Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

Σε εγρήγορση η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης

0

Απαγόρευση διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας στα περιαστικά δάση της Π.Ε. Ξάνθης ανακοίνωσε ο Αντιπεριφερειάρχης

Ο Διοικητής της Πυροσβεστικής,  Ιωάννης Αραμπατζής στο «Ε»: «Μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιουλίου εκτιμάται πως είναι η επικίνδυνη περίοδος για την περιοχή μας»

Σε γενική επιφυλακή έχει τεθεί το Πυροσβεστικό Σώμα και στην Ξάνθη. Επιπλέον, μαζική κινητοποίηση από το Σάββατο έχει εκδηλωθεί και σε Στρατό, Αστυνομία, Λιμεναρχείο. Συγκεκριμένα, η Ξάνθη έχει περάσει στην ζώνη επικινδυνότητας 3, κάτι που αυτομάτως κινητοποίησε τις αρμόδιες υπηρεσίες να αυξήσει τα μέτρα προστασίας και δη τις περιπολίες σε δασώδεις περιοχές.

Ειδικότερα, ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης, κ. Κωνσταντίνος Κουρτίδης επιμελήθηκε την απόφαση περί απαγόρευσης διέλευσης, παραμονής και κυκλοφορίας προσώπων και οχημάτων στα περιαστικά δάση της Π.Ε. Ξάνθης. Χαρακτηριστικά, η απόφαση αφορά τις τοποθεσίες:

1.Του περιαστικού Δάσους του Δήμου Ξάνθης που περιλαμβάνει και το Δασύλλιο βόρεια του οικισμού Κιμμερίων.

2.Του περιαστικού Δάσους του οικισμού Τοξοτών-Γαλάνης του Δήμου Τοπείρου.

3.Των Δασυλλίων του Πόρτο Λάγος:-στην δυτική είσοδο του οικισμού και -πέριξ της αποικίας των ερωδιών.

4.Του Δασυλλίου στην παραλία Αβδήρων πέριξ των μαθητικών κατασκηνώσεων

Εκτεταμένη αστυνόμευση για την προστασία δασών και περιοχών NATURA

Σε πλήρη εφαρμογή, επίσης, βρίσκεται ο ειδικός σχεδιασμός του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας για την αστυνόμευση περιοχών ΝATURA καθώς και δασικών οικοσυστημάτων, πάρκων και αλσών, στα οποία απαγορεύεται η διέλευση και παραμονή πολιτών, λόγω πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Την Κυριακή εκτεταμένη ήταν η παρουσία περιπολικών στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της παραλιακής ζώνης της Ξάνθης.

Σύμφωνα με τις αποφάσεις που έχουν εκδοθεί ή εκδίδονται από τις αρμόδιες Περιφέρειες, τα υφιστάμενα γενικά σχέδια πολιτικής προστασίας και τον κατά τόπους επιχειρησιακό σχεδιασμό, εφαρμόζονται μέτρα αστυνόμευσης, τα οποία κατά περίπτωση εντατικοποιούνται με σκοπό την προστασία των εν λόγω περιοχών και την αποφυγή πρόκλησης πυρκαγιάς.

Στο πλαίσιο αυτό, σε όλη την επικράτεια, διατίθεται αυξημένος αριθμός περιπολιών και συνεργείων ελέγχων (τάξης-ασφάλειας-τροχαίας-ειδικών υπηρεσιών), με σκοπό την ουσιαστική και συνεχή επιτήρηση δασικών περιοχών, την αποτροπή εισόδου πολιτών σε αυτές, τον τυχόν εντοπισμό ύποπτων αντικειμένων καθώς και την άμεση ενημέρωση και εκδήλωση πρώτων ενεργειών σε περίπτωση πυρκαγιάς.

Για πιστή τήρηση των μέτρων και του προγράμματος περιπολιών κάνει λόγο ο Διοικητής κ. Αραμπατζής ωσότου ο δείκτης επικινδυνότητας πέσει στο 2

Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται στην αξιοποίηση και στον συντονισμό όλων των διατιθέμενων δυνάμεων, ώστε να επιχειρούν απρόσκοπτα καθ’ όλο το 24ωρο και να ενισχύονται ή ανακατανέμονται ανά περιοχή, εφόσον οι ανάγκες το επιβάλουν.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ξάνθης ενισχύει Θεσσαλονίκη, Αττική και Ν. Εύβοια

Ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ξάνθης, Ιωάννης Αραμπατζής, σημειώνει συμπληρωματικά στο «Ε»: «Μέχρι και την Τετάρτη 26 Ιουλίου εκτιμάται πως είναι η επικίνδυνη περίοδος αναφορικά με την πιθανότητα εκδήλωσης πυρκαγιάς στην περιοχή. Παρόλα αυτά, τα μέτρα θα εφαρμοστούν δίχως εξαίρεση ωσότου ο δείκτης επικινδυνότητας πέσει στο 2.Αναλογιζόμενοι πως υπάρχουν περιοχές στην χώρα μας που έχουν έρθει αντιμέτωπες με την φωτιά, έχουμε στείλει ως Πυροσβεστική Υπηρεσία ένα όχημα με δύο άτομα στη Θεσσαλονίκη κι ακολούθως δύο οχήματα με οκτώ άτομα στην Αττική, μάλιστα το ένα στην Κάρυστο αποβλέποντας στην ενίσχυση των δυνάμεων και στην Νότια Εύβοια».

«Το Δασαρχείο έχει στείλει ένα όχημα στην Θηλιά, το Λιμενικό έχει φροντίσει για την φύλαξη του αλσυλλίου, ο Δήμος Ξάνθης περιφρουρεί την περιοχή πέριξ της Παναγίας Καλαμούς κι η Αστυνομία την περιοχή που εκτείνεται στην Παναγία Αρχαγγελιώτισσα. Τέλος, οχήματα έχει στείλει και ο Στρατός και δη δύο στα Κιμμέρια, ένα στο άλσος και τέλος ακόμη ένα στην Σταυρούπολη», τονίζει καταληκτικά ο κ. Αραμπατζής.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Όχι λιγότερο από 14 ευρώ το αρνί στο τσιγκέλι του κρεοπωλείου

«Τσιμπημένο» κατά ένα ευρώ τουλάχιστον από πέρυσι – Τρίβουν τα χέρια τους φέτος οι π…