Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Αφιερώματα Οι ξανθιώτες Underhill West δίνουν νέα πνοή στην ποπ μουσική!

Οι ξανθιώτες Underhill West δίνουν νέα πνοή στην ποπ μουσική!

0

Μιχάλης Χατζόπουλος και Τάσος Αβραμίδης παραχώρησαν συνέντευξη στο πολυσυζητημένο περιοδικό Billboard Magazine με έδρα τη Νέα Υόρκη

Τ.Αβραμίδης: «Μέσα από τους στίχους παρουσιάζουμε τους προβληματισμούς μας και καταλήγουμε σε μία πρόταση- λύση σε όλη την κατάσταση που βιώνουμε»

To ξανθιώτικο συγκρότημα Underhill West, ενόψει της κυκλοφορίας του νέου του δίσκου με όνομα ‘Mission’ έδωσε συνέντευξη στο αμερικάνικο και παγκοσμίως κορυφαίο μουσικό περιοδικό Billboard Magazine με έδρα την Νέα Υόρκη, η οποία δημοσιεύθηκε μαζί με άρθρο που μιλούσε με τα καλύτερα λόγια για το Ξανθιώτικο σχήμα και τον νέο τους δίσκο!

Το Billboard αναφέρθηκε στο συγκρότημα ως:

«..από τους πιο υποσχόμενους ανερχόμενους καλλιτέχνες εκεί έξω, φέρνοντας κάτι πρωτότυπο στη μουσική σκηνή, έναν ζωντανό ήχο βασισμένο στην κλασική ποπ μουσική με μια μοντέρνα ανατροπή..» και «..ένα εξαιρετικό μουσικό δίδυμο από την Ελλάδα, έτοιμοι να κατακτήσουν τον κόσμο..».

Αξίζει να σημειωθεί πως το εν λόγω περιοδικό έχει ιδρυθεί το 1894 στην Νέα Υόρκη και στην ιστορία του έχει πάρει συνεντεύξεις από συγκροτήματα όπως The Beatles, Rolling Stones, Queen κλπ.

Οι ξανθιώτες Μιχάλης Χατζόπουλος και Τάσος Αβραμίδης που απαρτίζουν το σχήμα, μετά κι από άλλες συνεντεύξεις που έχουν δώσει τελευταία σε μεγάλα αμερικάνικα μουσικά περιοδικά, μίλησαν για την έμπνευση πίσω από τον καινούριο τους δίσκου, για το τι ελπίζουν για το μέλλον και το πόσο αγαπούν αυτό που κάνουν.

Με αυτό το γεγονός οι Underhill West γίνονται το πρώτο ανεξάρτητο pop ελληνικό συγκρότημα που προβάλλεται από τόσο κορυφαία μουσικά media με παγκόσμια εμβέλεια για την μουσική τους.

Με αυτή την αφορμή, μίλησε στο «Ε» ο Τάσος Αβραμίδης, κάνοντας αναφορά στη διαδρομή του συγκροτήματος και τα όνειρα της επόμενης μέρας.

Αναλυτικά η συνέντευξη με τον Τάσο Αβραμίδη στο ‘’Ε’’:

‘’Ε’’: Πώς «γεννήθηκε» η ιδέα για τη συγκρότηση μίας μπάντας;

T.Α: Η μπάντα ξεκίνησε το 2005, αλλά τα πρώτα χρόνια φάνταζε σαν παιδικό όνειρο, δηλαδή η προσπάθεια ήταν πιο αφελής. Ήμασταν συμμαθητές με τον Μιχάλη, μαθητές τότε. Με λίγα λόγια, αρχικά, μπορούμε να μιλάμε για μία εφηβική κατάσταση. Είχαμε δισκογραφία από την αρχή, βγάζαμε πάντα τη δική μας μουσική. Δεν ήμασταν ποτέ η μπάντα η οποία παίζει μουσική άλλων. Κατά βάση έχουμε τα δικά μας κομμάτια.

‘’Ε’’ :Ποια είναι η σχέση σας με τη μουσική; Θα αυτοχαρακτηριζόσασταν αυτοδίδακτοι;

T.Α: Από μικρά παιδιά ασχολούμασταν με αυτό το είδος μουσικής. Στο μεγαλύτερο κομμάτι ναι, είμαστε αυτοδίδακτοι, αλλά έχουμε κάνει και οι δύο μαθήματα.

‘’Ε’’: Πότε ξεκίνησε η συντονισμένη προσπάθεια; Με λίγα λόγια πότε είδατε με επαγγελματικό μάτι τη μουσική σας;

T.Α: Τα τελευταία χρόνια, στην ουσία από το 2016 και μετά, όταν βγήκε το πρώτο single και μείναμε με τον Μιχάλη σαν μέλη, από τότε, λοιπόν μπορούμε να μιλάμε για μία συντονισμένη προσπάθεια, επαγγελματική σε όλα τα επίπεδα στο κομμάτι του ήχου, αλλά και της εικόνας. Βασικά και πριν υπήρχαν σοβαρές δισκογραφικές δουλειές. Είχαμε κατέβει στα Sierra Studio της Αθήνας, τα πιο σημαντικά ιστορικά στούντιο της Ελλάδας. Εκεί, λοιπόν είχαμε γράψει ένα δίσκο με τον Αλέξανδρο Χρυσίδη που είναι πολύ γνωστός παραγωγός. Γενικά σε όλη αυτή την πορεία κάναμε βήματα που ήταν το ένα πιο σημαντικό από το άλλο. Προσπαθούσαμε να κάνουμε πάντα το μεγαλύτερο βήμα.

‘’Ε’’:Μιλήστε μας για το περιεχόμενο της συνέντευξης που παραχωρήσατε στο πολυσυζητημένο μουσικό περιοδικό Billboard Magazine με έδρα την Νέα Υόρκη.

T.Α: Αυτό το περιοδικό είναι από τα πιο σημαντικά παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη μουσική βιομηχανία ολόκληρου του πλανήτη. Εκεί έχουν δώσει συνέντευξη οι μεγαλύτεροι καλλιτέχνες παρουσιάζοντας τις μεγαλύτερες δουλειές τους. Επειδή, η μουσικά μας πάντα ταξίδευε στο εξωτερικό, με αφορμή τον καινούργιο μας δίσκο, συναντήθηκαν οι δρόμοι μας. Ενδιαφέρθηκαν για τον καινούργιο μας δίσκο, μας χαρακτηρίζουν σαν ένα ντουέτο από την Ελλάδα, το οποίο έχει να δώσει κάτι αυθεντικό στην παγκόσμια μουσική. Επίσης, μιλήσαμε για τον καινούργιο μας δίσκο, πώς τον γράψαμε, περιγράψαμε τι λέει ο δίσκος.

‘’Ε’’: Τι «κρύβει» από πίσω η μουσική σας; Τι υπάρχει… στο προπέτασμα και μας καλεί να το αντιληφθούμε;

T.Α: Υπάρχει μία ιστορία που συνοδεύει τη μουσική. Ιδανικά ο ακροατής θέλουμε να ακούσει τη μουσική από την αρχή ως και το τέλος δίχως παύση. Τα κομμάτια ενώνονται μεταξύ τους, δηλαδή, υπάρχει μία ιστορία πίσω από τους στίχους. Στο εξώφυλλο θα παρατηρήσετε ότι υπάρχει ένας χαρακτήρας, ένα παιδί που δρα ως πρωταγωνιστής της ιστορίας. Γενικά έχουμε γνώμη καλλιτεχνικά σε ό,τι γίνεται γύρω μας. Επηρεάζεται, δηλαδή, η μουσική μας από διάφορους κοινωνικούς προβληματισμούς, όπως επίσης κι από δικά μας βιώματα. Είμαστε καλλιτέχνες που εκφραζόμαστε μέσα από τη μουσική μας! Μέσα από τους στίχους παρουσιάζουμε τους προβληματισμούς μας και καταλήγουμε σε μία πρόταση που αποτελεί και τη λύση σε όλη την κατάσταση που βιώνουμε, αλλά και στο πρόβλημα που εξαρχής έχουμε παρουσιάσει.

‘’Ε’’: Τι σας δίνει δύναμη και σας ενθαρρύνει συνάμα να συνεχίσετε την ιστορία σας και στους επόμενους δίσκους;

T.Α: Είμαστε εγώ και ο Μιχάλης στην μπάντα, ωστόσο, γύρω μας υπάρχει μία ομάδα με την οποία δουλεύουμε και στο κομμάτι του ήχου και της εικόνας. Τους ευχαριστούμε όλους, διότι αν δεν υπήρχαν αυτοί δεν θα πραγματοποιούνταν και η συνέντευξη στο Billboard Magazine. Όποιος θέλει να μάθει για εμάς ή να μπει στην οικογένειά μας, μπορεί να γραφτεί  στο newsletter μας.

‘’Ε’’: Καταληκτικά, τι να περιμένουμε από εσάς στο άμεσο μέλλον;

T.Α: Έχουν βγει ήδη τα δύο videoclip μας, οπότε όποιος επιθυμεί μπορεί να τα δει στο κανάλι μας στο youtube.Από εδώ και πέρα το κομμάτι της προώθησης αφορά συνεντεύξεις κυρίως σε site του εξωτερικού, αλλά και live για να παρουσιάσουμε ζωντανά τη δουλειά μας στο κοινό μας. Τέλος, προγραμματίζουμε να κάνουμε μία παρουσίαση δίσκου μέσα στον Ιανουάριο, αλλά δεν έχει οριστεί η ημερομηνία ακόμη, κάτι βέβαια που δεν μας επιτρέπει να το ανακοινώσουμε επίσημα.

‘’Ε’’: Σας ευχαριστούμε! Καλή συνέχεια στα επόμενά σας βήματα με επιτυχίες και πολλή μουσική!

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Αφιερώματα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Από ‘δώ ως το φεγγάρι»: Ένα εργαστήριο για παιδιά από το Residui Teatro της Ισπανίας

Την Κυριακή 28 Απριλίου 2024 και ώρες 11:00-13:30  στο Σπίτι Πολιτισμού της ΦΕΞ Η Φιλοπρόο…