Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Επανασυστήνεται  η Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Ξάνθης

Επανασυστήνεται  η Δημοτική Αστυνομία στον Δήμο Ξάνθης

0

Με 19 υπαλλήλους – Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι υπέρ πλην του Βογιατζή (Λαϊκή Συσπείρωση)

 

Τρεις πίτες με τρία φλουριά  στο δημοτικό συμβούλιο- Η επιθυμία του Μητροπολίτη μας: Να δει την προτομή του Δημόκριτου στην είσοδο της Ξάνθης

 

 

Την επανίδρυση της Δημοτικής Αστυνομίας με 19 άτομα προσωπικό αποφάσισε κατά πλειοψηφία στην πρώτη του τακτική συνεδρίαση του έτους 2023 το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης. Ήταν το πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη που εισηγήθηκε ο αντιδήμαρχος κ. Μανώλης Φανουράκης και αφορούσε: «Μερική τροποποίηση του Οργανισμού Εσωτερικής Υπηρεσίας Δήμου Ξάνθης». Ο κ. Φανουράκης εξήγησε ότι η κυβέρνηση αποφάσισε τη σύσταση δημοτικής αστυνομίας στους δήμους και το δημοτικό συμβούλιο Ξάνθης καλείται να κάνει τροποποίηση της Ο.Ε.Υ. προκειμένου να συστήσει δημοτική αστυνομία. Για την ιστορία η δημοτική αστυνομία είχε καταργηθεί σ’ όλους του δήμους το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά ως μνημονική υποχρέωση αλλά το 2016 δόθηκε η δυνατότητα επανασύστασης. Ωστόσο ο δήμος Ξάνθης δεν προέβη σε επανασύσταση παρά μόνο σε σύσταση υπηρεσίας ελέγχου με τέσσερις υπαλλήλους του δήμου. Να σημειώσουμε ότι ο νεοεκλεγείς γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κ. Φάνης Παπαδάκης ανέλαβε αμέσως καθήκοντα.

Όλοι υπέρ για την δημοτική αστυνομία πλην του Βογιατζή (Λαϊκή Συσπείρωση)

Για θετική εξέλιξη έκανε λόγο ο κ. Δημαρχόπουλος  ενώ ο κ. Μελισσόπουλος δήλωσε θετικός γιατί όπως είπε: «Η δημοτική αστυνομία δείχνει ένα δήμο οργανωμένο» αλλά άσκησε κριτική στην δημοτική αρχή κατηγορώντας της για μια  αποσπασματικότητα και ένα ατέλειωτο  πίσω μπρος που δεν δείχνουν στιβαρότητα στον δήμο, ενώ πρόσθεσε πως τα τελευταία 10 – 15 χρόνια ο δήμος δεν είναι στην πρώτη ταχύτητα των δήμων

Ο κ. Χατζηθεοδώρου είπε πως «Είναι αισιόδοξο ότι υπάρχουν τέτοιες σκέψεις αλλά «όταν γίνεται τελευταία στιγμή μας κάνει να δυσπιστούμε. Είμαστε όμως θετικοί γιατί έχουμε μεγάλη ανάγκη να αποκτήσουμε ξανά πεζοδρόμια δεν έχουμε στάθμευση με ευθύνη της δημοτικής αρχής».

Κάθετα αρνητικός ο κ. Βογιατζής είπε πως: «Η δημοτική αστυνομία για μας είναι Νόμος και τάξη σε επίπεδο τοπικής διοίκησης Μ’ αυτό το νομοσχέδιο η κυβέρνηση και την συγκατάθεση της ΚΕΔΕ δημιουργεί ένα κατασταλτικό μηχανισμό ενάντια στο κόσμο για την επιβολή προστίμων. Η βάρβαρη πολιτική που εφαρμόζει η  κυβέρνηση θέλει αυταρχισμό και καταστολή και  οι δήμοι μετατρέπονται σε αστυνομικού τύπου εισπρακτικό μηχανισμό. Είναι ένα έκτρωμα και είμαστε αρνητικοί στην ανασύστασή της».

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκαν και τα υπόλοιπα θέματα που αφορούσαν θέσεις ΑΜΕΑ. Κατά ψήφισαν οι Παπαϊωάννου – Χατζηθεοδώρου και Ανταμπούφης και Λευκό ο κ. Μελισσόπουλος. Η αιτιολογία ήταν ότι πρόκειται για αποφάσεις της Οικονομική επιτροπής και είναι αντισυνταγματικές ενώ όταν ο κ. Ζερενίδης διαμαρτυρήθηκε λέγονται ότι πρόκειται για  θέσεις για άτομα με ειδικές ανάγκες ο κ. Ανταμπούφης τον κατηγόρησε ότι «αυτές τις φτηνές τακτικές να τις αφήστε αλλού».

Κοπή πίτας του δημοτικού συμβουλίου – Η επιθυμία του Μητροπολίτη μας

Πριν από την τακτική συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε η κοπή πίτας του Δημοτικού συμβουλίου, παρουσία του μητροπολίτη Ξάνθης κ. Παντελεήμονα ο οποίος την ευλόγησε και απηύθυνε ευχές και νουθεσίες αλλά και την επιθυμία του πριν κλείσει τα μάτια του όπως είπε να δει στην είσοδο της πόλης μας μια προτομή του Δημόκριτου και όχι το καλλιτέχνημα που υπάρχει τώρα όπως είπε χαρακτηριστικά. Ζήτησε επίσης την ευεργεσία του δήμου σε κάποιους Ναούς που έχουν ανάγκη για να επιτελέσουν το κοινωνικό τους έργο εφόσον πλέον υπάρχει η δυνατότητα μετά την αλλαγή του νόμου για τα εκκλησιαστικά νομικά πρόσωπα καθώς και να πληρώνει ο δήμος το ηλεκτρικό ρεύμα για τα γεύματα της Αγάπης. Τέλος απευθυνόμενος προς τους Ξανθιώτες ζήτησε να διατηρούν την πόλη καθαρή και να μην την ρυπαίνουν είτε πετώντας σκουπίδια στους δρόμους είτε με συνθήματα στους τοίχους.

Τις ευχές του απηύθυνε και ο δήμαρχος Μανώλης Τσέπελης προς το δημοτικό συμβούλιο για καλή και  εποικοδομητική χρονιά.

Τρεις πίτες και τρία φλουριά

Το φλουρί της πίτας των δημοτικών συμβούλων έτυχε ο κ. Αθανάσιος Χατζηαντωνίου από την παράταξη «Δήμος Πρότυπο» , της πίτας των συνδυασμών η παράταξη του δημάρχου με τον αντιδήμαρχο Κοινωνικής Πολιτικής Καρά Οσμάν Χασάν  Λεβέντ και της πίτας των δημοσιογράφων ο κ. Σταύρος Καρυπίδης.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Η τελετή της κοπής πίτας και οι τυχεροί  

Τυχερός ο αντιδήμαρχος Λεβέντ

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…