Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης πάνε τα απορρίμματα της Ξάνθης

Στην ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης πάνε τα απορρίμματα της Ξάνθης

0

Τέλος εποχής για τον ΧΥΤΑ Ξάνθης  – Μετά το Πάσχα η δημοπράτηση της ΜΕΑ Καβάλας

 

Όταν οι  Ξανθιώτες πέταξαν την ΜΕΑ στα σκουπίδια – Στερνή μου γνώση…

 

 

Τέλος εποχής  για τον ΧΥΤΑ Ξάνθης και την ταφή των απορριμμάτων. Εδώ και 10 μέρες τα απορρίμματα όλου του νομού μεταφέρονται στην Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων (ΜΕΑ) της Αλεξανδρούπολης και γίνεται επεξεργασία στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της. Αυτό βεβαιώνει τόσο ο πρόεδρο της ΔΙΑΜΑΑΘ κ. Μανώλης Τσέπελης όσο και ο πρόεδρος εργαζομένων του ΣΔΑΝ Ξάνθης κ. Νίκος Κριεζής.

Τέλος εποχής για τον ΧΥΤΑ Ξάνθης – Εδώ και 10 μέρες τα απορρίμματα μεταφέρονται στην ΜΕΑ Αλεξανδρούπολης

Ειδικότερα ειδικά φορτηγά φορτώνουν τα απορρίμματα και τα μεταφέρουν στην Αλεξανδρούπολη. Στην διαδικασία συμμετέχουν και οι υπάλληλοι του ΣΔΑΝ Μάλιστα όπως μας μεταφέρουν το γεγονός αυτό έχει  φέρει τα πάνω – κάτω στα ωράριά τους και τους δίνει μια πρόγευση του τι είναι να δουλεύει κανείς με ιδιώτη, κάτι που όπως φαίνεται και με τις ανακοινώσεις τους απεύχονται!

Όπως ανέφερε ο κ. Τσέπελης η αλλαγή αυτή σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την διαχείριση των απορριμμάτων με περιβαλλοντικό πρόσωπο αφού καταργείται η ταφή και γίνεται επεξεργασία και αφετέρου δεν θα κοστίσει τίποτε επιπλέον στον Ξανθιώτη: «Ότι πλήρωναν θα πληρώσουν. Δεν αλλάζει κάτι», βεβαιώνει ο δήμαρχος Ξάνθης.

Μετά το Πάσχα η δημοπράτηση της ΜΕΑ Καβάλας

Ο κ. Τσέπελης βρισκόταν χθες στην Αθήνα και είχε διάφορες συσκέψεις με αρμόδιους σε υπουργεία. Όπως μας ενημέρωσε παρέλαβε τον πλήρη φάκελο με τις σχετικές εγκρίσεις και μετά το Πάσχα θα είναι έτοιμη για δημοπράτηση η ΜΕΑ Καβάλας. Μετά κι απ’ την εξέλιξη αυτή η περιφέρειά μας θα είναι η πρώτη περιφέρεια στην χώρα στην διαχείριση απορριμάτων.

Όταν οι  Ξανθιώτες πέταξαν την ΜΕΑ στα σκουπίδια – Στερνή μου γνώση…

Υπενθυμίζουμε ότι η Μονάδα Επεξεργασίας που τώρα θα γίνει στην Καβάλα προορίζονταν αρχικά για την Ξάνθη δίπλα στον ΧΥΤΑ καθώς ό δήμος Ξάνθης πρωτοπορούσε με ΧΥΤΑ ενώ οι υπόλοιποι δήμοι είχαν απλά χωματερές (ΧΑΔΑ). Αυτό όμως ματαιώθηκε μετά από τις σφοδρότατες αντιδράσεις που συνάντησε όλο το σχέδιο διαχείρισης. Αυτό που πετάξαν οι  Ξανθιώτες στα …σκουπίδια κάποιοι δήμοι το πήραν και θα βγάζουν λεφτά από τη διαχείριση των σκουπιδιών. Εδώ ταιριάζει το «σπερνή μου γνώση να σ’ είχα πρώτα» αλλά τώρα πλέον είναι αργά!.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…