Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Χρειάζεται θωράκιση η Πολιτική Προστασία της Παλιάς Πόλης

Χρειάζεται θωράκιση η Πολιτική Προστασία της Παλιάς Πόλης

0

Αφ. Τσακιρίδης: Έχουν γίνει επαφές με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το οποίο θα εκπονήσει ένα σχέδιο εκκένωσης της Παλιάς Πόλης

Στο άμεσο μέλλον η εφαρμογή της κυκλοφοριακής μελέτης στον οικισμό

Την Δευτέρα 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης Δήμου Ξάνθης κατά την οποία ο νέος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Δόμησης, Αδειοδοτήσεων και Πολιτικής Προστασίας, Αφεντούλης Τσακιρίδης ξεκίνησε δυναμικά την θητεία του.

Ο κ. Τσακιρίδης μιλώντας στο «Ε» ανέλυσε τα σχέδια αλλά και ειδικότερα τις δράσεις που ήδη έχει προέβη ως Αντιδήμαρχος με σκοπό την διευκόλυνση της ζωής των δημοτών και την ασφάλεια τους.

Σχεδιασμός εκκένωσης της Παλιάς Πόλης σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης

Όπως σημειώνει ο κ. Τσακιρίδης «έχουν γίνει επαφές με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας το οποίο θα εκπονήσει ένα σχέδιο εκκένωσης της Παλιάς Πόλης, και όχι μόνο, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Συν τοις άλλοις, οι δυνατότητες του Ερευνητικού Κέντρου Αθηνά, αφορούν τον Δήμο ο οποίος προσπαθεί να συνεργαστεί με όλους τους φορείς για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα».

«Σε λίγες εβδομάδες, η Παλιά Πόλη δεν θα είναι προσβάσιμη για αυτοκίνητα»

Όσον αφορά στο ζήτημα της πεζοδρόμησης της Παλιάς Πόλης, ο νέος Αντιδήμαρχος τονίζει ότι «υπάρχει η κυκλοφοριακή μελέτη από το 2016 και το μόνο που μένει είναι να εφαρμοστεί. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή, η πρόσβαση οχημάτων στην Παλιά Πόλη θα είναι δυνατή μόνο από μόνιμους κατοίκους της περιοχής και θα υπάρξει ένα συγκεκριμένο ωράριο για τους επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται εκεί. Θα υπάρξουν κολωνάκια στις εισόδους τα οποία θα επιτρέπουν τη διέλευση με τη χρήση ενός τηλεκοντρόλ. Τις επόμενες βδομάδες η απόφαση αυτή θα πάρει σάρκα και οστά ώστε να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της Ξάνθης που κορυφαίο θεωρείται η Παλιά Πόλη».

“Τις επόμενες βδομάδες η απόφαση αυτή θα πάρει σάρκα και οστά ώστε να αναβαθμιστεί το τουριστικό προϊόν της Ξάνθης”
Αφεντούλης Τσακιρίδης,
Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Δόμησης, Αδειοδοτήσεων και Πολιτικής Προστασίας Δήμου Ξάνθης

Σήμερα η παρουσίαση του νέου application του Δήμου Ξάνθης

Το νέο application του Δήμου Ξάνθης παρουσιάζεται σήμερα Τετάρτη 19 Ιουλίου στις 19:00 στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης.

Μετά το «Βελτιώνω τον Δήμο μου», η νέα πλατφόρμα με τίτλο «Δήμος Ξάνθης» έρχεται να καλύψει περισσότερες ανάγκες των πολιτών με εύχρηστο και γρήγορο τρόπο, ενώ θα προσφέρει στον κάθε χρήστη πληροφορίες για εθελοντικές δράσεις, πολιτιστικές, αθλητικές και κοινωνικές εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στην περιοχή της Ξάνθης.

O κ. Τσακιρίδης προσθέτει ότι «η συγκεκριμένη εφαρμογή θα μας εκπλήξει ευχάριστα όλους. Μέσα στην εφαρμογή θα υπάρχει ένα ξεχωριστό τμήμα ώστε να διευκολύνεται η καθημερινότητα των δημοτών αλλά προφανώς και για την άμεση επικοινωνία με τις υπηρεσίες του Δήμου και ένα τμήμα που θα αφορά την περιήγηση των ανθρώπων που επιλέγουν την Ξάνθη ως τουριστικό προορισμό, το οποίο θα δίνει πληροφορίες για τα ιστορικά και πολιτιστικά σημεία της πόλης».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …