Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

0

Θέμα ποδοσφαιρικό Ι

Εύλογα ίσως κάποιοι αναρωτηθούν πώς η στήλη ενόψει βουλευτικών εκλογών ασχολείται με τα τεκταινόμενα της πρώην ομάδας του ΑΟΞ.

Το κάνουμε διότι μετά την αποχώρηση Πανόπουλου και όσα ακολούθησαν σε βαθμό «εξαφάνισης» της ομάδας, έδειξαν πως τα πράγματα αλλάζουν.

Κι αυτά που αλλάζουν δείχνουν να είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δημιουργείται ως εκ τούτου μία νέα κατάσταση, μια νέα ιστορία που φιλοδοξεί να διαγράψει τη δική της πορεία.

Η πρωτοβουλία που στηρίζεται από νέους συμπολίτες, μας βρίσκει σύμφωνους αλλά και συμπαραστάτες στη δύσκολη όντως νέα αρχή.

Τους μεταφέρουμε τις ευχές της πλειονότητας των φίλαθλων και ευχόμαστε δύναμη στο δύσκολο έργο τους.

Γ.Δ.

Θέμα ποδοσφαιρικό ΙΙ

Η υπόθεση που πλέον δρομολογήθηκε με κάθε νόμιμο τρόπο έχει την προϊστορία της. Ας τη δούμε.

Η Ξάνθη, μετά τη διάλυση της ΠΑΕ δεν κατέβηκε φέτος σε κανένα πρωτάθλημα λόγω της αδράνειας του Ερασιτέχνη ΑΟΞ. Όμως τελικά, με τα τη γενική συνέλευση και τις εκλογές των 38 μελών, αποφασίστηκε από τη νέα σεζόν να επανεκκινήσει από την τοπική κατηγορία.

Πρόεδρος αυτής της προσπάθειας είναι ο Κώστας Ψωμάς, γιος του Σάκη Ψωμά, ποδοσφαιριστή του ΑΟΞ.

Μετά την παραίτηση που ακολούθησε του προέδρου του Ερασιτέχνη, Σιδέρη, η νέα διοίκηση αποκτά την ιδιοκτησία του γηπέδου, σημαντικό αβαντάζ για την πορεία της νέας ομάδας, καθαρά ερασιτεχνικής, που ξεκινά από χαμηλά και βήμα-βήμα..

Τα υπόλοιπα, ως προς τον αγαπητό Μπάμπη Χατζημεστή, τους παλαίμαχους και άλλες παλιές ιστορίες, ελάχιστους ενδιαφέρουν.

Το ζητούμενο απ’ όλους τους αγνούς φιλάθλους είναι ο ΑΟΞ να ξεκινήσει για τη νέα του πορεία. Και σ’ αυτήν θα σταθούμε δίπλα στην προσπάθεια που ξεκίνησε.

Γ.Δ.

Υποψήφιος βουλευτής ο Γαβριήλ Λαμψίδης

Το είχαμε επισημάνει από νωρίς ότι με την απλή αναλογική ως εκλογικό σύστημα θα εμφανιστούν πάρα πολλοί υποψήφιοι μερακλήδες κομμάτων, κομματιδίων και σχηματισμών.

Ως εκ τούτου, επακόλουθο της μεγάλης προσφοράς κομμάτων είναι να εμφανίζονται και πάρα πολλοί υποψήφιοι βουλευτές.

Ένας παλιός συμπολίτης μας, δημοσιογράφος που ξεκίνησε από την Ξάνθη και συνέχισε στη Θεσσαλονίκη, ανήκει σε αυτή την κατηγορία.

Πρόκειται για τον Γαβριήλ Λαμψίδη που οι παλαιοί θα τον θυμούνται σίγουρα. Ο Λαμψίδης λοιπόν, θα είναι υποψήφιος βουλευτής στην Ξάνθη με το κίνημα ΕΑΝ του συνταξιούχου αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου που τόση συζήτηση έγινε τις μέρες αυτές για τη σχέση του με τον Κασιδιάρη. Το έχουμε πει, εκλογές εκπλήξεων…

Γ.Δ.

