Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Χρ. Τοψίδης: «Η διακοπή λειτουργίας των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στην ΑΜΘ θα αποτελέσει πλήγμα»

Χρ. Τοψίδης: «Η διακοπή λειτουργίας των υποκαταστημάτων ΕΛΤΑ στην ΑΜΘ θα αποτελέσει πλήγμα»

0

Με την επιστολή, καλεί τον κ. Μπερναδούτ να επανεξετάσει τα κριτήρια λήψης αυτής της απόφασης που έχει σημαντικά αρνητική επίδραση στην Περιφέρεια της ΑΜΘ

Επιστολή με την οποία ζητά από τον πρόεδρο του ΔΣ των ΕΛΤΑ κ. Μπερναδούτ να επανεξεταστεί η απόφαση περί κλεισίματος υποκαταστημάτων σε Έβρο και Καβάλα, απέστειλε ο επικεφαλής της Περιφερειακής Σύνθεσης κος Χριστόδουλος Τοψίδης.

Στην επιστολή ο κ. Τοψίδης επισημαίνει την ανάγκη να παραμείνουν ανοικτά τα υποκαταστήματα καθώς η διακοπή της λειτουργίας τους θα διαταράξει την καθημερινότητα των κατοίκων που ως επί το πλείστον είναι ηλικιωμένοι/ες και αντιμετωπίζουν δυσκολίες μετακίνησης.

Ο κ. Τοψίδης τονίζει ότι «η διακοπή λειτουργίας τίθεται σε εφαρμογή στις 17 Ιουλίου, ήτοι σε λιγότερο από μία εβδομάδα και όπως πληροφορούμαστε πάλι από αυτήν, στον κατάλογο συγκαταλέγονται τέσσερα υποκαταστήματα που εδράζονται σε απομακρυσμένους οικισμούς της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης. Πρόκειται για τα υποκαταστήματα των περιοχών: Πρίνου Καβάλας, Κεχρόκαμπου Καβάλας, Λαβάρων Έβρου, Δικαίων Έβρου».

Τέλος, καλεί τον κ. Μπερναδούτ να επανεξετάσει τα κριτήρια λήψης αυτής της απόφασης που έχει σημαντικά αρνητική επίδραση στην Περιφέρεια της ΑΜΘ, όπως τονίζει ο ίδιος.

Με τη σειρά τους, τα σωματεία συνταξιούχων ΚΑΛΛΙΡΑΧΗΣ και ΝΑΤ ΚΑΒΑΛΑΣ-ΘΑΣΟΥ προχώρησαν σε καταγγελία καθώς η διακοπή λειτουργίας του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ του Πρίνου Θάσου, σύμφωνα με την ανακοίνωση τους, θα στερήσει την πρόσβαση στους συνταξιούχους στους ανήμπορους, στους εργαζόμενους, στους επαγγελματίες, στα λαϊκά στρώματα, σε υπηρεσίες ταχυδρομείου που έχουν ανάγκη.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…