Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανανεώνουν το «συμβόλαιο» με τους Ξανθιώτες οι: Τσιλιγγίρης, Ζεϊμπέκ, Μπαράν

Ανανεώνουν το «συμβόλαιο» με τους Ξανθιώτες οι: Τσιλιγγίρης, Ζεϊμπέκ, Μπαράν

0

Οι δηλώσεις των εκλεγμένων βουλευτών της Ξάνθης  – Δηλώσεις υποψηφίων βουλευτών στα ψηφοδέλτια της Ξάνθης

 

Σ. Τσιλιγγίρης, ΝΔ Ξάνθης: «Δεν μας σταματά τίποτα.  Προχωράμε όλοι μαζί»

Χ. Ζεϊμπέκ, ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Πρόκειται για μια μεγάλη ήττα. Η ελπίδα όμως δεν τελειώνει»

 Μπαράν: «Η Ξάνθη με 18,24% δίνει ηχηρό μήνυμα επαναφοράς της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό σκηνικό»

 

Η κάλπη της 21ης Μαΐου έκρυβε πολλές εκπλήξεις πανελλαδικά και τοπικά. Διαψεύδοντας όλες τις δημοσκοπήσεις επιφύλαξε μια σαρωτική νίκη για την ΝΔ που μετά από 4 χρόνια δύσκολα ομολογουμένως,  όχι μόνο κράτησε αλλά και αύξησε το ποσοστό από τις εκλογές του 2019 κατά 0,84% και κερδίζει με 40,79%. Το ίδιο σαρωτική όμως ήταν και η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ που συρρικνώθηκε στο 20,07 % χάνοντας το 11,46% των ψήφων από το 2019. και χάνει τις εκλογές με 20,07%. Τοπικά μπορεί να μην υπάρχει ανατροπή στους υποψήφιους που κατέλαβαν τις έδρες ωστόσο υπάρχει  ανατροπή στο εκλογικό αποτέλεσμα με την ΝΔ να κόβει πρώτη το νήμα από τον ΣΥΡΙΖΑ και με διαφορά 10 ποσοστιαίων μονάδων. Στους κερδισμένους της κάλπης αδιαμφησβήτητα είναι το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ που αύξησε τις δυνάμεις τους κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες ενώ τοπικά κατά 10 φτάνοντας το 18,7%. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για το ΠΑΣΟΚ που πλέον ανακάμπτει και διεκδικεί με αξιώσεις τον ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Οι δηλώσεις των εκλεγμένων βουλευτών της Ξάνθης

Σ. Τσιλιγγίρης, ΝΔ Ξάνθης: «Δεν μας σταματά τίποτα.  Προχωράμε όλοι μαζί»

Μεγάλη  νίκη  επιφύλαξε το εκλογικό σώμα της Ξάνθης στον Σπύρο Τσιλιγγίρη που σημείωσε θεαματική αύξηση στους 8.100 σταυρούς από 6.476 το 2019.  Με εμφανή την χαρά και την συγκίνηση απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους το βράδυ των εκλογών στο εκλογικό του κέντρο δήλωσε : «…Δεν νίκησα εγώ, νικήσατε εσείς. Τους νικήσατε όλους. Νικήσατε το ανήθικο, το βρώμικο, το ψεύτικο. Θέλετε να πορεύεστε καθαρά. Το ξαναδείξατε. Από εδώ και πέρα, όλα θα είναι διαφορετικά. Ας το καταλάβουν . Δεν μας σταματά τίποτα.  Προχωράμε όλοι μαζί . Σας ευχαριστώ όλους.».