Υποψήφιος ο Μιχ. Αγγελόπουλος

 Και μια και βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο να σας ενημερώσω πως άλλος ένας γνωστός στην περιοχή μας, όχι τέκνο δικό μας, υπηρέτησε εδώ και θα είναι υποψήφιος βουλευτής.

Πρόκειται για τον Μιχάλη Αγγελόπουλο, πρώην περιφερειάρχη της Θράκης.

Είναι στις εκλογές αυτές υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στη μονοεδρική της Σάμου (όπου χρημάτισε και δήμαρχος).

Το τι «ψάρια θα πιάσει» όπως λέει ο λαός μας, άγνωστο. Προφανώς θα είναι αισιόδοξος όπως χιλιάδες υποψήφιοι σε ολόκληρη τη χώρα.

Κι αυτό, λογικό είναι, διότι όλοι μέσα τους πιστεύουν, έχουν ελπίδες για την εκλογή τους. Είναι ανθρώπινο και καθόλου παρεξηγήσιμο.

Γ.Δ.

Έμειναν οι δηλώσεις

Τελικά έμειναν οι δηλώσεις που παραλίγο να γίνουν αιτία για διαγραφές και άλλες εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ.

Αιτία τότε, μια φήμη που κυκλοφόρησε ότι δήθεν ο Νίκος Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος στην Ξάνθη.

Τελικά, ο Ανδρουλάκης θα είναι υποψήφιος στο Ηράκλειο, στην Α Θεσσαλονίκης και το Νότιο Τομέα Αθηνών. Άρα, ό,τι προηγήθηκε δεν αποκλείεται να ήταν σκόπιμο για να δημιουργήσει εντάσεις και παραπολιτική. Το ποιος το δημιούργησε σίγουρα είναι μια υπόθεση, αλλά τώρα προεκλογικά δεν «ανοίγουν» αυτά τα θέματα. Μετά τις εκλογές ίσως.

Γ.Δ.

Ξενοδοχεία και τουρισμός

Είναι γνωστό πώς ο ξενοδοχειακός τομέας στο νομό μας, περνάει μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο.

Μια περίοδο δυστυχώς η οποία οδήγησε σε κλείσιμο κάποιων επιχειρήσεων του κλάδου, ελπίζουμε όχι οριστικά.

Πάντως, το δυναμικό σε κλίνες έχει μειωθεί σημαντικά κι αυτό έχει αρνητικό αντίκτυπο κυρίως στον εσωτερικό τουρισμό.

Παράλληλα, οι πολιτιστικές εκδηλώσεις του δήμου, αντιμετωπίζουν πρόβλημα επάρκειας κλινών διαμονής για την υποδοχή και φιλοξενία των επισκεπτών κι αυτό λειτουργεί εν τέλει άκρως αρνητικά για κάθε σχεδιασμό ή προγραμματισμό.

Τα μειωμένα ξενοδοχεία μοιραία μειώνουν τον αριθμό επισκεπτών κι αυτό έχει επίδραση στην εστίαση και αλλού.

-Δύσκολη περίοδος και κάτι πρέπει να γίνει για την αντιστροφή του κλίματος.

Γ.Δ.

Ένα στοίχημα

Συνηθίζεται και σε μας το στοίχημα για το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, όπως και για τα ποσοστά που τελικά θα συγκεντρώσουν τα τρία πρώτα κόμματα.

Βέβαια, δεν είμαστε σαν τους Βρετανούς που στοιχηματίζουν για σχεδόν τα πάντα, όπως αν θα γεννήσει η βασίλισσα αγόρι ή κορίτσι και άλλα τέτοια απίθανα.

Εμείς παθιαζόμαστε, όχι όπως παλιά, γενικώς με τις εκλογές.

Ποιο κόμμα και ποια ποσοστά, ποιος θα εκλογεί και άλλα γύρω από τις εκλογές.

Άκουσα λοιπόν προχθές πως εδώ στην πόλη μας ‘στήθηκε’ ένα στοίχημα όχι για χρήματα, αλλά για ένα τραπέζι 5-6 ατόμων. Αυτό, ναι. Έχει την πλάκα του, διότι ο χαμένος θα φάει την καζούρα του νικητή, το γέλιο θα είναι άφθονο, όπως και τα πειράγματα.

