Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Φιλέτο σολομού στον φούρνο με πικάντικη σάλτσα

Φιλέτο σολομού στον φούρνο με πικάντικη σάλτσα

1

4 φέτες σολομού (περίπου 250 γρ. η καθεμία)

1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες

1 λεμόνι, μόνο το ξύσμα του

2 σκελίδες σκόρδου, σε λεπτές φέτες

150 ml ελαιόλαδο

150 ml λευκό ξηρό κρασί

4 κ.γ. Tabasco

1 κ.σ. άνηθο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. μαϊντανό ψιλοκομμένο

αλάτι και πιπέρι

 

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C (στις αντιστάσεις). Σε ένα ταψί στρώνουμε το κρεμμύδι, από πάνω βάζουμε τον σολομό, πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε το σκόρδο και αλατοπιπερώνουμε.

Περιχύνουμε με το λάδι και το κρασί, ραντίζουμε με το Tabasco. Ψήνουμε για 15 λεπτά.

Μεταφέρουμε τον σολομό σε μια πιατέλα. Ρίχνουμε τη σάλτσα που έμεινε στο ταψί στο μούλτι, χτυπάμε καλά και περιχύνουμε το ψάρι.

Πασπαλίζουμε με τον άνηθο και τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νηστίσιμο κέικ σοκολάτας

-300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις -150 γρ. κακάο -2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ -400 γρ. ζάχα…