Χ. Ζεϊμπέκ, ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης: «Πρόκειται για μια μεγάλη ήττα. Η ελπίδα όμως δεν τελειώνει»

Ο Χουσεΐν Ζεϊμπέκ ακολουθεί στη δεύτερη θέση με σχεδόν 7.200 σταυρούς. τη δεύτερη θέση καταλαμβάνει ο Στάθης Γιαννακίδης που συγκέντρωσε σχεδόν 3.600 σταυρούς και ακολουθεί η Μαρία Τζαμπάζη με 1.200 ψήφους.  Σε δήλωσή του ο κ. Ζεϊμπέκ στο «Ε» σημείωσε: «Ευχαριστώ όλους τους συμπολίτες μας που μας πίστεψαν και μας ψήφισαν. Δώσαμε ένα μεγάλο αγώνα και πανελλαδικά και τοπικά. Δεν περιμέναμε αυτό το αποτέλεσμα. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τι έφταιξε. Εμείς βλέπαμε την φτώχεια,  την διαφθορά, την ανεργία, τα μεγάλα προβλήματα και τα αναδείξαμε στο βαθμό που μπορούσαμε. Μάλλον η επιμονή μας για συγκρότηση αριστερής κυβέρνησης δεν έπεισε τον λαό. Σε κάθε περίπτωση σεβόμαστε το εκλογικό αποτέλεσμα. Πρόκειται για μια μεγάλη ήττα. Η ελπίδα όμως δεν τελειώνει. Έχουμε μάθει να αγωνιζόμαστε και αυτό θα κάνουμε . Θα πορευτούμε με τις ίδιες αρχές της Αριστεράς γιατί πιστεύουμε ότι η χώρα μας αξίζει ν’ αλλάξει σελίδα, αξίζει ένα καλυτερο μέλλον». Απαντώντας για την επόμενη μέρα στον ΣΥΡΙΖΑ κι αν θα τεθεί θέμα ηγεσίας ο κ. Ζεϊμπέκ σημείωσε: «Είναι νωρίς, έχουμε εκλογές μπροστά μας και δεν περισσεύει κανείς. Είμαστε δημοκρατικό κόμμα, λειτουργούν τα όργανά μας και όταν έρθει η ώρα θα πάρουμε αποφάσεις».

Μπαράν Μπουρχάν, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ξάνθης: «Η Ξάνθη με 18,24% δίνει ηχηρό μήνυμα επαναφοράς της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό σκηνικό»

Στο ΠΑΣΟΚ την πρώτη θέση καταλαμβάνει ο Μπαράν Μπουρχάν με 3.636 σταυρούς και ακολουθούν η Ντελή Ιμπραήμ Μπερήμ με σχεδόν 2.000 σταυρούς και ο Φώτης Καραλίδης με περίπου 1.700 σταυρούς.

Σε δήλωσή του στο «Ε» ο κ. Μπαράν αναφέρει: «Ευχαριστώ θερμά τους συμπολίτες μου για τη στήριξη και την εμπιστοσύνη που έδειξαν στο πρόσωπο μου. Το υψηλό ποσοστό που σημείωσε το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Ξάνθη και επιτεύχθηκε με αγώνα όλων των υποψηφίων, δείχνει το δρόμο για την παράταξή μας. Η χώρα χρειάζεται μια ισχυρή, αξιόπιστη, γνήσια προοδευτική εναλλακτική και σίγουρα μια ισχυρή αντιπολίτευση στη ΝΔ.

Συνεχίζουμε μαζί για να φέρουμε ξανά την Ξάνθη στο επίκεντρο!

Δεσμεύομαι να συνεχίσω να μάχομαι για το καλό της Ξάνθης και της χώρας μας ώστε να ενώσουμε τους πολίτες, να ακούσουμε τις αγωνίες τους και να εκφράσουμε ένα μήνυμα αισιοδοξίας και προοπτικής για το μέλλον.

Αποτιμώντας το  αποτέλεσμα σε πανελλαδικό και τοπικό επίπεδο προβαίνει στις ακόλουθες επισημάνσεις: «Για εμάς είναι ένα πολύ θετικό αποτέλεσμα. Παρά τις μεγάλες πιέσεις και τις επιθέσεις, τόσο από τη Νέα Δημοκρατία όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ, τους τελευταίους μήνες. Το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο άντεξε, αλλά είναι από τους μεγάλους κερδισμένους αυτής της εκλογικής αναμέτρησης και επιστρέφει πλέον ως πρωταγωνιστής στο πολιτικό σκηνικό. Ειδικά η Ξάνθη με 18,24% δίνει ηχηρό μήνυμα επαναφοράς της Δημοκρατικής Παράταξης στο πολιτικό σκηνικό.

