Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ανακοίνωση από την αντιδημαρχία Σταυρούπολης για τα πασχαλινά προβλήματα υδροδότησης στο Λυκοδρόμιο

Ανακοίνωση από την αντιδημαρχία Σταυρούπολης για τα πασχαλινά προβλήματα υδροδότησης στο Λυκοδρόμιο

0

Επισημαίνονται οι επιστάμενες προσπάθειες που καταβλήθηκαν από διοίκηση και εργαζόμενους της ΔΕ Σταυρούπολης και της ΔΕΥΑΞ

Ανακοίνωσε εξέδωσε η αντιδημαρχία Σταυρούπολης για το πρόβλημα στην υδροδότησης που παρουσιάστηκε τις ημέρες του Πάσχα στο βορινό τμήμα του οικισμού Λυκοδρομίου κατά τις Άγιες μέρες του Πάσχα.

Από την πλευρά της η αντιδημαρχία έγινε δέκτης πολλών παραπόνων και έντασης και προκειμένου να ανακόψει τη διασπορά ψευδών ή ανακριβών ειδήσεων, με την ανακοίνωσή της ενημερώνει ότι: «το πρόβλημα υδροδότησης του οικισμού Λυκοδρομίου όπως και των γύρω οικισμών (Γέρακα, Μ. Εύμοιρο, Πίλημα και Ισαία) ταλανίζει τις Δημοτικές Αρχές των τελευταίων είκοσι χρόνων τουλάχιστον, ένα πρόβλημα που γνωρίζουν οι κάτοικοι και που εύκολα επιβεβαιώνεται από δημοσιεύματα και ερωτήσεις σε Δημοτικά Συμβούλια κατά το παρελθόν. Από τη στιγμή που ενημερώθηκαν Δημοτική Αρχή και ΔΕΥΑ Ξάνθης, κινητοποιήθηκαν με ανθρώπινο δυναμικό και τεχνικά μέσα για την αντιμετώπιση του προβλήματος». Ακόμη, τονίζεται ότι: «συγκεκριμένα τη Μεγάλη Πέμπτη και Παρασκευή παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, υπάλληλοι περπάτησαν πολλά χιλιόμετρα δύσβατου ορεινού δικτύου για να εντοπίσουν, να κουβαλήσουν με τα χέρια υλικά  μέσα στο βουνό και να αποκαταστήσουν την βλάβη ενώ παράλληλα δύο υδροφόρες, της ΔΕΥΑΞ και του τμήματος πρασίνου προσπαθούσαν να προμηθεύσουν τη δεξαμενή του πάνω οικισμού με πόσιμο νερό. Η μεγάλη κατανάλωση και μία ακόμη βλάβη στο ίδιο δίκτυο δημιούργησε μεγάλα διαστήματα διακοπής νερού μέχρι που αποκαταστάθηκε από το προσωπικό που εργάστηκε μέχρι αργά το βράδυ του Μεγάλου Σαββάτου και μπόρεσαν οι κάτοικοι να γιορτάσουν την ημέρα του Πάσχα. Να σημειωθεί πως τη Μεγάλη Παρασκευή και Σάββατο δεύτερο συνεργείο της ΔΕΥΑΞ αποκατάστησε βλάβη στον οικισμό των Κομνηνών ενώ μετέβησαν και στο Λειβαδίτη όπου κλήθηκαν από κατοίκους για πιθανή βλάβη. Δυστυχώς μεγαλύτερη βλάβη στο δίκτυο του Λυκοδρομίου προκλήθηκε και τη δεύτερη μέρα του Πάσχα με το προσωπικό του ΔΕ Σταυρούπολης και της ΔΕΥΑΞ να ξαναδιασχίζει τον ορεινό όγκο βόρεια του Λυκοδρομίου αντιμέτωπο με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να δυσχεραίνουν τις εργασίες τους. Τη βλάβη αυτή κατάφεραν να την αποκαταστήσουν και να δώσουν συνεχή ροή νερού την Τρίτη 18/4».

Η αντιδημαρχία υπογραμμίζει ότι όλοι ανεξαιρέτως, διοίκηση και εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΞ και της ΔΕ Σταυρούπολης έσκυψαν πάνω στο πρόβλημα από την πρώτη στιγμή και προσπάθησαν επί μέρες με το  μέγιστο των δυνατοτήτων τους για να λυθεί το συντομότερο.

Επιπλέον, όπως προσθέτει: «με εργασίες που έγιναν στην τελευταία τριετία και θα γίνουν από τη ΔΕΥΑΞ στην περιοχή, παράλληλα με το ενταγμένο στο πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» έργο, που αφορά την κατασκευή δεξαμενών και νέου εξωτερικού αγωγού για την ύδρευση των οικισμών Μέγα Εύμοιρο, Λυκοδρόμιο, Πίλημα και Γέρακας, να έχει ξεκινήσει και να υλοποιείται, αναμένεται να λυθεί και το έντονο πρόβλημα του βόρειου τμήματος του Λυκοδρομίου και μέρες σαν αυτές του Αγίου Πάσχα οι κάτοικοι του να επικοινωνούν μόνο για Χρόνια Πολλά».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Μητσοτάκης για Μάτι: Δεν έχουν τελεσιδικήσει οι αποφάσεις

Όσον αφορά τον νέο δικαστικό χάρτη, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι αποτελεί ιστορική τομή γ…