Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Βατά τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2023 για τους καλά διαβασμένους

Βατά τα θέματα των πανελλαδικών εξετάσεων 2023 για τους καλά διαβασμένους

0

Σε μια συνολική αποτίμηση για τα θέματα προχώρησε στο «Ε» ο Πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Μ.Ε. Ξάνθης, κ. Ηρακλής Ζωγράφος

Εν αναμονή της ανακοίνωσης των τελικών βαθμολογιών για μία ασφαλή πρόβλεψη των βάσεων

Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ η Δευτέρα 12 Ιουνίου 2023, ήταν η τελευταία ημέρα των πανελλαδικών εξετάσεων. Βέβαια, όσον αφορά τους υποψηφίους ΕΠΑΛ η διαδικασία πρόκειται να ολοκληρωθεί την Παρασκευή 16 Ιουνίου. Ωστόσο, η εξέταση των ειδικών μαθημάτων για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ ξεκινά το Σάββατο 17 Ιουνίου κι ακολούθως περατώνεται την Πέμπτη 29 Ιουνίου.

Ο Ηρακλής Ζωγράφος ως Πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Μ.Ε. Ξάνθης, αποτυπώνει σε αδρές γραμμές στο «Ε» μία εικόνα όσον αφορά την ροή των φετινών εξετάσεων.

Ειδικότερα, επισημαίνει: «Όλα κύλησαν απολύτως ομαλά! Αναντίρρητα, φέτος το βάρος ‘’έπεσε’’ περισσότερο στις εκλογές της 21ης Μαΐου. Λογικό απότοκο ήταν να περάσουν σε δεύτερη θέση οι εξετάσεις αναφορικά με την συχνότητα προβολής τους από τα ΜΜΕ, κάτι βέβαια που επηρέασε θετικά τους υποψηφίους, απέτρεψε το άγχος ως έναν ικανοποιητικό θα υποστηρίζαμε βαθμό».

Επιπροσθέτως, αναφορικά με την αξιολόγηση των θεμάτων, ο κ. Ζωγράφος τονίζει πως λόγος γίνεται για μία χρονιά πανελλαδικών που δεν θα μείνει, μιας και δεν υπήρχαν απρόοπτα!

«Ουσιαστικά, τα θέματα των τεσσάρων θεωρητικών μαθημάτων δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη δυσκολία, απεναντίας αξιολογούνται ως πολύ φυσιολογικά. Το διαγώνισμα της Χημείας ήταν δύσκολο, τα θέματα στην Φυσική μπορούν να χαρακτηριστούν ως ‘’έξυπνα’’ στην φιλοσοφία του καλά προετοιμασμένου, έπειτα τα ζητούμε για την Βιολογία δεν είχαν τεράστιες θα λέγαμε απαιτήσεις. Με λίγα λόγια, σε μία απόπειρα να κάνουμε λόγο ειδικά για τα θετικά μαθήματα, θα μπορούσαμε να παρατηρήσουμε πως οι απαιτήσεις ερχόντουσαν σε αντιστοιχία με τη θεωρία και τις ασκήσεις των σχολικών εγχειριδίων», προσθέτει.


«Πρόκειται για μία χρονιά που δεν θα ‘’μείνει’’ αφού δεν υπήρχαν απρόοπτα!»
Ηρακλής Ζωγράφος
Πρόεδρος της Ένωσης Φροντιστών Μ.Ε. Ξάνθης

Καταληκτικά, ο κ. Ζωγράφος δηλώνει στο «Ε» πως ακόμη είναι νωρίς να γίνει οποιαδήποτε εκτίμηση για τις φετινές βάσεις.

«Το μόνο βέβαιο πάντως είναι πως παραμένουν ίδιες οι προσφερόμενες θέσεις στα Πανεπιστήμια. Αναμένουμε και τις βαθμολογίες με σκοπό να προβούμε με την σειρά μας ως καθηγητές σε ‘’ασφαλείς’’ εκτιμήσεις για τις βάσεις των Πανελλαδικών εξετάσεων 2023», υπογραμμίζει καταληκτικά στο «Ε» ο κ. Ζωγράφος.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Συνεχίζεται ο δωρεάν εμβολιασμός παιδιών από το παράρτημα Ρομά του δήμου Ξάνθης

Από τον Ιούλιο του 2023 έως και τον Απρίλιο του 2024 έχουν πραγματοποιηθεί 488 εμβολιασμοί…