Ουδείς επιχαίρει με το γεγονός ότι ο χάρτης της χώρας κυριαρχείται από τη Νέα Δημοκρατία, φαίνεται καθαρά όμως ότι οι επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ τα τελευταία χρόνια και η αντιπολίτευση που επέλεξε να κάνει εναντίον του κ. Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας απέτυχαν.

Η επιλογή αυτή του ελληνικού λαού μας δίνει το δικαίωμα να πούμε ότι χρειάζεται μία αξιωματική αντιπολίτευση, που θα εκφράσει τον προοδευτικό κόσμο με σύγχρονο λόγο. Είμαστε εδώ για να το επιτύχουμε».

Δηλώσεις υποψηφίων βουλευτών στα ψηφοδέλτια της Ξάνθης

Μ. Τσιακίρογλου, ΝΔ Ξάνθης

Κερδισμένη της κάλπης παρότι δεν εκλέγεται η κα Μαίρη Τσιακίρογλου που στην πρώτη της προσπάθεια συγκέντρωσε 4.209 ψήφους αφήνοντας στην Τρίτη θέση τον κ. Δημήτρη Σαλτούρο με 3.925 από 5.209 τις προηγούμενες εκλογές.

Στην δήλωσή της η κα Τσιακίρογλου αναφέρει: «Θέλω μέσα από  την καρδιά μου να σας ευχαριστήσω για την αγάπη, αλλά και τη στήριξη στον αγώνα που έδωσα μέσα σε λίγες εβδομάδες. Οι πολίτες έδωσαν ξεκάθαρη εντολή στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη για ισχυρή ανάπτυξη, καλύτερους μισθούς, περισσότερες ευκαιρίες για όλες και για όλους.

Αυτή η εντολή πρέπει  να γίνει ακόμα πιο ηχηρή στις επόμενες εκλογές ώστε να προκύψει μια αυτοδύναμη κυβέρνηση που θα μπορεί να υλοποιήσει με συνέπεια το πρόγραμμά της.

Και σε αυτή την προσπάθεια δηλώνω παρούσα, με ακόμα μεγαλύτερη πίστη, συνέπεια και επιμονή. Για την Ελλάδα, για την Ξάνθη μας».

Στάθης Γιαννακίδης, ΣΥΡΙΖΑ «: Δώσαμε έναν μακρύ, δύσκολο και επίπονο  προεκλογικό αγώνα. Συναντηθήκαμε, γνωριστήκαμε, αγωνιστήκαμε από κοινού με δεκάδες πολίτες, συντρόφους/ισσες, φίλους και φίλες και θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σας ευχαριστήσω όλους και όλες για την εμπιστοσύνη, τη στήριξη, την αγάπη, την κοινή μας πορεία.

Είναι γεγονός, πως το εκλογικό αποτέλεσμα είναι εξαιρετικά αρνητικό για τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και πως η απόφαση των πολιτών της Ξάνθης είναι απολύτως σεβαστή. Αποτελεί πλέον χρέος μας η τάχιστη ανασύνταξη και αναδιοργάνωση των δυνάμεων μας, αφού πρώτα αναγνώσουμε τα πραγματικά αίτια της βαριάς ήττας. Η επόμενη μέρα θα έχει ακόμη πιο έντονες προκλήσεις για τον κόσμο της αριστεράς και την κοινωνία.

Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες βουλευτές της Ξάνθης καθώς και στο σύνολο των υποψηφίων για τον αγώνα και την εκλογική τους επίδοση».

Ο. Βουρβουκέλης, ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ: Ευχαριστώ από καρδιάς όσες και όσους με τίμησαν με την ψήφο τους .

Να γνωρίζουν ότι θα είμαι δίπλα τους όποτε το χρειαστούν και θα συνεχίσω να  παλεύω για  τα προβλήματα του τόπου μας.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…