Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Πολιτισμός-Περιβάλλον-Γαστρονομία-Τουρισμός πόλεων οι άξονες της ΠΑΜΘ για την τουριστική ανάπτυξη

Πολιτισμός-Περιβάλλον-Γαστρονομία-Τουρισμός πόλεων οι άξονες της ΠΑΜΘ για την τουριστική ανάπτυξη

0

Πραγματοποιήθηκε και στη Δράμα συνάντηση εργασίας με τους εκπροσώπους δήμους, φορέων και συλλόγων με τη διοίκηση της ΠΑΜΘ

 

Η τουριστική ανάπτυξη της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας ήταν το αντικείμενο της συνάντησης εργασίας που διοργάνωσε η ΠΑΜΘ στην πόλη της Δράμας, με τη συμμετοχή στελεχών της Διοίκησης και εκπροσώπων από Δήμους, φορείς, ενώσεις, συλλόγους και σωματεία τουριστικών επαγγελμάτων της περιοχής.

Σε συνέχεια της αντίστοιχης σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην Καβάλα, ο κ. Μέτιος σημείωσε, «στόχος της συνάντησης ήταν να ενημερώσουμε τους τοπικούς φορείς για τις δράσεις που υλοποιούμε στον τομέα του τουρισμού αλλά και να τους δώσουμε τη δυνατότητα να διατυπώσουν τις προτάσεις τους ενόψει της νέας προγραμματικής περιόδου του ΕΣΠΑ 2021-2027 και της κατάρτισης του σχεδίου δράσεων του Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO) της Περιφέρειάς μας».

Πρόσθεσε ότι οι άξονες της τουριστικής πολιτικής την ΠΑΜΘ είναι: 1) ο Πολιτισμός, δηλαδή η ιστορία, τα μνημεία και η θρησκευτική ποικιλομορφία της περιοχής, 2) το Περιβάλλον, δηλαδή ο ορεινός όγκος με τα δάση και τα ποτάμια του, τα προστατευόμενα εθνικά πάρκα, οι παραλίες, 3) η Γαστρονομία, που περιλαμβάνει τα παραδοσιακά πιάτα και εδέσματα και τα προϊόντα του αγρο-διατροφικού τομέα και 4) ο Τουρισμός πόλεων.

Στη συνάντηση τοποθετήθηκαν όλοι οι συμμετέχοντες και διατύπωσαν ενδιαφέρουσες προτάσεις που αφορούσαν ιδιαίτερα στην ανάδειξη της οροσειράς της Ροδόπης, στην οινική παράδοση, στα μνημεία της περιοχής κ.ά.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…