Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Επίκαιρα Δεν υπάρχει …”σεντς” για Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις

Δεν υπάρχει …”σεντς” για Χριστουγεννιάτικες αποδράσεις

0

Εκδρομές και ταξιδιώτες  με το… κιάλι στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μας.

Αύξηση τιμών σε πακέτα εξωτερικού τουλάχιστον 35% από πέρσι λόγω ενεργειακής κρίσης

 

Το οικονομικό …φοβίζει πιο πολύ από τον κορωνοϊό – Στα Τρίκαλα στα ξωτικά: Ο πιο δημοφιλής προορισμός των Χριστουγέννων

 

Χριστούγεννα στο σπίτι και σε …άκρως οικογενειακή ατμόσφαιρα επιλέγουν και για φέτος οι Ξανθιώτες. Ο «βρόχος» της πανδημίας των δύο προηγούμενων χρόνων δεν καθορίζει πλέον τις επιλογές τους καθώς η κανονικότητα έχει επανέλθει σε μεγάλο βαθμό αν και υπάρχει ακόμη σαν αδιόρατη σκιά,  έχει όμως αντικατασταθεί από τον «βρόχο» της ενεργειακής κρίσης που κατά βάση λειτουργεί σαν «κόφτης» σε έξοδα μη απαραίτητα! Και τα Χριστουγεννιάτικα 4ήμερα σε πρωτεύουσες της Ευρώπης που είναι οι πιο δημοφιλείς προορισμοί θεωρούνται πλέον «πολυτέλεια» για μικρομεσαία πορτοφόλια.

Εκδρομές και ταξιδιώτες  με το… κιάλι στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μας

Έρευνα του «Ε» στα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μας δείχνει ότι ο κόσμος δείχνει ενδιαφέρον, τηλεφωνεί, ζητά πληροφορίες για προγράμματα  αλλά δεν το αποφασίζει όταν διαπιστώνει ότι οι τιμές έχουν αυξηθεί από πέρυσι 35% τουλάχιστον και ένα πακέτο 4 ημερών για Βιέννη κόστιζε 450 ευρώ ενώ τώρα 600!

Αυτό μας βεβαιώνουν στο γραφείο Ξάνθηπου συνεργάζεται  με γραφείο στην Θεσσαλονίκη με ταξιδιώτες απ’ όλη την Βόρειο Ελλάδα. Έτσι λειτουργούν πλέον τα τελευταία χρόνια τα ταξιδιωτικά γραφεία της πόλης μας γιατί αδυνατούν να μαζέψουν κόσμο για να διοργανώσουν ταξίδι όπως άλλοτε που είχαν 2 – 3 εκδρομές τέτοιες μέρες. «Ζητούν πληροφορίες αλλά δεν κλείνουν. Μέσω Θεσσαλονίκης έχουμε εκδρομές για Πράγα για 5 ημέρες με πρωινό 600 ευρώ το άτομο», μας αναφέρουν από το γραφείο Τσαρούχας travel.

Το οικονομικό …φοβίζει πιο πολύ από τον κορωνοϊό

Από το ΚΤΕΛ tours μας είπαν πως δεν έχουν καθόλου εκδρομές για τα Χριστούγεννα: «Ο κόσμος φοβάται ακόμη τον κορωνοϊό και δεν προτιμούν τις ομαδικές εκδρομές. Επειδή το οικονομικό είναι πρόβλημα γιατί ακρίβαιναν πολύ τα εισιτήρια. Πέρσι ένα πακέτο για Βιέννη είχε 450 ευρώ και φέτος 600 ευρώ. Υπάρχει ακρίβεια και ο κόσμος δεν θέλει να ξανανοιχτεί».

Το γραφείο Tasios travel έχει οδικές εκδρομές σε εξωτερικό και εσωτερικό συνεργαζόμενο με γραφείο της Θεσσαλονίκης. Συγκεκριμένα με προορισμούς το Βελιγράδι, το Βουκουρέστι και την Σόφια – Φιλιππούπολη με άτομα από όλη τη Β. Ελλάδα Οι τιμές όπως μας είπαν ξεκινούν από 160 ευρώ το άτομο έως 220 ευρώ το δίκλινο. Επίσης υπάρχει σε συνεργασία με γραφείο της Καβάλας εκδρομή στα Τρίκαλα στον Μύλο των Ξωτικών, 3ήμερη οδική εκδρομή με 150 ευρώ το άτομο σε δίκλινο: «Ο κόσμος ακόμη φοβάται να ταξιδέψει αλλά πιο πολύ είναι το οικονομικό που τον πιέζει», μας λένε από το γραφείο Tasios travel.

Στα Τρίκαλα στα ξωτικά: Ο πιο δημοφιλής προορισμός των Χριστουγέννων

Γεμάτο με αφίσες για εκδρομές είναι και το γραφείο Tonias travel. Κωνσταντινούπολη, Σόφια, Φιλιππούπολη Βελιγράδι και Νόβισαντ, αλλά και Βουκουρέστι και Καρπάθια όρη. Εκδρομές και για Τρίκαλα. Όπως μας λένε από τον γραφείο Τonias τα Τρίκαλα έχουν καταφέρει τα τελευταία χρόνια να καταταχθούν στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των γιορτών των Χριστουγέννων λόγω των υποδομών που έχει κάνει ο δήμος δημιουργώντας Μύλο των Ξωτικών: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε δωμάτια στα Τρίκαλα ενώ έχουν γεμίσει και τα ξενοδοχεία της Καλαμπάκας». Σ’ ότι αφορά τις άλλες εκδρομές:  «Όλες οι εκδρομές που έχουμε είναι σε συνεργασία με γραφείο στην Θεσσαλονίκη. Δεν γεμίζουν τα λεωφορεία με κόσμο μόνο από την Ξάνθη όπως παλιά. Τώρα απ΄ όλη την Βόρεια  αλλά  και αν συμπληρωθεί. Ειδικότερα τώρα που έχουν ακριβύνει τα καύσιμα και τα ξενοδοχεία η κατάσταση έχει γίνει πιο προβληματική».

Ενδιαφέρον για  ατομικές εκδρομές

Διαφορετική εικόνα μας περιγράφεται από το ιντερνετικό γραφείο DOST travel γενικού τουρισμού που έχει ιντερνετικό γραφείο και στην Ξάνθη. Να διευκρινίσουμε ότι το γραφείο δεν διοργανώνει εκδρομές με γκρουπ αλλά ατομικές δηλαδή κλείνει αεροπορικά εισιτήρια, διαμονή σε άτομα ή παρέες: Υπάρχει ενδιαφέρον για Παρίσι, Βουδαπέστη και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Από την Ξάνθη όμως έχουμε μόνο 1% συμμετοχή».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Επίκαιρα
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Αυξημένα μέτρα από την Τροχαία κατά την περίοδο εορτασμού του Πάσχα και της Πρωτομαγιάς

Κατά την εορταστική περίοδο θα ισχύουν οι απαγορεύσεις κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστ…