Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ «Ελεύθερο» και πρόσφορο για αξιοποίηση το Κλειστό Αθλητικό των Αβδήρων

«Ελεύθερο» και πρόσφορο για αξιοποίηση το Κλειστό Αθλητικό των Αβδήρων

0

Έχει «κλείσει» με συμβιβασμό η αντιδικία – Μπαίνει ανάδοχος στο έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης  

 

Εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα και το επιχειρησιακό σχέδιο του Λιμενικού Ταμείου

 

Για  ένα σημαντικό έργο που αφορά στην ύδρευση πολλών οικισμών του δήμου Αβδήρων έδωσε έγκριση η Οικονομική επιτροπή του δήμου που συνεδρίασε την Τετάρτη 28/12. Πρόκειται για την αντικατάσταση τμήματος κεντρικού δικτύου ύδρευσης γραμμής Λάγος που εξυπηρετεί πολλούς οικισμού όπως την Κεσσάνη αλλά και την Γενισέα έως το Λάγος. Η Οικονομική ενέκρινε την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης της πράξης από το ΥΠΕΣ με το ποσό των 250.000 ευρώ, ενώ το έργο θα υλοποιηθεί από την ΔΕΥΑΑ μέσω σύναψης προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αβδήρων.

Μπαίνει ανάδοχος στο έργο αντικατάστασης του κεντρικού αγωγού ύδρευσης  

Πήρε έγκριση από το Ελεγκτικό συνέδριο το έργο που αφορά την αντικατάσταση του κεντρικού αγωγού ύδρευσης που κατευθύνεται στην παραλιακή ζώνη και έχει προϋπολογισμό 2,5 εκ. ευρώ. Το έργο συνάντησε εμπόδια καθώς ο πρώτος ανάδοχος που είχε πάρει το έργο με έκπτωση άνω των 40% εγκατέλειψε το έργο επικαλούμενος ζητήματα με την Εφορεία αρχαιοτήτων. Το έργο ξαναπροκηρύχθηκε και ανακηρύχθηκε νέος ανάδοχος με έκπτωση 7%. Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της αντιπολίτευσης που χαρακτήρισε παράνομο τον νέο διαγωνισμό. Ωστόσο το ελεγκτικό συνέδριο έδωσε το «πράσινο φως και το έργο θα συμβασιοποιηθεί.

Εγκρίθηκαν ο προϋπολογισμός, το τεχνικό πρόγραμμα και το επιχειρησιακό σχέδιο του Λιμενικού Ταμείου

Σε θέματα που αφορούν το Λιμενικό Ταμείο Λάγος και ειδικότερα έργα που περιλαμβάνει το τεχνικό πρόγραμμα και το επιχειρησιακό σχέδιο δόθηκε το «πράσινο φως» από την Οικονομική επιτροπή. Σ΄ ότι αφορά τα έργα χρηματοδοτούμενα από το ΕΣΠΑ, Leader Αλιείας και Φιλόδημος εγκρίθηκαν και αφορούν έργα υποδομής στα λιμάνια που ελέγχει το Λιμενικό Ταμείο.

Έκλεισε με συμβιβασμό η αντιδικία για το Αθλητικό Κέντρο Αβδήρων

Ένα ακόμη θέμα που δεν ήταν στην ημερήσια διάταξη της Οικονομικής και ωστόσο υπάρχει εξέλιξη είναι το Κλειστό Αθλητικό Κέντρο των Αβδήρων. Πρόκειται  για Ολυμπιακό έργο που ρημάζει λίγο έξω από τον οικισμό. Ο εργολάβος δεν το ολοκλήρωσε ποτέ και ο δήμος είχε εμπλακεί σε μια αντιδικία μαζί του καθώς του ζητούσε με αγωγή αποζημίωση για διαφυγόντα κέρδη και συμπληρωματικές συμβάσεις πάνω από 2 εκ. ευρώ. Η υπόθεση αυτή κρατά πάνω από 15 χρόνια και τελικά ο δήμος ήρθε σε συμβιβασμό μαζί του μειώνοντας από 90.0000 σε 35.000 το ποσό της εγγυητική και έτσι η αντιδικία έκλεισε και το έργο απεγκλωβίστηκε. Έτσι είναι στην διάθεση της δημοτικής αρχής να το εντάξει σ’ ένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα προκειμένου να γίνουν κάποιες εργασίες συντήρησης και στην συνέχεια να το αξιοποιήσει. Πρόκειται για ένα έργο που μπορεί να καταστεί Κέντρο Αθλητισμού του δήμου και προπονητήριο και αποτελεί στοίχημα για την επόμενη δημοτική αρχή η αξιοποίησή του καθώς μπορεί να προάγει το αθλητισμό στον δήμο Αβδήρων.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…