Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Ευρεία σύσκεψη με τον περιφερειάρχη για τα έργα στο δήμο Αλεξανδρούπολης

Ευρεία σύσκεψη με τον περιφερειάρχη για τα έργα στο δήμο Αλεξανδρούπολης

0

Σε πορεία υλοποίησης 20 έργα προϋπολογισμού 22,6 εκ. ευρώ. Η ΠΑΜΘ δεσμεύει 10,7 εκ. ευρώ από το Εθνικό πρόγραμμα Ανάπτυξης για αναγκαία έργα στο δήμο

 

Ευρεία σύσκεψη υπό την προεδρία του Περιφερειάρχη ΑΜΘ, κ. Χρήστου Μέτιου και του Δημάρχου Αλεξανδρούπολης, κ. Γιάννη Ζαμπούκη πραγματοποιήθηκε στην έδρα του Δήμου Αλεξανδρούπολης, με τη συμμετοχή Αντιπεριφερειαρχών, Αντιδημάρχων και υπηρεσιακών στελεχών της Περιφέρειας ΑΜΘ, της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου και του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Στη σύσκεψη εξετάστηκαν τα παρακάτω θέματα:

1.Η πορεία υλοποίησης των έργων του Δήμου Αλεξανδρούπολης τα οποία έχει χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια ΑΜΘ από το ΕΣΠΑ. Πρόκειται για 20 έργα προϋπολογισμού 22,6 εκατομμυρίων ευρώ

2.Έργα και μελέτες που έχουν ολοκληρωθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, συνολικού προϋπολογισμού 4,5 εκατομμυρίων ευρώ

3.Έργα ή και μελέτες που είναι σε εξέλιξη από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου, συνολικού προϋπολογισμού 12,2 εκατομμυρίων ευρώ

4.Έργα τα οποία αποτελούν προτεραιότητα και για την Περιφέρεια ΑΜΘ και για το Δήμο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το νέο ΕΣΠΑ.

5.Έργα αναγκαία στο Δήμο Αλεξανδρούπολης για τα οποία η Περιφέρεια δεσμεύει πόρους για την κατασκευή τους από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, συνολικού προϋπολογισμού 10,7 εκατομμυρίων ευρώ.

Σε δήλωση του, ο κ. Μέτιος εξέφρασε την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι o Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει ένα μεγάλο αριθμό έργων που υλοποιεί με ικανοποιητικό ρυθμό απορρόφησης, καθώς και ένα μεγάλο αριθμό νέων έργων που σχεδιάζονται για την επόμενη περίοδο του ΕΣΠΑ. Τα έργα αυτά, τόνισε ο κ. Μέτιος, συμβάλλουν σημαντικά στη δυναμική ανάπτυξης που έχει η πόλη και η ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης τα τελευταία χρόνια.

Νωρίτερα το ίδιο πρωί, πριν τη σύσκεψη, ο κ. Μέτιος πραγματοποίησε σειρά επισκέψεων. Αρχικά στην έδρα της Μητρόπολης Αλεξανδρουπόλεως, όπου συνάντησε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο, με τον οποίο συζήτησαν για έργα που έχει ανάγκη η τοπική Εκκλησία.

Στη συνέχεια, μετέβη στην εταιρεία Prisma, όπου ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις από τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Γιώργο Γιορδαμλή και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Χρήστο Γιορδαμλή και ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της εταιρείας στον τομέα των ηλεκτρονικών, της πληροφορικής .

Και τέλος, μαζί με το Δήμαρχο κ. Ζαμπούκη επισκέφθηκε έργα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης που υλοποιεί ο Δήμος Αλεξανδρούπολης στο κέντρο της πόλης και στο λιμάνι, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …