Αρχική ΣΥΝΤΑΓΕΣ Λαχανοντολμάδες με φακές

Λαχανοντολμάδες με φακές

0

-1 μεγάλο λάχανο

-580 γρ. φακές, βρασμένες

-190 γρ. ρύζι

-1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

-2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

-1 κ.γ. πάπρικα, καπνιστή

-½ κ.γ. μπαχάρι, σε σκόνη

-¼ μάτσο μαϊντανό, ψιλοκομμένο

-Αλάτι, Πιπέρι

Για τη σάλτσα

-800 γρ. ντομάτα κονκασέ

-400 γρ. χυμό ντομάτας

-600 ml ζωμό λαχανικών

-1 κ.σ. πελτέ ντομάτας

-50 γρ. σταφίδες σουλτανίνα

-Αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε το λάχανο σε κατσαρόλα με νερό για 10-12 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει. Μόλις ετοιμαστεί, το μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και το αφήνουμε να κρυώσει.

Για τη γέμιση: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τις φακές, το ρύζι, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το μαϊντανό, την πάπρικα και το μπαχάρι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.

Μόλις κρυώσει το λάχανο, αφαιρούμε τα 4 πρώτα μεγάλα φύλλα και τα τοποθετούμε στον πάτο μιας βαθιάς κατσαρόλας.

Έπειτα, κόβουμε το κοτσάνι του λάχανου, αφαιρούμε ένα φύλλο και τοποθετούμε 1 γεμάτη κ.σ. από τη γέμιση στο κάτω μέρους του φύλλου. Μαζεύουμε τα πλάγια προς τα μέσα και τυλίγουμε σε ρολό και τον τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, μέχρι να τελειώσει η γέμιση, τοποθετώντας τους λαχανοντολμάδες κολλητά τον έναν δίπλα στον άλλο μέσα στην κατσαρόλα (όσο πιο κολλητά είναι, τόσο πιο πολύ σιγουρεύουμε ότι δεν θα ανοίξουν).

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα την ντομάτα κονκασέ, το χυμό ντομάτας, το ζωμό λαχανικών, τον πελτέ ντομάτας και τις σταφίδες. Αλατοπιπερώνουμε, κλείνουμε το καπάκι και βράζουμε σε μέτρια φωτιά, για 50-60 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν οι λαχανοντολμάδες.

Μόλις είναι έτοιμοι οι λαχανοντολμάδες, τους σερβίρουμε ζεστούς με αρκετή σάλτσα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΥΝΤΑΓΕΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μπιφτέκια σολομού

-500 gr. φιλέτο σολομού ψιλοκομμένο σαν κιμάς -2 φρέσκα κρεμμύδια ψιλοκομμένα -1/2 χούφτα …