Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Το απαρχαιωμένο δίκτυο στερεί το νερό από τους κατοίκους του Λυκοδρομίου

Το απαρχαιωμένο δίκτυο στερεί το νερό από τους κατοίκους του Λυκοδρομίου

0

Δυο βδομάδες χωρίς νερό – Εξυπηρετούνται με βυτίο του δήμου Ξάνθης


Βρέθηκε η βλάβη από τα συνεργεία της ΔΕΥΑΞ που εργάζονται πυρετωδώς –  Προχωράει το έργο νέου δικτύου ύδρευσης – Έτοιμοι για τοποθέτηση οι αγωγοί μέσα στο Λυκοδρόμιο


Την ταλαιπωρία της έλλειψης νερού για δύο εβδομάδες εξαναγκάζονται να υποστούν οι λιγοστοί μόνιμοι κάτοικοι του Λυκοδρομίου καλύπτοντας τις καθημερινές ανάγκες τους με το νερό που τους στέλνει ο δήμος Ξάνθης με βυτίο. Η αιτία είναι μια εκτεταμένη βλάβη στις πηγές που βρίσκονται μέσα σε δύσβατο μέρος, η οποία έχει βρεθεί από το συνεργείο της ΔΕΥΑΞ που εργάζεται αδιάκοπα κάτω από δύσκολες συνθήκες μέσα στο βουνό.

Δυο βδομάδες χωρίς νερό στο Λυκοδρόμιο – Βρέθηκε η βλάβη

Όπως μας εξηγεί η πρόεδρος του Τοπικού συμβουλίου κα Μαρία Βέλλιου το φαινόμενο της διακοπής νερού είναι συχνό στον οικισμό καθότι το δίκτυο είναι 80 ετών: «Έχουμε ειδοποιήσει την ΔΕΥΑΞ και το συνεργείο της εργάζεται αδιάκοπα εδώ και μία εβδομάδα για να βρει το σημείο της βλάβης. Η περιοχή είναι δύσβατη και υπάρχουν ιδιαίτερες δυσκολίες στις εργασίες τους. Περπατήσαμε 6 χιλιόμετρα μέσα στο βουνό για να φτάσουμε στις πηγές όπου η βλάβη εκεί είναι πολύ μεγάλη. Έχει εντοπιστεί  και τώρα προσπαθούν να την αποκαταστήσουν. Επικοινωνήσαμε με τον δήμαρχο και θα μας στείλουν και άλλα δύο βυτία νερού. Ευτυχώς το νέο έργο κατασκευής δικτύου ύδρευσης προχωράει και σύντομα θα έχουμε νέο δίκτυο. Οι σωλήνες είναι ήδη μέσα στο Λυκοδρόμιο και είναι έτοιμοι για να τοποθετηθούν». Να σημειώσουμε ότι το Λυκοδρόμιο έχει 33 μόνιμους κατοίκους αλλά τα Σαββατοκύριακα το χωριό γεμίζει κόσμο καθώς είναι πολλοί που έχουν σπίτια εκεί και επισκέπτονται τον οικισμό.

Προχωράει το έργο νέου δικτύου ύδρευσης – Έτοιμοι για τοποθέτηση οι αγωγοί μέσα στο Λυκοδρόμιο

Όπως μας ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΞ κ. Ιπποκράτης Καμαρίδης το έργο προχωράει κανονικά και αφορά την τοποθέτηση νέου δικτύου ύδρευσης στους οικισμούς Γέρακα- Λυκοδρόμιο, Πίλημμα , Νέο Εύμοιρο. Παράλληλα έχει δημιουργηθεί και ένας δρόμος πλάτους 5 μέτρων που θα λειτουργήσει σαν ζώνη πυροπροστασίας αλλά και για την εύκολη πρόσβαση των οχημάτων της ΔΕΥΑΞ για την αποκατάσταση των βλαβών: «Τώρα οι άνθρωποί μας πηγαίνουν με τα πόδια στο βουνό για την αποκατάσταση των βλαβών. Με τον δρόμο αυτό θα έχουν πρόσβαση τα οχήματά μας αλλά θα λειτουργήσει και σαν ζώνη πυροπροστασίας και διαφυγής σε περίπτωση πυρκαγιάς. Το έργο αφορά νέο δίκτυο ύδρευσης που θα λύσει αποτελεσματικά τα προβλήματα ύδρευσης των οικισμών Μ. Εύμοιρο, Πίλημμα, Λυκοδρόμιο Γέρακα. Προχωράει κανονικά». Σ’ ότι αφορά την βλάβη ο κ. Καμαρίδης πρόσθεσε: «Το συνεργείο μας δουλεύει για την αποκατάσταση της βλάβης και θα στείλουμε και άλλο βυτίο νερό για τις ανάγκες των κατοίκων».


Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@emrpos.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ο Σ. Μαυρίδης πρόεδρος της Δ.Ε. του Περιφερειακού Τμήματος Ξάνθης των Διπλωματούχων Μηχανικών-Ηλεκτρολόγων

Στη Διοικούσα Επιτροπή συμμετέχουν επίσης οι: Β. Γιαννίκης, Μ. Ψωμάς, Θ. Ιωαννίδης και Γ. …