Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Πρώτη επίσκεψη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Πρώτη επίσκεψη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός»

0

Ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού αλλά και τις λίστες αναμονής που υπάρχουν στα χειρουργεία

Tο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» το οποίο βρισκόταν μετά από γενική εφημερία επισκέφθηκε ο νέος υπουργός Υγείας Μιχάλης Χρυσοχοΐδης προκειμένου να διαπιστώσει τυχόν προβλήματα.

Στη συνάντηση που είχε με τον διοικητή του νοσοκομείου, Τάσο Γρηγορόπουλο ζήτησε να ενημερωθεί αναλυτικά για τα προβλήματα έλλειψης προσωπικού, τις λίστες αναμονής που υπάρχουν στα χειρουργεία καθώς και για την λειτουργία του τμήματος Επειγόντων Περιστατικών (ΤΕΠ).

Ο κ. Χρυσοχοΐδης βρέθηκε επίσης στα ογκολογικά και αιματολογικά τμήματα του νοσοκομείου, ενώ προτού αποχωρήσει για το Μαξίμου και το υπουργικό συμβούλιο βρέθηκε και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας του «Ευαγγελισμού» για μια πρώτη σύντομη ενημέρωση από τους εργαζομένους.

Τα θέματα της δημόσιας Υγείας άλλωστε είναι ψηλά στην κυβερνητική ατζέντα. Αυτό, άλλωστε τόνισε σήμερα και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Ενδεικτικά ανάφερε την ίδρυση μεικτών πληρωμάτων του ΕΚΑΒ, ώστε αυτά να μπορούν να ανταποκρίνονται γρήγορα -ειδικά σε απομακρυσμένες περιοχές- με την συνδρομή εξειδικευμένου προσωπικού τόσο από τις Ένοπλες Δυνάμεις, όσο και από την Πυροσβεστική.

Τα νοσοκομεία του ΕΣΥ μπαίνουν στο επίκεντρο των μεγάλων αλλαγών που θα εφαρμόσει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Κι αυτό έγινε φανερό από την πρώτη τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε χθες του απόγευμα με τους διοικητές όλων των νοσοκομείων της χώρας.

Σημειώνεται άλλωστε πως η υλοποίηση του νέου Χάρτη Υγείας, άλλωστε ο οποίος προβλέπει συγχωνεύσεις δομών υγείας, αλλαγές χρήσης και μετατροπή νοσοκομείων σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ), προβλέπει και την τοποθέτηση νέων διοικήσεων στις υγειονομικές δομές της χώρας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…