοντας: α) ότι αναφορικά με την επανεγγραφή των παραπάνω φυσικών προσώπων στο σωματείο μας, αυτοί μπορούν να προσέλθουν για να αιτηθούν την εγγραφή τους στο σωματείο μας και να εγγραφούν σε αυτό υπό τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος, όπως συμβαίνει με όλο τον φίλαθλο κόσμο που καθημερινά προσέρχεται για εγγραφή, β) ότι δεν πρόκειται να συναφθεί αυτό το χρησιδάνειο, γ) ότι πρέπει να αποδοθεί ελεύθερο και κενό το γήπεδο και οι εγκαταστάσεις στον ιδιοκτήτη τους, τον Α.Ο.Ξ., εντός προθεσμίας 20 ημερών και δ) ότι πρέπει να απέχουν από οποιαδήποτε άλλη ενέργεια αναφορικά με το γήπεδο που τείνει σε προσβολή των δικαιωμάτων του Α.Ο.Ξ.

Παράλληλα, αναφερόμενοι και αναγνωρίζοντας την ιστορική διαδρομή του Ορφέα Ξάνθης, ο Α.Ο.Ξ., κάλεσε τον Ορφέα Ξάνθης να μας απαντήσει και μάλιστα χωρίς προθεσμία εάν επιθυμεί να του παραχωρηθεί, εκ μέρους μας, η χρήση του γηπέδου μας και 2 αποδυτηρίων για τους αγώνες της ανδρικής του ομάδας, όταν η ανδρική ομάδα του Α.Ο.Ξ. θα αγωνίζεται εκτός έδρας. Αυτό το προτείναμε ως διοίκηση του Α.Ο.Ξ., καθώς το γήπεδο του Α.Ο.Ξ., εκτός των άλλων εκδηλώσεων που ούτως ή άλλως μόνο ο ίδιος ο Α.Ο.Ξ. έχει δικαίωμα να διοργανώνει, θα χρησιμοποιείται μόνο για τους αγώνες της ανδρικής μας ομάδας, ενώ οι προπονήσεις τόσο της ανδρικής μας ομάδας όσο και των ακαδημιών μας θα γίνονται σε άλλο προπονητικό κέντρο, προκειμένου να μην επιβαρύνουμε τον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου.

Σημειώνουμε ότι έχουμε ξεκινήσει ήδη εντός του γηπέδου μας ενέργειες για την ολική τακτοποίησή του με σκοπό τη σταδιακή του αναμόρφωση και τον πλήρη εκσυγχρονισμό του.

Ως Διοίκηση του Α.Ο.Ξ. το τελευταίο πράγμα που επιθυμούμε είναι οι δικαστικές διαμάχες. Για τον λόγο αυτό δηλώνουμε ρητά και κατηγορηματικά ότι θέλουμε να τις αποφύγουμε, χωρίς αυτό να σημαίνει, όμως, ότι θα εκπέσουμε από τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, ως αποκλειστικοί κύριοι του γηπέδου μας. Προφανώς, κάθε -αθλητικό και μη- σωματείο της πόλης είναι τιμή μας να φιλοξενηθεί στο γήπεδό μας. Ωστόσο δεν πρόκειται να προβούμε σε καμία είδους ενέργεια (πράξη ή παράλειψη) που θα είναι επιζήμια για το σωματείο μας.

Το γήπεδό μας, το γήπεδο του Α.Ο.Ξ. είναι το σπίτι μας, το σπίτι του φίλαθλου κόσμου της Ξάνθης. Είναι η αρχή της τεράστιας πορείας του συλλόγου μας και το θεμέλιο της αναγέννησης της ομάδας μας. Από αυτό το γήπεδο θα συνεχίσουμε να γράφουμε την ιστορία μας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Λεύκιππος: Εντός έδρας με την Κηφισιά αγωνίζεται το Σάββατο για τη Β΄Φάση του Κυπέλλου Ελλάδας!

Όλο το πρόγραμμα της Β΄Φάσης   Το Κύπελλο Ανδρών συνεχίζεται με τους αγώνες της 1η αγ…