Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Την Κυριακή 7 Μαΐου η ανάβαση στον Όρβηλο – κορυφή Τσολιάς (2.231μ.) από τον ΕΟΣ Ξάνθης

Την Κυριακή 7 Μαΐου η ανάβαση στον Όρβηλο – κορυφή Τσολιάς (2.231μ.) από τον ΕΟΣ Ξάνθης

0

Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 14 χλμ., ενώ λόγω της μεγάλης συνολικής υψομετρικής διαφοράς των 1.256 μ. από την αφετηρία (940μ.),θα καλυφθεί σε 8 περίπου ώρες, ανεβάζοντας τον βαθμός δυσκολίας σε 3

Την ερχόμενη Κυριακή 7 Μαΐου 2023, ο ΕΟΣ Ξάνθης έχει προγραμματίσει μια ανάβαση στο όρος Όρβηλος, στα όρια των νομών Δράμας και Σερρών και στα σύνορα Ελλάδας- Βουλγαρίας, με μέγιστο υψόμετρο τα 2.213 μέτρα (εντός ελλην. εδάφους) στην κορυφή Τσολιάς ή Αλή Μποτούς (βουλγαρικά: Гоцев връх, Βράχος Γκότσεφ), ακριβώς στη μεθόριο. Πρόκειται για ένα βουνό, τμήμα της οροσειράς του Ανατολικού Ορβήλου, με μέγιστο υψόμετρο 2.914 μ. εντός Βουλγαρίας, αποτελώντας το νοτιότερο βουνό της οροσειράς Πιρίν. Στην τοπική λαϊκή παράδοση χαρακτηρίζεται ως το «αλύπητο βουνό», αφού έχει συνδεθεί με διάφορους θρύλους και παραδόσεις.

Χρειάζονται περίπου 2 ώρες και 10 λεπτά για να καλυφθούν τα 151 χλμ. της απόστασης που μας χωρίζουν από την Ξάνθη, μέσω της Εγνατίας Οδού και η αναχώρηση θα πραγματοποιηθεί στις 05:45. Η ανάβαση ξεκινάει από το χωριό Κατάφυτο της Δράμας και συγκεκριμένα από την ομώνυμη τεχνητή λίμνη.

Η συνολική απόσταση της διαδρομής είναι 14 χλμ., ενώ λόγω της μεγάλης συνολικής υψομετρικής διαφοράς των 1.256 μ. από την αφετηρία (940μ.),θα καλυφθεί σε 8 περίπου ώρες, ανεβάζοντας τον βαθμός δυσκολίας σε 3′.

Απαραίτητη, εκτός του βασικού εξοπλισμού στο σακίδιό σας, η προμήθεια νερού (άνω των 3 λίτρων), γεύματος- σνακ, μπουφάν-αδιάβροχο, γυαλιά, καπέλο και αντηλιακό και φακός. Υπάρχει επισκέψιμο σπηλαιοβάραθρο στην διαδρομή, όπως επίσης αρκετά απομεινάρια χιονιού στην κορυφογραμμή.

Όσοι επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή καλούνται να επικοινωνήσουν με τον υπεύθυνο της διαδρομής Δημήτρη Τέτο στο τηλ. 6936545658.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ΄Εθνική: Αυλαία με εκτός έδρας νίκη για Άβατο

Αποχαιρέτησε με ήττα ο Πετεινός Αυλαία με την 34η αγωνιστική είχαμε την Κυριακή, με πολλά …