Αυτό ναι, είναι ένα διαφορετικό στοίχημα που φέρνει κοντά τους ανθρώπους, τους φίλους που συνεορτάζουν διασκεδάζοντας.

Γ.Δ.

Ο αστάθμητος παράγοντας

Έχει λεχθεί κατά το παρελθόν για ιδιαίτερα σοβαρές περιπτώσεις, πως λόγω ακριβώς αυτού του αστάθμητου παράγοντα, έχει αλλάξει η παγκόσμια ιστορία.

Θεωρείται δε ως αιτία, ο καιρός.

Ναι, το εάν κάνει καλό καιρό, εάν όχι, αυτό επηρεάζει την εξέλιξη μιας υπόθεσης αν θα έχει θετική έκβαση ή αρνητική.

Τα θυμήθηκα όλα αυτά με αφορμή τον συννεφιασμένο καιρό, τον ολίγο βροχερό, Μάη μήνα. Και το ενδιαφέρον εδώ είναι για την μεγάλη μουσική γιορτή της Ξάνθης που είναι σε εξέλιξη.

Εκατοντάδες νέοι και νέες, συνοδοί τους, γονείς βρίσκονται στην πόλη μας και ο καιρός δεν βοηθάει να χαρούν έτσι όπως θα ήθελαν την γιορτή, όπως και οι ξανθιώτες που έχουν αγκαλιάσει τον μοναδικό αυτό μουσικό θεσμό.

-Το είπα: Ο αστάθμητος παράγοντας, ο καιρός.

Γ.Δ.

Προβλήματα στο Λυκοδρόμιο

Μεγάλη εγκατάλειψη βιώνουν οι λιγοστοί κάτοικοι του Λυκοδρομίου. Κάθε Πέμπτη έρχεται το απορριμματοφόρο του δήμου Ξάνθης και όπως δείχνουν οι φωτογραφίες που δημοσίευσε κάτοικος στην Ομάδα «Στραβά και Ανάποδα» οι υπάλληλοι δεν κάνουν τον κόπο να μαζέψουν τα απορρίμματα που βγάζουν έξω από τον κάδο τα αδέσποτα και να τα ρίξουν μέσα, παρά μόνο σήκωσαν τον κάδο με όσα υπήρχαν και τα υπόλοιπα τα παράτησαν εκεί! Αγγαρεία δηλαδή! Τα προβλήματά τους όμως δεν είναι μόνο τα σκουπίδια αλλά και τα αμέτρητα αδέσποτα  καθώς και  προβλήματα με το νερό όπως αναφέρουν. Κι όμως οι άνθρωποι αυτοί πληρώνουν δημοτικά τέλη για υπηρεσίες που δεν έχουν τελικά. Επίσης και αυτοί οι άνθρωποι και οι οικογένειές τους ψηφίζουν και το τονίζουν μάλιστα με νόημα. Και ο νοών νοείτω…

Μ.Ξ.

Σύσκεψη στον δήμο για τις εκλογές

Σύσκεψη με τους εκπροσώπους των κομμάτων που συμμετέχουν στις εθνικές εκλογές είχε χθες στις 11 το πρωί ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης προκειμένου να γίνει η κατανομή των χώρων που θα έχει το κάθε κόμμα το διαφημιστικό του υλικό και τις αφίσες. Προσήλθαν εκπρόσωποι της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ , του ΚΚΕ, Μέρα 25 και της Ελληνικής Λύσης. Αποφασίστηκε να δοθούν χώροι πέριξ του δημαρχείου για την τοποθέτηση οικίσκων σ’ όλα τα κόμματα πλην της ΝΔ που έχει το εκλογικό της κέντρο. Επίσης καθορίστηκαν με ομόφωνη απόφαση οι χώροι εντός της πόλης που θα τοποθετήσουν τα ταμπλό με τις αφίσες όπως προβλέπει ο νόμος. Ας ελπίσουμε όλα αυτά να τηρηθούν και να μην έχουμε αφισορύπανση στην πόλη.

Μ.Ξ.

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Ερώτηση που ζητά απάντηση Ερώτηση από τακτικό αναγνώστη της στήλης για ένα σοβαρό θέμα της…