Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιχειρηματικότητα “Χρυσό” βραβείο στην JTI για το Equal Parents

“Χρυσό” βραβείο στην JTI για το Equal Parents

0

Για την προώθηση της κουλτούρας της ίσης μεταχείρισης προς τα δύο φύλα

Την ύψιστη τιμητική διάκριση, το χρυσό βραβείο, απέσπασε η JTI Hellas στα Boussias D+I Αwards για ένα πρόγραμμα-«ομπρέλα», το #EqualParents @JTI Hellas στο πλαίσιο της στρατηγικής της DEI (Diversity, Equity, Inclusion) και της προώθησης κουλτούρας πολυμορφίας και ένταξης που περιλαμβάνει αρκετές επιμέρους δράσεις υπό το πρίσμα της ίσης μεταχείρισης προς τα δύο φύλα:

Είναι χαρακτηριστικό ότι σε επίπεδο διοικητικής ομάδας της εταιρείας είναι ίσο (σε ποσοστό 50%) ως προς την εκπροσώπηση των δύο φύλων, στα στελέχη τα ποσοστά μοιράζονται σε 46% άνδρες και 54% γυναίκες ενώ στο σύνολό των εργαζομένων, σε 52% άνδρες και 48% γυναίκες. Το νεοσύστατο D&I Committee απαριθμεί ήδη στον πρώτο χρόνο του πάνω από το 50% των εργαζομένων και η Γενική Διευθύντρια της εταιρείας αποτελεί βασικό υποστηρικτή της DEI στρατηγικής για όλη την περιοχή ευθύνης Ελλάδας, Κύπρου και Μάλτας.

Η JTI βραβεύθηκε στα D+I Awards για την ιδιαίτερη υποστήριξη της γονεϊκότητας εν γένει, ανεξαρτήτως φύλου ή τρόπου απόκτησης παιδιού, ακρογωνιαίος λίθος της οποίας είναι η πρωτοβουλία Parental Leave. Πρόκειται για μια πολιτική Γονικής Άδειας σύμφωνα με την οποία παρέχεται σε όλους τους νέους γονείς άδεια 20 εβδομάδων. Ήδη από το 2021 που η πολιτική τέθηκε σε εφαρμογή, έχει χρησιμοποιηθεί από το 100% των εργαζομένων που έγιναν γονείς (γυναίκες: 6 άνδρες:11).

Επιπλέον πρωτοβουλίες κάτω από την ίδια στρατηγική υποστήριξης της γονεϊκότητας είναι:

Ευέλικτο ωράριο εργασίας: Τα τελευταία 3 χρόνια η JTI έχει προσαρμόσει τον τρόπο εργασίας των ανθρώπων της αναλόγως με τις ανάγκες της κοινωνίας αλλά και των ίδιων, μοιράζοντας τον χρόνο εργασίας τους από το γραφείο και από όπου εκείνοι επιθυμούν σε ποσοστό 50%. Ειδικά στην περίπτωση των γονέων, έχει εκτιμηθεί και αξιοποιηθεί στο 100% αυτός ο ευέλικτος τρόπος εργασίας από όλους τους γονείς ανεξαρτήτως φύλου.

Παροχές σε γονείς:  Η JTI παρέχει μια ποικιλία από οφέλη για τους γονείς – εργαζομένους της όπως συμμετοχή στα έξοδα των παιδιών πριν την έναρξη των σχολείων καθώς και σε καλοκαιρινές κατασκηνώσεις, διοργάνωση Family Days, επέκταση ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στα προστατευόμενα μέλη χωρίς επιπλέον κόστος κ.ά.

Η κα Julie McNamara, διευθύντρια Ανθρωπίνων Πόρων & Κουλτούρας της JTI δήλωσε: «Η βράβευση της JTI επιβεβαιώνει την εξαιρετική δέσμευσή της για την υποστήριξη και ενδυνάμωση των εργαζόμενων γονέων. Η προοδευτική πολιτική γονικής άδειας της εταιρείας, καθώς επίσης τα ευέλικτα ωράρια εργασίας και τα διάφορα οφέλη αποδεικνύουν την αφοσίωσή μας στη διασφάλιση ότι οι γονείς αισθάνονται ότι υποστηρίζονται και εκτιμώνται. Δίνοντας προτεραιότητα στη συμμετοχικότητα και την ισότητα, η JTI Ελλάδας αποτελεί θετικό παράδειγμα για άλλους οργανισμούς, αναδεικνύοντας τη σημασία της καλλιέργειας ενός φιλικού προς την οικογένεια, περιβάλλοντος. Η εστίασή μας στις πρακτικές γονικής μέριμνας όχι μόνο ωφελεί τους εργαζόμενους, αλλά συμβάλλει επίσης σε ένα πιο περιεκτικό και αρμονικό εργασιακό περιβάλλον συνολικά

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επιχειρηματικότητα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…