Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

Πρόσωπα & Γεγονότα, Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2023

0

Επιλογή Μητσοτάκη ο Έβρος
Προσωπικά δεν ξαφνιάστηκα ούτε με παραξένεψε η επιλογή του πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη να είναι υποψήφιος στο νομό Έβρου στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές.
Λογικά να το δει κανείς, σε νομό που εκλέγει 3, 4 ή 5 βουλευτές θα επιλέξει να είναι ο αρχηγός της Ν.Δ.. Θα ήταν παράλογο να επίλεγε ένα νομό που βγάζει έναν βουλευτή ή το πολύ δύο.
Μάλιστα μ’ αυτό το σκεπτικό είμαι βέβαιος πως θα λειτουργήσει και ο Νίκος Ανδρουλάκης.
Γι’ αυτό, ας μην ανησυχούν κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ. Αρκεί ν’ αγωνιστούν όλοι μαζί για τη μία έδρα.
Το ποιος θα την πάρει, αυτό είναι υπόθεση των ψηφοφόρων.
Γ.Δ.


Κερδισμένη η Ροδόπη στην Περιφέρεια
Αναλύοντας με όση αντικειμενικότητα διαθέτουμε και μετά από την έρευνα και διασταύρωση των στοιχείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα, καταλήξαμε σ’ ένα συμπέρασμα.
Το συμπέρασμά μας είναι αυτό που δηλώνει πως από την επίσκεψη του πρωθυπουργού και του μεγάλου κυβερνητικού κλιμακίου που τον συνόδευε, ο πλέον κερδισμένος νομός από τους πέντε της περιφέρειάς μας είναι αυτός της Ροδόπης.
Μάλιστα τα έργα σε Ροδόπη και Έβρο είναι σύντομης υλοποίησης ενώ της Ξάνθης θα ολοκληρωθούν σε βάθος χρόνων.
Δεν γκρινιάζουμε διότι αρχή μας είναι η Περιφερειακή λογική, την οποία όμως δεν ακολουθούν όλοι. Διαπιστώσαμε το «ο καθένας για το νομό του», πράγμα όχι ευχάριστο, όχι δημιουργικό και αναπτυξιακό.
Γ.Δ.


Μειώθηκαν οι κλοπές ρεύματος
Ιδού και κάτι που μάλλον θα πρέπει να το εντάξουμε στα θετικά.
Λοιπόν, εδώ και κάποιους μήνες, έχουμε μια ιδιαίτερα μεγάλη μείωση έως εξαφάνισης, του εντοπισμού από τα αρμόδια όργανα, των ατόμων που κλέβουν ρεύμα. Σταμάτησαν «μαχαίρι» και στην περιφερειακή ειδησεογραφία δεν αναφέρεται κάτι σχετικό πλέον.
Το πού οφείλεται αυτή η αλλαγή, γιατί σταμάτησε, είναι για μας άγνωστο. Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος λόγος. Ίσως οι ποινές που επιβλήθηκαν να ήταν αυστηρές και αυτό να αποθάρρυνε τους επίδοξους «κλέφτες ρεύματος» . Εκτός εάν, δεύτερη αιτία, οι παραβάτες αυτοί αύξησαν το εισόδημά τους και σταμάτησαν το σπορ της ρευματοκλοπής.
Γ.Δ.


Νέα υποψηφιότητα
Εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς τον Μιχάλη Βαμβακίδη δεν νοούνται. Αυτό το γνωρίζουν οι παλαιότεροι, είμαι σίγουρος, κυρίως δε οι κάτοικοι του δήμου Αβδήρων.
Έτσι λοιπόν, από νωρίς και εγκαίρως ο αγαπητός Μιχάλης μαγειρεύει πριν πεινάσει.
Κυκλοφόρησε καρτ-βιζίτ με ευχές για το 2023 και παράλληλα μας κάνει γνωστό ότι με την δημοτική κίνηση ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ, τίθεται επικεφαλής της παράταξης πολιτών για το δήμο Αβδήρων.
Παραθέτει παράλληλα τα τηλέφωνά του, το μέιλ του και κάνει γνωστό ότι είναι κάτοικος Μαγικού, χωρίς βέβαια ν’ απουσιάζει η φωτογραφία του.
Μετά από την γνωστοποίηση αυτή, αυξάνονται οι υποψήφιοι δήμαρχοι για το δήμο Αβδήρων…
Γ.Δ.


