Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αγάπη και προσφορά στα διψασμένα παιδιά της Τανζανίας από τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ

Αγάπη και προσφορά στα διψασμένα παιδιά της Τανζανίας από τους μαθητές του 3ου ΓΕΛ

0

Διοργάνωσαν bazaar για να συγκεντρώσουν το ποσό για ν’ ανοίξουν πηγάδι στην Τανζανία

 

Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης άνοιξε 19 πηγάδια στην Τανζανία – Υλοποιεί την  δράση 20 χρόνια – Πηγάδι στην Τανζανία και από το 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης

 

 

Με την σκέψη στα διψασμένα παιδιά της Τανζανίας, της πιο φτωχής χώρας της Αφρικής που στερείται βασικών υποδομών ύδρευσης και την αγάπη και την έννοια τους να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσής τους, τα παιδιά του 3ου ΓΕΛ της Ξάνθης έθεσαν ως στόχο να συγκεντρώσουν ένα χρηματικό ποσό για τη διάνοιξη ενός πηγαδιού που θα τα ξεδιψάσει και θα τα απαλλάξει από κίνδυνους της υγείας τους και την ταλαιπωρία να μεταφέρουν νερό από τεράστιες αποστάσεις.  Έτσι με την καθοδήγηση της καθηγήτριάς τους και την δική τους διάθεση και δημιουργικότητα αλλά και των μαγικών χεριών των μαμάδων έφτιαξαν διάφορες λιχουδιές στήνοντας Bazaar με τα καλούδια τους σε πάγκο  στην κεντρική πλατεία και τα διέθεταν τον κόσμο. Όμως δεν περιορίστηκαν μόνο στους περαστικούς της  πλατείας αλλά ομάδες παιδιών σκορπίστηκε στην πόλη, σε γραφεία και καταστήματα και διέθεταν τα εδέσματα τους εξηγώντας παράλληλα τον ιερό σκοπό τους. Μια τέτοια ομάδα παιδιών επισκέφτηκαν και τα γραφεία του «Ε» και μας γέμισε χαρά αλλά και …απόλαυση από τα νοστιμότατα εδέσματα που τιμήσαμε δεόντως!

Το 2ο ΓΕΛ Ξάνθης άνοιξε 19 πηγάδια στην Τανζανία – Πηγάδι στην Τανζανία και από το 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης

Να σημειώσουμε ότι η δράση αυτή του 3ου ΓΕΛ είναι στα …χνάρια αντίστοιχης δράσης του 2ου ΓΕΛ που την υλοποιεί αδιάλειπτα εδώ και 20 χρόνια και έχει ανοίξει μέχρι τώρα 19 πηγάδια στην Τανζανία! Στον ίδιο δρόμο και το 6ο Γυμνάσιο Ξάνθης που έχει συγκεντρώσει ποσό για την διάνοιξη νέου πηγαδιού.

Δράσεις αξιέπαινες από τα τρία σχολεία της πόλης μας που δείχνουν το ψυχικό απόθεμα των παιδιών και την ανάγκη τους να προφέρουν στα παιδιά που στερούνται τα πιο βασικά για την επιβίωσή τους!

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Νο mood(y’s)

Σίγουρα τα κυβερνητικά στελέχη έκαναν τον εύλογο συνειρμό. Η έκθεση της Moody’s που δημοσι…