Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πώς ερμηνεύουν τα  μηνύματα της κάλπης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

Πώς ερμηνεύουν τα  μηνύματα της κάλπης ΝΔ και ΠΑΣΟΚ στην Ξάνθη

0

Πιθανό το ενδεχόμενο οι επαναληπτικές εκλογές να κρύβουν κι άλλες εκπλήξεις; Μπορεί  η ΝΔ να κερδίσει και δεύτερη έδρα στην Ξάνθη;

 

Τι λένε ο πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης, Αλέξανδρος Νταμπουρατζής Γραμματέας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ξάνθης, Αντώνης Μήτρου

 

 

Τα μηνύματα της κάλπης σε πανελλαδικό και  τοπικό επίπεδο ερμηνεύουν και αποκωδικοποιούν δύο από τους γραμματείς των Νομαρχιακών Επιτροπών της Ξάνθης που είχαν επιτελικό ρόλο στις εκλογές, σε οργανωτικό επίπεδο και στην ανάδειξη των ψηφοδελτίων των κομμάτων τους. Πρόκειται για τον Πρόεδρο Δ.Ε.Ε.Π. ΝΔ Ξάνθης Αλέξανδρο Νταμπουρατζή και τον Γραμματέα ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Αντώνη Μήτρου. Παράλληλα απαντούν σε ερώτημα του «Ε» στο κατά πόσο θεωρούν πιθανό ενδεχόμενο και υπο ποιες προϋποθέσεις, η ΝΔ να κερδίσει και δεύτερη έδρα στο νομό κατά τις επαναληπτικές εκλογές. Να σημειώσουμε πως αν συμβεί αυτό την έδρα θα κερδίσει η κα Μαίρη Τσιακίρογλου ως δεύτερη στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ και θα την χάσει ο Μπαράν Μπουρχάν του ΠΑΣΟΚ. Τόσο ο ίδιος όσο και ο κ. Μήτρου το θεωρούν ανέφικτο και εξηγούν τους λόγους ενώ ο κ. Νταμπουργατζής πιθανό ενδεχόμενο αν συντρέχουν κάποια δεδομένα.

Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης, Αλέξανδρος Νταμπουρατζής

Πιθανό ενδεχόμενο να πάρει και δεύτερη έδρα η ΝΔ στην Ξάνθη στις επαναληπτικές;

Πρόεδρος Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης, Αλέξανδρος Νταμπουρατζής: «Η ΝΔ έλαβε μια σαφή εντολή από τον λαό για να προχωρήσει την επόμενη μέρα. Ο Ελληνικός λαός έκρινε με βάση το έργο της και το μήνυμα των εκλογών είναι να συνεχίσει το έργο που ξεκίνησε το 2019. Νιώθουμε ικανοποίηση και χαρά και θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που  έδειξε την εμπιστοσύνη και μας τίμησε με την ψήφο του. Και τοπικά η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στους υποψήφιους βουλευτές στα στελέχη της Δ.Ε.Ε.Π. Ξάνθης που δούλεψαν για να έχουμε αυτό το νικηφόρο αποτέλεσμα». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο και δεύτερης έδρας στην Ξάνθη για την ΝΔ από τις επαναληπτικές εκλογές ο κ. Νταμπουρατζής σημείωσε πως αυτός είναι τώρα ο στόχος: «Αυτό είναι εφικτό αν η ΝΔ στο νομό αγγίξει το 40% και παράλληλα να συντρέξουν κάποιες άλλες προϋποθέσεις. Αυτό θέτουμε ως στόχο στην νέα εκλογική μάχη».

Γραμματέας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ξάνθης ,Αντώνης Μήτρου

Αποτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα ο κ. Αντώνης Μήτρου, Γραμματέας ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Ξάνθης σημείωσε: «Διαψεύστηκαν οικτρά όσου ήθελαν εμμονικά ένα μικρό ΠΑΣΟΚ. Μεγάλη ήταν η διάψευση των δημοσκοπήσεων.   Το αποτέλεσμα της 21ης Μαΐου είναι μια παρακαταθήκη για το μέλλον του κόμματος μας. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο. Ο δικομματισμός όπως τον γνωρίζουμε τα τελευταία χρόνια με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει. Ο κόσμος ζητά μια νέα εναλλακτική και αυτή δεν είναι Αλέξης  Τσίπρας στην αξιωματική αντιπολίτευση. Σε τοπικά επίπεδο είναι ένα πολύ καλό ψηφοδέλτιο και φέραμε ένα πολύ καλό αποτέλεσμα». Στο ερώτημα κατά πόσο θεωρεί πιθανό το ενδεχόμενο να χαθεί η έδρα από το ΠΑΣΟΚ στις επαναληπτικές εκλογές αν συντρέξουν μια σειρά υπό προϋποθέσεις ο κ. Μήτρου σχεδόν το απέκλεισε: «Σε τριεδρικές περιφέρειες δεν υφίσταται κάτι τέτοιο. Δεν την χάσαμε με 8,7% και θα  την χάσουμε με το 11,5% πανελλαδικό ποσοστό και 18% στην Ξάνθη;».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@emrpos.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η Αννέτα Τσελεπή από την Ξάνθη στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Αριστεράς

Από την Κομοτηνή ο Αλή Αλή – Ανακοινώθηκαν οι 14 τελευταίες υποψηφιότητες Τις τελευτ…