Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ένα ανεπανάληπτο συναπάντημα πολιτισμού και παράδοσης με την σφραγίδα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης!

Ένα ανεπανάληπτο συναπάντημα πολιτισμού και παράδοσης με την σφραγίδα του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης!

0

Η Μουσικοχορευτική παράσταση «Οι χοροί καλά κρατούν» πραγματοποιήθηκε στο κατάμεστο Δημοτικό Αμφιθέατρο το απόγευμα της Κυριακής

Η Πρόεδρος, κα Πέπη Στάντσιου μεταφέρει το κέφι, την αστείρευτη αγάπη για την παράδοση και την σκληρή δουλειά σε δήλωσή της στο «Ε»

Με αδιαμφισβήτητη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Μουσικοχορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Κ. Μπένης το απόγευμα της Κυριακής 7/5, με τίτλο «Οι χοροί καλά κρατούν». Αρκεί να λάβει κανείς υπόψη το κατάμεστο Αμφιθέατρο για να συνειδητοποιήσει αυτό το «ένθερμο αγκάλιασμα» του κόσμου!

Στην έναρξη τον λόγο πήραν ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, κ. Χρήστος Μέτιος, ο Δήμαρχος Ξάνθης, κ. Μανώλης Τσέπελης και η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων, κα Πέπη Στάντσιου, οι οποίοι, αφού συνεχάρησαν την πρωτοβουλία, δήλωσαν πως στηρίζουν έμπρακτα τις δράσεις του Λυκείου, διαβεβαίωσαν μάλιστα πως είναι πρόθυμοι να συμπράξουν σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει.

Εν συνεχεία, ακολούθησε η παρουσίαση του τμήματος κρουστών, όπως επίσης κι η αντίστοιχη του τμήματος παραδοσιακού πολυφωνικού τραγουδιού. Οι χοροί Θράκης, Ηπείρου, Θεσσαλίας, Θάσου, Νησιών, Ηπείρου, Μακεδονίας, Αν. Θράκης, Β. Θράκης μετέφεραν «άρωμα» παράδοσης, πολυφωνικής κουλτούρας, και εν τέλει  μία πλούσια παρακαταθήκη πολιτισμού για μικρούς και μεγάλους!

«Διοργανώσαμε μία παράσταση με συμμετοχές τμημάτων των οποίων το έργο έχει θέση σε μία τέτοιου είδους παρουσίαση!»
Πέπη Στάντσιου
Πρόεδρος Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης

Π. Στάντισου: «Επιχειρήσαμε την επανεκκίνηση της δραστηριότητας με θεματικές που άπτονται του πολιτισμού»

Σχετικά με την εκδήλωση η κα Πέπη Στάντσιου ως Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων Ξάνθης, μιλά στο «Ε» κι αποτυπώνει τις πρώτες εντυπώσεις της από αυτό το πολιτιστικό συναπάντημα. «Το Λύκειο Ελληνίδων κατάφερε μετά από τρία χρόνια απραξίας λόγω του κορωνοϊού να επιστρέψει δυναμικά με την εν λόγω Μουσικοχορευτική παράσταση, ’’Οι χοροί καλά κρατούν’’! Συνεπώς, διοργανώσαμε μία παράσταση με συμμετοχές τμημάτων των οποίων το έργο έχει θέση σε μία τέτοιου είδους παρουσίαση. Σκοπός αυτής της πρωτοβουλίας μας, αναντίρρητα ήταν η επανεκκίνηση της δραστηριότητας με θεματικές που άπτονται του πολιτισμού. Σε αυτό το σημείο θα ήθελα να τονίσω την προσπάθεια όλων των μελών, τη συνέπεια, το κέφι, τον κόπο, την αστείρευτη διάθεση για δημιουργία που επιδεικνύουν, άλλωστε καθημερινά. Επίσης, θα ήθελα να εξάρω την επιλογή τους να ασχοληθούν και δη να υπηρετήσουν την παράδοση. Παράλειψή μου θα ήταν να μην υπογραμμίσω την προσφορά των καταξιωμένων συνεργατών μας που πραγματικά «δίνουν την ψυχή τους» υποκινούμενοι από το αίσθημα της αυταπάρνησης, στέκουν αρωγοί σε οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει», τονίζει η ίδια.

 

Ευχαριστήριο μήνυμα της Προέδρου σε συνεργάτες, υπεύθυνους τμημάτων, παρευρισκόμενους

«Συγχαρητήρια αξίζουν στους δασκάλους χορού, κ. Κυριάκο Αθανασιάδη, κα Δήμητρα Μπουναρτζή, κα Μάγδα Καραγιαννίδου, στην υπεύθυνη του Τμήματος Πολυφωνικού Τραγουδιού, κα Στέλλα Γκρήγκοβιτς και τέλος στους δασκάλους χορού και υπεύθυνων του Τμήματος Κρουστών, κ. Αθανάσιο Τσελεμπή και κα Σοφία Τσέλιου. Ευχαριστώ θερμά τις κυρίες του διοικητικού, τους γονείς που μας εμπιστεύονται κι εύχομαι ολόψυχα να συνεχιστεί να υπάρχει αυτή η παρακαταθήκη. Καταληκτικά, ήταν πολύτιμη η παρουσία των: π. Σωφρόνιου, κ. Χρ. Μέτιου, κ. Μ. Τσέπελη, κ. Μ. Αμοιρίδη, κ. Μ. Φανουράκη, κ. Σ. Μελισσόπουλου, κ. Φ. Καραλίδη, κας Μ. Τσιακίρογλου. Το παρών έδωσαν και εκπρόσωποι από αδελφά σωματεία, από την Φιλοπρόοδη Ένωση, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κιμμερίων κι από λοιπά πολιτιστικά σωματεία της περιοχής», συμπληρώνει καταληκτικά η κα Π. Στάντσιου.

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μια Ξανθιώτικη ιστορία….για την Γιορτή του Λαζάρου

Η μικρή Πηνελόπη γεννήθηκε στην Ξάνθη ανήμερα το Σάββατο του Λαζάρου. Οι γονείς όλο χαρά, …