Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Συνεχίζονται τα προβλήματα με την υδροδότηση στον Άβαντα

Συνεχίζονται τα προβλήματα με την υδροδότηση στον Άβαντα

0

Μετά τις πυρκαγιές του καλοκαιριού, έχει επηρεαστεί η θολότητα, η οσμή και το χρώμα του νερού που αντλείται από τις γεωτρήσεις – Ποιες λύσεις δρομολογούνται


Συνεχίζονται τα προβλήματα με την υδροδότηση στον Άβαντα, αφού μετά τις φωτιές του Αυγούστου διαπιστώθηκε πως έχει επηρεαστεί η θολότητα, η οσμή και το χρώμα του νερού που αντλείται από τις γεωτρήσεις.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης έχει δρομολογήσει μία σειρά παρεμβάσεων, για την υλοποίηση όμως των οποίων απαιτείται χρόνος. Συγκεκριμένα, έχουν γίνει οι απαιτούμενες ενέργειες και έχει εξασφαλιστεί από την κυβέρνηση η χρηματοδότηση ύψους 2.000.000€ για την αποκατάσταση των βλαβών και την επαναφορά της απρόσκοπτης υδροδότησης του οικισμού. Παράλληλα, έχουν σταλεί τα απαιτούμενα τεχνικά στοιχεία για την άμεση πρόσθετη χρηματοδότηση και επέμβαση έστω και μόνο στον συγκεκριμένο οικισμό για την ολιστική προσέγγιση και λύση του προβλήματος.

Ωστόσο, για να τεθεί ο συγκεκριμένος σχεδιασμός σε τροχιά υλοποίησης, είναι γεγονός ότι οι κάτοικοι του χωριού όχι μόνο δεν έχουν πόσιμο καθαρό νερό αλλά δεν μπορούν ούτε να πλύνουν τα ρούχα τους, να καθαρίσουν το σώμα τους και να χρησιμοποιήσουν το νερό του δικτύου. Η λύση που έχει δοθεί προς ώρας είναι η δεξαμενή να δέχεται μόνο το νερό της υδρομάστευσης της περιοχής, που ναι μεν είναι καθαρό νερό αλλά η ποσότητα που δίνει δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών του οικισμού.

Έτσι, η Δημοτική Επιτροπή Αλεξανδρούπολης για την κάλυψη των παραπάνω αναγκών του Άβαντα και των κατοίκων του, αποφάσισε να προχωρήσει στην επείγουσα προμήθεια εμφιαλωμένων νερών με την διαδικασία της ανάθεσης χωρίς διαπραγμάτευσης, μετά από σχετική αναμόρφωση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2024.

ΠΗΓΗ: Κική Ηπειρώτου/gnomionline.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Στα όρια τους οι γιατροί από τις ελλείψεις στα περιφερειακά νοσοκομεία

Δυσαρεστημένοι ένας στους δύο με το ΕΣΥ σύμφωνα με έρευνα της GPO Στο «Ε» μιλούν ο γ.γ. τη…