Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνθήκες «ασφυξίας» στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

Συνθήκες «ασφυξίας» στο Μουσικό Σχολείο Ξάνθης

0

Οι υπάρχουσες σχολικές αίθουσες είναι λίγες και περιορισμένης χωρητικότητας, σε αντίθεση με τη ζήτηση που είναι αυξημένη

Ο Διευθυντής κ. Χρ. Βαρδικελδόγλου στο «Ε»: «Έχουμε συγκεντρώσει 77 αιτήσεις, ωστόσο θα επιλεγούν μονάχα τα 40 άτομα»

Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του Μουσικού Σχολείου Ξάνθης με ανακοίνωση τους ευχαρίστησαν θερμά όλους τους γονείς και τις/τους υποψήφιες/ους μαθήτριες/ές για την προτίμηση και την εμπιστοσύνη τους προς το Μουσικό Σχολείο Ξάνθης.

«Το Μουσικό Σχολείο αποτελεί κέντρο πολιτισμού κι εμείς από την πλευρά μας αιτούμαστε την ανέγερση του κτιρίου» Χρήστος Βαρδικελδόγλου Διευθυντής Μουσικού Σχολείου Ξάνθης

Όπως υπογραμμίστηκε στη σχετική ανακοίνωση: «Για άλλη μια χρονιά το Μουσικό Σχολείο δέχτηκε πολλές αιτήσεις για την εισαγωγή νέων μαθητών/τριών, ωστόσο δεν είναι δυνατό να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις λόγω ανεπάρκειας χώρου. Συγκεκριμένα, οι υπάρχουσες σχολικές αίθουσες είναι λίγες και περιορισμένης χωρητικότητας, γεγονός που επιβάλλει τη λειτουργία μόνο δύο τμημάτων Α΄ Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2023-2024».

Αυτή την Δευτέρα  19/06 οι εξετάσεις

Ο Διευθυντής του σχολείου, κ. Χρήστος Βαρδικελδόγλου αναφέρει συμπληρωματικά στο «Ε»: «Συνολικά έχουμε συγκεντρώσει 77 αιτήσεις, ωστόσο θα επιλεγούν μονάχα τα 40 άτομα. Ο 41ος μέχρι και τον 47ο θα οριστούν ως επιλαχόντες. Οι εξετάσεις θα διεξαχθούν αυτή την Δευτέρα 19 Ιουνίου. Επισημαίνεται πως η επιλογή θα γίνει από ειδική επιτροπή πέντε ατόμων που θα προέρχονται από άλλα Μουσικά Σχολεία».

Ελπίδα για έγκαιρη ανέγερση κτιρίου

«Δεν χωρά αμφιβολία πως το Μουσικό Σχολείο αποτελεί κέντρο πολιτισμού. Συνεπώς, εμείς ως σχολική κοινότητα αιτούμαστε την ανέγερση του κτιρίου. Αντιλαμβανόμαστε παράλληλα πως υπάρχει αδήριτη ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα χωρητικότητας, μιας και θέλουμε να δεχτούμε όσο το δυνατό περισσότερους μαθητές. Ασφαλώς, οποιαδήποτε τυχόν αλλαγή εξαρτάται αποκλειστικά από τον δήμο», τονίζει ο κ. Βαρδικελδόγλου.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…