Τα τοπόσημα της πόλης και του νομού
Το ξεκαθαρίζω από την αρχή πως δεν είναι της αρμοδιότητάς μου να ορίσω εγώ το ποια είναι τα τοπόσημα της πόλης αλλά και του νομού. Υπάρχουν άλλοι που γνωρίζουν, υπάρχουν φορείς θεσμικοί που μπορούν να το πουν αυτό  και βέβαια να καταγράψουν στη συνέχεια ποια είναι και παρουσιάσουν το ιστορικό τους.
Και βέβαια, για να μιλάμε με στοιχεία, τοπόσημο για την πόλη της Ξάνθης είναι το σύνολο της Παλιάς Πόλης, το αρχοντικό στην οδό Βενιζέλου «Σπίτι Χατζιδάκι» , το συγκρότημα του Καπνεργοστασίου «Π» στην οδό Καπνεργατών και άλλα τόσο εντός της πόλης όσο και στο νομό.
Αυτά λοιπόν τα τοπόσημα, θα πρέπει αφού εντοπιστούν και θεωρηθούν ως τέτοια, να τύχουν στη συνέχεια της φροντίδας των δήμων, της περιφέρειας.
Γ.Δ.


Τα γενέθλια του δημάρχου

Τα γενέθλιά του είχε χθες ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης και δέχτηκε πολλές ευχές από τους δημοτικούς συμβούλους αλλά και πολλές … «προβοκατόρικες ατάκες» για την ηλικία του. Ο ίδιος άνετος και κεφάτος δεν έκρυψε ούτε μέρα και όπως είπε έγινε 65 σήμερα και αντιμετώπιζε με χιούμορ την περιπαικτική διάθεση και του κ. Δημαρχόπουλου και του κ. Μελισσόπουλου. Να σημειώσουμε ότι οι δυο τους εθεάθησαν το Σάββατο στο ίδιο τραπέζι στην εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου μαζί και με τον κ. Χατζηθεοδώρου.
Τι γίνεται; Μήπως ετοιμάζεται κανένας αρραβώνας και οι  «4» γίνουν «5»; Θα δείξει…!
Και για να μην ξεχνιόμαστε: Πολύχρονος Δήμαρχε με Δύναμη για το Αύριο!
Μ.Ξ. 


