Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ήρθε 1 εκ. ευρώ στο δήμο Ξάνθης για ανέγερση νέου Γυμνασίου

Ήρθε 1 εκ. ευρώ στο δήμο Ξάνθης για ανέγερση νέου Γυμνασίου

0

Πλην όμως «παγωμένη» είναι η διαδικασία αγοράς οικοπέδου στην περιοχή Πετρελαιαποθηκών

 

«Πάγωσε» λόγω εκλογών η διαδικασία για την τροπολογία για νέο δημοτικό σχολείο στο Δροσερό – Ομόφωνη απόφαση για  βράβευση του μουσικοσυνθέτη Νίκου Κυπουργού

 

 

Κλίμα σύμπνοιας και συναίνεσης επικράτησε στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ξάνθης που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τέταρτης με 24 θέματα στην ημερήσια διάταξη και ένα εκτός υπο την μορφή του επείγοντος. Αξιοσημείωτο όσο και ενδεικτικό του …κλίματος που επικράτησε είναι ότι  απουσίαζαν όλοι οι  επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης πλην του κ. Κώστα Βογιατζή (Λαϊκή Συσπείρωση), ο οποίος και έθεσε ερωτήσεις στην αρχή της διαδικασίας. Ωστόσο το …άρωμα της αντιπολίτευσης δεν έλειψε καθώς ο κ. Νίκος Ανταμπούφης ανέλαβε αυτό το καθήκον κατ’ αποκλειστικότητα επιδεικνύοντας ιδιαίτερη σχολαστικότητα!

 «Πάγωσε» λόγω εκλογών η διαδικασία για την τροπολογία για νέο δημοτικό σχολείο στο Δροσερό

Το θέμα της ανέγερσης νέου δημοτικού σχολείου στο Δροσερό έφερε με επίκαιρη ερώτησή του ο κ. Βογιατζής. Ένα θέμα που είχε απασχολήσει και παλιότερα το δημοτικό συμβούλιο όπως επίσης και εκ παραλλήλου μ’ αυτό το θέμα της αγοράς του οικοπέδου με διενέργεια μειοδοτικής δημοπρασίας για την ανέγερση Γυμνασίου στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών Ξάνθης που εγκρίθηκε μάλιστα με οριακή πλειοψηφία των 21 ψήφων έναντι 9  από το δημοτικό συμβούλιο (13/10/2021). Υπενθυμίζουμε ότι σ’ ότι  αφορά το θέμα του δημοτικού σχολείου και αν αυτό μπορεί να κτιστεί στο χώρο ΙΝΕΔΙΒΙΜ που είναι χαρακτηρισμένος για σχολική χρήση, ο αντιδήμαρχος Μανώλης Φανουράκης απάντησε ότι για να καταστεί δυνατή η έκδοση οικοδομικής άδειας στον συγκεκριμένο χώρο  θα πρέπει να γίνει μια νομοθετική τροπολογία που θα δίνει τη δυνατότητα κατ’ εξαίρεση και κατά παρέκκλιση της κείμενης νομοθεσίας για έκδοση άδεια σε χώρο εκτός ζώνης και εκτός σχεδίου πόλης όπως ισχύει για  το οικόπεδο του ΙΝΕΔΙΒΙΜ προκειμένου να βγουν όλες οι μελέτες και οι οικοδομικές άδειες. Συμπλήρωσε δε ότι ο δήμος είναι σε συνεννόηση με το αρμόδιο υπουργείο ωστόσο έχουν παγώσει όλες οι διαδικασίες λόγων των εκλογών. Ανέφερε ακόμη ότι είναι πολλά συναρμόδια υπουργεία. Ωστόσο δεν παρέλειψε να τονίσει ότι ο δήμος θα το «παλέψει γιατί έχει ως προτεραιότητα την ανέγερση νέου σχολείου στον συνοικισμό και την αποσυμφόρηση των υφιστάμενων.

Τα λεφτά για  το Γυμνάσιο ήρθαν… Η αγορά οικοπέδου είναι «παγωμένη»

Σ’ ότι  αφορά το θέμα της αγοράς οικοπέδου ο κ. Φανουράκης ανακοίνωσε πως ο δήμος έχει λάβει το χρηματικό ποσό 1 εκ. ευρώ από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για την αγορά οικοπέδου για την ανέγερση Γυμνασίου. Να σημειώσουμε ότι η 5μελής θεσμοθετημένη αρμόδια Επιτροπή που έκανε αυτοψία τον Μάιο του 2022 με 4 κατά  – 1 υπέρ έκρινε ως μη κατάλληλο το οικόπεδο για την κατασκευή σχολικής μονάδας που αποφάσισε να αγοράσει ο δήμος στην περιοχή Πετρελαιοαποθηκών. ‘Έκτοτε το θέμα «πάγωσε». Να σημειώσουμε ότι τώρα έχει  αλλάξει η σύνθεση της Επιτροπής στην οποία συμμετέχει και ο εκάστοτε Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ομόφωνη απόφαση για  βράβευση του μουσικοσυνθέτη Νίκου Κυπουργού

Ομόφωνα δεκτή έγινε η πρόταση του δημάρχου Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη να βραβευτεί στο πλαίσιο του 8ου ΠΟΛΙΣ ΟΝΕΙΡΩΝ ΜΟΥΣΙΚΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ο μουσικοσυνθέτης Νίκος Κυπουργός. Ο κ. Τσέπελης εξήρε το έργο και την προσφορά του και τον χαρακτήρισε στυλοβάτη του θεσμού καθώς τον στήριξε και συνεχίζει να τον  στηρίζει παρότι είναι μια καταξιωμένη καλλιτεχνική προσωπικότητα με πολλές ασχολίες. Στον Νίκο Κηπουργό θα απονεμηθεί τιμητική πλακέτα. Ο κ. Ανταμπούφης στην τοποθέτηση του έκανε την επισήμανση ότι  και  η ΦΕΞ στήριξε από την αρχή τον θεσμό και θα έπρεπε και σ’ αυτή να υπάρχει αναγνώριση της προσφοράς της.

Εγκρίθηκε το ποσό των 30.000 ευρώ για έκτακτες προσλήψεις στο Δημοτικό Ραδιόφωνο

Σ’ ότι αφορά άλλα θέματα στα εκτός ημερησίας συζητήθηκε και εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η χορήγηση του ποσού των 30.000 ευρώ στο Δημοτικό Ραδιόφωνο προκειμένου να προσλάβει 4 άτομα προσωπικού για την κάλυψη των αναγκών του κατά την περίοδο των εκλογών. Επίσης κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροποποίηση της μελέτης τού έργου: «Κατασκευή κυνοκομείου Δήμου Ξάνθης». Ο εισηγητής Αντιδήμαρχος Ξάνθης, Ιωάννης Ζερενίδης διευκρίνισε πω το έργο βρίσκεται σε φάση οριστικής παραλαβής και κρίθηκε σκόπιμη μια τροποποίηση της μελέτης που εκπονήθηκε από τις τεχνικές υπηρεσίες του δήμου, χωρίς αξιοσημείωτο κόστος. Ωστόσο δεν έπεισε τον κ. Ανταμπούφης που καταψήφισε το θέμα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…