Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Ευχές και προεκλογικά μηνύματα στην πίτα του Επιμελητηρίου  

Ευχές και προεκλογικά μηνύματα στην πίτα του Επιμελητηρίου  

0

Λαμπερή εκδήλωση και ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις και διερευνητικές επαφές

Flash back στα χρόνια της πανδημίας και focus στην ενεργειακή κρίση από τον πρόεδρο Σ. Μωραΐτη

Έντονο προεκλογικό χρώμα, πολλά πολιτικά «πηγαδάκια» και ευκαιρία για … «ψάρεμα»  υποψηφίων, μαζί με την απαραίτητη λάμψη είχε η εκδήλωση κοπής πίτας του Επιμελητηρίου Ξάνθης που συγκέντρωσε τα …φλας και το ενδιαφέρον των προσκεκλημένων το Σάββατο στην αίθουσα του ξενοδοχείου  “Z palace”. Παρών ο Μητροπολίτης Ξάνθης κ. Παντελεήμων που ευλόγησε την πίτα, την οποία έκοψε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Στέλιος Μωραΐτης.

 

Ευκαιρία για δημόσιες σχέσεις και «ψάρεμα» υποψηφίων στην πίτα του ΕΒΕ Ξάνθης

Τυχερός της βραδιάς στην πίτα των επισήμων ο επικεφαλής παράταξη «Περιφερειακή Σύνθεση» μείζονος αντιπολίτευσης του περιφερειακού συμβουλίου κ. Χριστόδουλος Τοψίδης και στα ατομικά που μοιράστηκαν σ’ όλους η γραμματέας του δήμου κα Σοφία Ψωμά. Ως είθισται θεωρήθηκε ως γούρι για την πολιτική πορεία και των δύο και δεν έλειψαν τα σχόλια  και οι ευχές. Να σημειώσουμε ότι ο κ. Τοψίδης θα είναι εκ νέου υποψήφιος στην περιφέρεια ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι το ίδιο και η κα Ψωμά αλλά στην αντίπαλη παράταξη του κ. Μέτιου. Να σημειώσουμε ότι οι δυο τους που ήταν και συνδαιτημόνες στο ίδιο τραπέζι μαζί με τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Μανώλη Τσέπελη, τον αντιπεριφερειάρχη Ξάνθης κ. Κώστα Κουρτίδη, τον δήμαρχο Αβδήρων κ. Γιώργο Τσιτιρίδη, και τον πρώην βουλευτή και αν. υπουργό ανάπτυξης επί ΣΥΡΙΖΑ κ. Στάθη Γιαννακίδης ενώ στην κορυφή του τραπεζιού ήταν ο σεβασμιότατος κ. Παντελεήμων. Αξιοσημείωτο είναι ότι ομοτράπεζοι δίπλα τους ήταν ο επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για Όλους» Σάββας Μελισσόπουλος με τον πρώην δήμαρχο κ. Μπάμπη Δημαρχόπουλο και τον Γιώργο Χατζηθεοδώρου καθώς και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης κ. Χουσεΐν Ζεϊμπέκ. Να σημειώσουμε ότι ο βουλευτής ΝΔ κ. Σπύρος Τσιλιγγίρης απουσίαζε λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων και εκπροσωπήθηκε από την κα Κουτσουρλή. Απών ήταν επίσης και ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κ. Μπαράν Μπουρχάν.

Παρόντες επίσης η πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης κα Μαίρη Τσιακίρογλου και ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Νίκος Γρηγοριάδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Ξάνθης κ. Γιάννης Ιερόπουλος που απηύθυναν σύντομους χαιρετισμούς όπως και όλοι οι παρόντες δήμαρχοι και ο βουλευτής.

Αισιοδοξία και προεκλογικά μηνύματα

Στη σύντομη τοποθέτηση του ο αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης απεύθυνε ευχές και καλή χρονιά με ευημερία και ανάπτυξη. Ο βουλευτής κ. Ζεϊμπέκ σημείωσε πως: «Όλοι περάσαμε μια πολύ δύσκολη περίοδο και ιδιαίτερα η εστίαση έχει πληγεί πολύ». Συμπλήρωσε επίσης ότι φέτος είναι και χρονιά εκλογών και ευχήθηκε: «Ανατροπή για ένα καλύτερο μέλλον». ενώ ο  δήμαρχος Ξάνθης αναφέρθηκε στην σημασία που αποδίδει ο δήμος και ο ίδιος προσωπικά στην στήριξη της επιχειρηματικότητας  και τόνισε ότι ο δήμος είναι και θα είναι πάντα αρωγός και συνεργάτης στις διεκδικήσεις του επιμελητηρίου και στην προάσπιση των συμφερόντων των επιχειρηματιών. Σημείωσε δε χαρακτηριστικά: «Δείξαμε πως μπορούμε να διεκδικούμε τεκμηριωμένα από την κεντρική διοίκηση αυτά που μας ανήκει και μας αξίζει για να μπορέσουμε αν βελτιώσουμε την ζωή των δημοτών μας και να μπορούμε να τους κοιτάμε κατάματα». Ο δήμαρχος Αβδήρων τόνισε ότι η ανάπτυξη της Θράκης έχει ξεκινήσει από την Αλεξανδρούπολη αλλά υπογράμμισε ότι το μεγάλο έργο του κάθετου άξονα της Ξάνθης που είναι σε εξέλιξη, ανοίγει μεγάλες προοπτικές για τουριστική ανάπτυξη στην Ξάνθη. Επίσης το φυσικό αέριο και οι επενδύσει  που γίνονται από τις βιομηχανίες του νομού μας ανοίγουν νέες θέσεις εργασίας και αποτελούν μοχλό ανάπτυξης. Πρόσθεσε δε ότι όλοι οι δήμοι κάνουν έργα και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι το 2023 θα είναι πολύ καλύτερη χρονιά απ’ όλες τις απόψεις.

Flash back στα χρόνια της πανδημίας και focus στην ενεργειακή κρίση

Ο κ. Τοψίδης αναφέρθηκε στα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις το προηγούμενο διάστημα λόγω της υγειονομικής κρίση και υπενθύμισε τους αγώνες που έδωσαν όλα τα επιμελητήρια μαζί για να επιλυθεί το 12% και να βγαίνει αυτή η ρύθμιση. Σ’ αυτό αναφέρθηκε και στην ομιλία του ο πρόεδρος του Επιμελητήριου Ξάνθης κ,. Στέλιος Μωραΐτης κάνοντας μια αποτίμηση της θητείας του, τις πρωτοβουλίες για το 12% αλλά και την επίλυση του θέματος με  τα πνευματικά δικαιώματα με την τριμερή συμφωνία. Ένα πρόβλημα που είχε προσωπική εμπλοκή ως πρόεδρος της Επιτροπής των ΚΕΕΕ. Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα που αντιμετώπισαν οι επιχειρήσεις κατά τα απανωτά lockdown και πως κατάφεραν να σταθούν όρθιες και τώρα όντας αντιμέτωπες με την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια και τις τεράστιες προσπάθειες που κάνουν να επιβιώσουν.  Σ’ αυτό αναφέρθηκε και η κα Τσιακίρογλου ζητώντας στήριξη της πολιτείας για να μπορέσουν οι επιχειρήσεις να ανταπεξέλθουν, στην νέα αυτή κρίση.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Ομοτράπεζοι στο ΕΒΕ αντίπαλοι στις εκλογές

Ευχές απηύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Ξάνθης κ. Κουρτίδης, οι δήμαρχοι Ξάνθης και Αβδήρων και ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Τοψίδης

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…