Ποιος έχει δίκιο;
Αλιεύσαμε από το facebook ενδιαφέρουσα ανάρτηση νομικού για την κόντρα μεταξύ των δύο δικαστικών Ντογιάκου-Ράμμου, σχετικά με την περίφημη γνωμοδότηση για τον νόμο περί απορρήτου, που στηλιτεύει την άνεση με την οποία διάφοροι άσχετοι διατυπώνουν απόψεις για θέματα που η κατανόησή τους απαιτεί ειδικές επιστημονικές γνώσεις (νομικά, ιατρικά, οικονομικά κλπ.), αλλά και κάποιους ειδικούς που αντί της επιστημονικής τους κατάρτισης προτάσσουν στις αναλύσεις τους τις ιδεολογικές τους προτιμήσεις.
Γράφει ο δικηγόρος Κ.Κ. «Μου τηλεφώνησαν και μου ζήτησαν την άποψή μου για την ανακοίνωση Ράμμου κατά Ντογιάκου. Του απάντησα ότι επειδή είμαι δικηγόρος, δεν μπορώ να δημοσιεύσω νομική άποψη, προτού μελετήσω προσεκτικά τις σχετικές διατάξεις. Δεν τον έπεισα με την πρώτη.
Το επόμενο επιχείρημά μου ήταν ότι αν ήμουν μπακάλης, ταξιτζής, κουρέας ή δημοσιογράφος, θα μπορούσα να έχω μέσα σε λίγη ώρα έτοιμη και “έγκυρη” νομική άποψη. Αλλά δεν είμαι.
Τελικά του διηγήθηκα ένα περιστατικό, που συνέβη στον Δικηγορικό μας Σύλλογο πριν πολλά χρόνια: Εξεταζόταν η συνταγματικότητα ενός νόμου. Οι δικηγόροι που μετείχαν στη συζήτηση, πνιγμένοι στις βεβαιότητές τους και μπερδεύοντας την πίστη με την επιστήμη, εκτόξευαν μύδρους για την αντισυνταγματικότητα του νόμου. Ώσπου κλήθηκε στο βήμα ο κορυφαίος, τότε, συνταγματολόγος, για να πει την άποψή του. Ο οποίος απλά εξήγησε τους λόγους που δεν του επέτρεπαν να έχει άποψη για την συνταγματικότητα ή μη του νόμου, διότι υπήρχαν πτυχές του θέματος, που δεν ήταν σίγουρος ότι είχε μελετήσει σε βάθος. Το τελευταίο παράδειγμα έπεισε απολύτως τον συνομιλητή μου…»


Εκτιμήσεις
Συζητούσα με ανθρώπους της Ν.Δ. μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυρ.Μητσοτάκη σε Ξάνθη, Ροδόπη και Έβρο.
Θέμα φυσικά οι εκτιμήσεις που προέκυψαν από την επίσκεψη αυτήν και ποιες είναι αυτές.
Λοιπόν, παρότι συνηθισμένο, όλοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για δύο λόγους.
Ο πρώτος αφορά το αναπτυξιακό όραμα- πλάνο που έθεσε ο πρωθυπουργός για ολόκληρη την περιφέρεια, ύψους κοντά 7δισ. ευρώ.
Το δεύτερο στοιχείο που εκτίμησαν θετικό επίσης, ήταν η αποδοχή του πρωθυπουργού στον κόσμο που εκδηλώθηκε με την μεγάλη προέλευσή του στην πλατεία.
-Αυτά και εν αναμονή των υπόλοιπων αρχηγών.
Γ.Δ.


«Μαζί με τον βασιλικό ποτίστηκε και η γλάστρα»
Τη φράση αυτή τη λέει ο λαός μας όταν από τη δράση, την θετική αποδοχή ενός, κερδίζουν και ωφελούνται και οι άλλοι γύρω του.
Αυτό συνέβη λοιπόν κατά γενική παραδοχή για κάποιους, αρκετούς, που τους δόθηκε η ευκαιρία να προβληθούν αρκετά από την παρουσία του πρωθυπουργού.
Θα ρωτήσει κανείς, είναι κακό αυτό; Απαντώ πως όχι βέβαια. Είναι μέρος του πολιτικού παιγνιδιού που παίζεται σε παγκόσμιο επίπεδο.
Πάντως, εκείνος που κέρδισε τη μέγιστη δημοσιότητα μακράν όλων των υπολοίπων, ήταν ο Χρ.Μέτιος. Τουλάχιστον 5-6 άλμπουμ θα γεμίσει εάν μαζέψει όλες τις φωτογραφίες που είναι με τον Μητσοτάκη. Κι αυτό βέβαια λόγω του αξιώματός του. Ο Μέτιος βοηθήθηκε ποικιλοτρόπως εν όψει μάλιστα και των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

Απόφαση- σταθμός Όταν οι θεσμοί της Πολιτείας λειτουργούν σωστά, τότε η Δημοκρατία υπάρχει…