Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Σήμερα το 3ο Brevet Ελευθέρια Θράκης 2023 που διέρχεται από δύο χώρες

Σήμερα το 3ο Brevet Ελευθέρια Θράκης 2023 που διέρχεται από δύο χώρες

0

Η διαδρομή που χαράχθηκε για τη συγκεκριμένη ετήσια δράση αφορά στη διάσχιση 206 χλμ.

Η Δημοτική Κοινωφελής  Επιχείρηση Πολιτισμού-Παιδείας-Αθλητισμού Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής, και η ποδηλατική ομάδα Breveterians διοργανώνουν το 3o Brevet Ελευθέρια Θράκης 2023 απόστασης 206 χλμ. στις 6 Μαΐου, επιδιώκοντας την προαγωγή του ποδηλατικού τουρισμού, με βάση τα γαλλικά πρότυπα.

Η διοργάνωση με διεθνή κωδικό τίτλο «Brevet Ελευθέρια Θράκης» έχει λάβει επίσημη άδεια διοργάνωσης εκδηλώσεων Brevets de Randonneurs Mondiaux (BRM) και έχει ενταχθεί στο επίσημο διεθνές ημερολογιακό πρόγραμμα ACP, από τον Σεπτέμβριο του 2022.

Η διαδρομή που χαράχθηκε για τη συγκεκριμένη ετήσια δράση αφορά στη διάσχιση 206 χλμ. κι έχει επιλεγεί έτσι ώστε να φέρνει σε επαφή τους ποδηλάτες με το πανέμορφο φυσικό τοπίο, την πλούσια ιστορία και το αρχαιολογικό ενδιαφέρον της περιοχής.

Το χρονικό περιθώριο ολοκλήρωσης της διαδρομής ορίστηκε στις 13,5 ώρες

Διέρχεται από δυο Χώρες Ελλάδα και Βουλγαρία αλλά και πολλούς οικισμούς  και Δήμους της Ροδόπης, Ξάνθης, Κίρτζαλι και Σμολιαν, με αφετηρία και  τερματισμό στον Δήμο Κομοτηνής και συγκεκριμένα στην πλατεία Ειρήνης, στις 8:00 το πρωί της 6ης Μαΐου. Οι συμμετέχοντες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή: Κομοτηνή, Συνοριακός σταθμός Νυμφαίας θα εισέλθουν εντός της Βουλγαρικής μεθορίου θα κατευθυνθούν προς Ζλάτογκραντ και θα εισέλθουν και πάλι στην Ελλάδα από τον συνοριακό σταθμό Αγ. Κων/νου για Λουτρά Θερμών, Εχίνο, Ξάνθη, Πόρτο Λάγος, Φανάρι, Μέση, Γλυφάδα, Παγούρια, Ν. Σιδηροχώρι, Αγ Θεόδωροι, Κόσμιο, Κομοτηνή.

Η διαδρομή περιλαμβάνει τρία σημεία ελέγχου- βοήθειας σε Λουτρά Θερμών – Ξάνθη και  Φανάρι.

Επίσης, η διοργάνωση έχει την υποστήριξη από το Περιφερειακό Τμήμα Κομοτηνής του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…