Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Επιστροφή φόρου: 270.000 πολίτες δεν έχουν δηλώσει IBAN

Επιστροφή φόρου: 270.000 πολίτες δεν έχουν δηλώσει IBAN

0

Προσοχή σε κακόβουλα μηνύματα

Περίπου 270.000 πολίτες κι επιχειρήσεις δεν έχουν λάβει την επιστροφή φόρου που δικαιούνται επειδή δεν έχουν δηλώσει στο σύστημα τον τραπεζικό τους λογαριασμό.

Σύμφωνα με την ΑΑΔΕ, για 130.000 από αυτούς, οι επιστροφές φόρου έχουν ετοιμαστεί και το μόνο εμπόδιο για να καταβληθούν τα χρήματα είναι μη δήλωση ΙΒΑΝ.

Η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων καλεί τους φορολογούμενους να δηλώσουν το συντομότερο δυνατόν το ΙΒΑΝ, για να λάβουν το ποσό επιστροφής, το οποίο δικαιούνται.

Επισημαίνεται ότι ο ΙΒΑΝ δηλώνεται αποκλειστικά στην ψηφιακή πύλη myAADE (myaade.gov.gr), στην επιλογή «Μητρώο & Επικοινωνία», με χρήση των κωδικών taxisnet.

Ταυτόχρονα, η ΑΑΔΕ εφιστά την προσοχή σε όλους τους φορολογούμενους να αγνοούν οποιοδήποτε e mail, που υποτίθεται ότι έρχεται από το gov.gr, την ΑΑΔΕ ή τη ΔΟΥ τους («την Εφορία σας», όπως αναφέρουν συχνά), το οποίο τους ζητά πληροφορίες ή επιβεβαίωση τραπεζικού λογαριασμού, για να λάβουν επιστροφή φόρου, ή περιέχει υπερσύνδεσμο (link) για να δηλώσουν στοιχεία του ΙΒΑΝ. Αυτά τα μηνύματα ΔΕΝ προέρχονται από την ΑΑΔΕ, είναι παραπλανητικά και πρέπει να τα διαγράφουν αμέσως.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Άνοιξε η πλατφόρμα για την υποβολή τους

Τι πρέπει να γνωρίζουν οι φορολογούμενοι – Οι νέες προθεσμίες Την αυλαία για την υποβολή τ…