Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων τα 2,5 εκ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία στο Λιβάδι

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων επενδύσεων τα 2,5 εκ. ευρώ για την αγροτική οδοποιία στο Λιβάδι

0

Συνάντηση Τσέπελη με Άδωνι Γεωργιάδη – Το twitter υπουργού

 

Ο δήμαρχος Ξάνθης στα Τουριστικά Ακίνητα για την προώθηση του αιτήματος παραχώρησης οικοπέδου για το Κέντρο Άθλησης και Ψυχαγωγίας στο Δροσερό

 

Από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων θα χρηματοδοτηθεί το έργο της αγροτικής οδοποιίας που συνδέει τα Κιμμέρια με τους ορεινούς οικισμούς Έρανος, Λιβάδι, Ανθηρό, Πριόνιο. Ο δήμαρχος Ξάνθης κ. Μανώλης Τσέπελης που βρίσκεται στην Αθήνα συναντήθηκε την Τετάρτη 30/11 με τον υπουργό Ανάπτυξης κ. Άδωνι Γεωργιάδη και απέσπασε την δέσμευσή του ότι το έργο θα ενταχθεί στο ΠΔΕ με χρηματοδότηση 2, 5 εκ. ευρώ.

Συνάντηση Τσέπελη με Άδωνι Γεωργιάδη – Το twitter υπουργού

Όπως μας ανέφερε ο δήμαρχος κ. Τσέπελης ενημέρωσε τον υπουργό για την σπουδαιότητα του έργου για τους κατοίκους της περιοχής που έχουν γεωργικές δραστηριότητες και κτηνοτροφικές μονάδες, και πόσο αυτό θα τους διευκολύνει  και θα βελτιώσει την καθημερινότητα τους ενώ θα συμβάλει στην συγκράτηση των νέων και στην ενασχόλησή τους με την κτηνοτροφία και την αποτροπή της μετανάστευσης. Τόνισε μάλιστα ότι πρέπει να γίνει άμεσα πριν εγκαταλείψουν  οι  κτηνοτρόφοι την περιοχή. Ο υπουργός αναγνώρισε την κοινωνική σημασία του έργου και υποσχέθηκε ότι το έργο θα ενταχθεί κατά προτεραιότητα στο ΠΔΕ. Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης έγραψε στο twitter «Ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ξάνθης, κ. Εμμανουήλ Τσέπελη. Στο επίκεντρο της συζήτησης η πορεία υλοποίησης της αγροτικής οδοποιίας στα Πομακοχώρια». Προς αποφυγήν παρερμηνειών όπως αναφέρεται στην Βικιπαίδεια: «Το Λιβάδι ή Λιβάδιο είναι πολύ μικρός ημιορεινός οικισμός της Θράκης στην Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης, ο οποίος βρίσκεται προς τα όρια με την Περιφερειακή Ενότητα Ροδόπης σε υψόμετρο 400 μέτρα. Το χωριό απέχει 12 χλμ. Α.-ΒΑ. από την Ξάνθη, πολιτιστικά ανήκει στα Πομακοχώρια και η πομάκικη ονομασία του είναι Σλανβέ. Αναφέρεται επίσημα ως ξεχωριστός οικισμός για πρώτη φορά το 1940 να προσαρτάται στην τότε κοινότητα Κιμμερίων. Σύμφωνα με το Πρόγραμμα «Καλλικράτης» ανήκει στη δημοτική κοινότητα Κιμμερίων που υπάγεται στη δημοτική ενότητα Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης.

Να σημειώσουμε ότι η μελέτη του έργου είναι έτοιμη και περιλαμβάνει αγροτική οδό 12 χιλιομέτρων ενώ έχει ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Ξάνθης για το 2023.

Συνάντηση Τσέπελη στα Τουριστικά Ακίνητα για το Κέντρο Άθλησης και Ψυχαγωγίας στο Δροσερό

Στην συνέχεια ο κ. Τσέπελης είχε συνάντηση με αρμόδιους παράγοντες στα Τουριστικά Ακίνητα προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία του αιτήματος που υπέβαλε εγγράφως ο δήμος ζητώντας παραχώρηση ενός οικοπέδου 6 στρεμμάτων στο Δροσερό, καθόσον ο δήμος σκοπεύει να κατασκευάσει ένα Κέντρο άθλησης και ψυχαγωγίας με παιδική χαρά και γήπεδο μπάσκετ σ’ αυτό το οικόπεδο που βρίσκεται εντός του οικισμού. Μάλιστα το έργο θα έχει χρηματοδότηση από το Πράσινο Ταμείο. Όπως μας ανέφερε ο κ. Τσέπελης το αίτημα θα εξεταστεί από την νέα διοίκηση των Τουριστικών Ακίνητων που πρόκειται να αναλάβει καθήκοντα εντός των ημερών.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanhtopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Βουλή: Σε ιδιώτες η διαχείριση των υδάτινων πόρων στη Θεσσαλία;

Ομαδικά πυρά εξαπέλυσε σύσσωμη η αντιπολίτευση στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΝ Επιμέλεια: Παύλος Μ…