Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις «Ο Ηρακλής…αλλιώς!» στην Αλεξανδρούπολη

«Ο Ηρακλής…αλλιώς!» στην Αλεξανδρούπολη

0

Την Κυριακή 9 Απριλίου στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξανδρούπολης

Η θεατρική παράσταση «Ο Ηρακλής…αλλιώς!» ταξιδεύει στην Αλεξανδρούπολη την Κυριακή 9 Απριλίου στις 12:00μ.μ. στο Δημοτικό Αμφιθέατρο Αλεξανδρούπολης.

«Ο Ηρακλής…αλλιώς»: Δώδεκα άθλοι, δώδεκα μυθικές μικροϊστορίες της αρχαιότητας, δώδεκα αφηγήσεις με στοιχεία του σήμερα  ζωντανεύουν επί σκηνής, από την Κυριακή 2 Οκτωβρίου και κάθε Κυριακή στις 11:30 στο Θέατρο Αμαλία, από πέντε εξαιρετικούς ηθοποιούς και έναν πολυτάλαντο μουσικό.

Ο Ηρακλής είναι ο απόλυτος μυθικός ήρωας, ατρόμητος, με υπεράνθρωπη δύναμη, που αντιμετώπισε δύσκολες δοκιμασίες και νίκησε τερατώδη πλάσματα. Τι είναι, όμως, αυτό που κάνει κάποιον ήρωα; Και ποιοι είναι σήμερα οι ήρωες; Υπάρχουν;

Ο «Ηρακλής…αλλιώς» φωτίζει έναν Ηρακλή που μυείται και μαθαίνει σταδιακά τον εαυτό του, αλλά και τους γύρω του. Έναν Ηρακλή, που γνωρίζει βήμα βήμα τον δρόμο τον οποίο πρέπει να ακολουθήσει, προκειμένου να κάνει την ηρωική του πράξη.

Μέσα από τους δώδεκα άθλους, οι οποίοι αναπαρίστανται με ένα διαφορετικό είδος θεάτρου ο καθένας, βλέπουμε την ανθρώπινη πλευρά του ήρωα που ακούει τους φόβους του, αλλά την ίδια στιγμή, σέβεται και τον κόσμο γύρω του. Έχει δύναμη, επιμονή και  εφευρετικότητα και μαθαίνει να λέει συγνώμη με τις πράξεις του.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

“Ο Παρθενώνας και ο Βύρωνας”

Επετειακή έκθεση στο Μουσείο Ακροπόλεως, με αφορμή τα 200 χρόνια από τον θάνατο του Την Πα…