Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Φασαρία» για την νέα παιδική χαρά στα Κομνηνά

«Φασαρία» για την νέα παιδική χαρά στα Κομνηνά

0

Με επιστολή τους διαμαρτύρονται οι  κάτοικοι για τον χώρο που επέλεξε ο δήμος

 

Επιμένουν να γίνει στο κέντρο του οικισμού όπου ήταν η παλιά και είναι ιδιοκτησία του ΥΠΑΑΤ

Τι απαντά ο δήμαρχος Ξάνθης

 

 

«Τελεσίγραφο» δίνουν οι κάτοικοι των Κομνηνών στον δήμαρχο Ξάνθης Μανώλη Τσέπελη ζητώντας ο δήμος να κατασκευάσει παιδική χαρά στο κέντρο του χωριού στην θέση δηλαδή της υφιστάμενης και όχι στον χώρο που επιλέχθηκε  (πίσω από το συνεδριακό κέντρο) και είναι στο γήπεδο που είναι στο κέντρο ενώνοντας δύο γειτονιές! Έτσι την στιγμή που έχουν ξεκινήσει ήδη οι εργασίες για την νέα παιδική   πρόεδρος της τοπικής κοινότητας κ. Κυριάκος Καζαντζίδης, υποστηρίζοντας ότι έχει την συναίνεση όλων των κατοίκων με επιστολή του καλεί το δήμαρχο σε συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού, , για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση όπως υποστηρίζει.

Επιμένουν κέντρο και όχι …απόκεντρο! – Ιδιοκτησία του ΥΠΑΑΤ ο χώρος στο κέντρο

Ο πρόεδρος της Τοπικής κοινότητας κ. Καζαντζίδης μιλώντας στο «Ε» έθεσε το επιχείρημα της μη καταλληλόλητας του χώρου αυτού που επέλεξε ο δήμος γιατί δεν είναι στο κέντρο του χωριού και άρα δεν θα έχει την επισκεψιμότητα που θα έπρεπε από τα 30 παιδιά του οικισμού με αποτέλεσμα να γίνει μια νέα παιδική χαρά χωρίς παιδιά. Συνεπώς είναι έργο άχρηστο: «Είναι καλό που κάνουν μια καινούργια παιδική χαρά αλλά την κάνουν στο τέρμα του χωριού. Θα φοβόμαστε να στείλουμε τα παιδιά μας να παίξουν. Θέλουμε να την κάνουν στον χώρο που ήταν η παλιά στο κέντρο του χωριού». Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καζαντζίδης γνωρίζει ότι ο χώρος εκεί όπου λειτουργούσε και η τελευταία παιδική χαρά που είναι στο κέντρο είναι ιδιοκτησία του ΥΠΑΑΤ και κατά συνέπεια για  να κατασκευάσει ο δήμος μια νέα στον ίδιο χώρο και με τις προδιαγραφές που απαιτεί ο νόμος για να πάρει την πιστοποίηση, θα πρέπει να του παραχωρηθεί από το ΥΠΑΑΤ μ’ ότι σημαίνει αυτό σε διαδικασία και χρόνο χαρακτηρισμού για αθλητική χρήση. Γνωρίζει επίσης ότι ο νέος χώρος που επιλέχθηκε είναι δημοτικό ακίνητο και πληροί τις προδιαγραφές.

Κ. Καζαντζίδης, Πρόεδρος Κοινότητας Κομνηνών: «Θέλουμε την παιδική χαρά εκεί που ήταν»

Ωστόσο αυτό δεν φαίνεται να τον πτοεί ώστε να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός: «Θέλουμε την παιδική χαρά εκεί που ήταν και δεν μας ενδιαφέρει αν περιμένουμε χρόνια. Ας την κάνει ο νέος δήμαρχος. Έτσι κι αλλιώς περιμέναμε τόσα χρόνια…»!

Να σημειώσουμε ότι ο κ. Καζαντζίδης είναι μέλος της παράταξης Δήμος Πρότυπο και ήταν υποψήφιος στις εκλογές. Κατά συνέπεια η στάση του δεν μπορεί να μην συσχετιστεί με αντιπολιτευτική σκοπιμότητα. Στο ερώτημα αν ο ίδιος ως πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας εξέφρασε αυτά τα επιχειρήματα και την αντίθεσή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου απάντησε ότι  δεν παραβρέθηκε παρότι κλήθηκε. Είπε ωστόσο ότι ο δήμαρχος είναι ενήμερος για το αίτημα αλλά παρόλα αυτά προχώρησε στο έργο. Τέλος ερωτηθείς αν θα είναι υποψήφιος εκ νέου και με ποια παράταξη ο κ. Καζαντζίδης επιφυλάχθηκε.

Η επιστολή των κατοίκων των Κομνηνών

«Με ανησυχία διαπιστώθηκε ότι πίσω από το συνεδριακό κέντρο Κομνηνών, υπάλληλοι άρχισαν εργασίες για την κατασκευή και τοποθέτηση παιδικής χαράς. Σας κάνω γνωστό ότι οι κάτοικοι, εγώ και οι συλλογικότητες του χωριού είμαστε κάθετα αντίθετοι στην κατασκευή της παιδικής χαράς σε εκείνο το σημείο του χωριού, διότι θεωρούμε ότι θα είναι μια επένδυση όπου δεν θα έχει το ανταποδοτικό όφελος προς τους κατοίκους του χωριού.

Είναι στη γνώση σας το γεγονός ότι την παιδική χαρά την επιθυμούμε στο κέντρο του χωριού, και όχι σε μέρος όπου δεν θα γίνεται χρήση, για παράδειγμα την παιδική χαρά της Σταυρούπολης όπου ήταν καθαρή σπατάλη χρημάτων. Με το παρόν σας ενημερώνω και σας καλώ σε συνάντηση με τους κατοίκους του χωριού, όπως και με τις συλλογικότητες του, για να βρεθεί η καλύτερη δυνατή λύση, η συνάντηση θα πρέπει να γίνει στο χωριό ώστε να διαπιστώσετε και εσείς τη δυσαρέσκεια και την ανησυχία».

Δήμαρχος Ξάνθης, Μ. Τσέπελης: «Ο χώρος πληροί τις προδιαγραφές. Δεν θα παρανομήσουμε…»

Το »Ε» απευθύνθηκε στον δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη για να παρουσιάσει την δική του θέση: «Είμαστε υποχρεωμένοι από τον νόμο να επιλέξουμε ένα χώρο του δήμου που πληροί τις προδιαγραφές για χώρος αθλητισμού για να πάρουμε την πιστοποίηση για παιδική χαρά. Αυτό κάνουμε. Σε καμμιά περίπτωση δεν θα παρανομήσουμε. Ο χώρος της παιδικής χαράς που είναι στο κέντρο είναι του ΥΠΑΑΤ. Όταν πάρουμε το οικόπεδο μπορούμε να κάνουμε κι εκεί αν και εφόσον γίνουν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες και είμαστε σύννομοι με τις προδιαγραφές».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Ο χώρος που θέλουν οι κάτοικοι στο κέντρο του οικισμού των Κομνηνών

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…