Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Εργασία Ξεκίνησαν χθες οι αιτήσεις για τις  για τέσσερις προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Ξεκίνησαν χθες οι αιτήσεις για τις  για τέσσερις προσλήψεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

0

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου

 

Το νέο προσωπικό θα υπογράψει πεντάμηνη σύμβαση εργασίας

 

Ξεκίνησαν χθες οι 469 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ σε φορείς του υπουργείου Πολιτισμού. Οι θέσεις εργασίας αφορούν προσωπικό το οποίο θα στελεχώσει 94 Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους. Το νέο προσωπικό θα υπογράψει πεντάμηνη σύμβαση εργασίας.

Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 8:00 π.μ.

Αιτήσεις

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να συμπληρώσουν και να υποβάλουν αίτηση-υπεύθυνη δήλωση ηλεκτρονικά στη διεύθυνση: https://sox.culture.gov.gr ή μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης https://www.gov.gr/ και συγκεκριμένα στον σύνδεσμο Εργασία και ασφάλιση -> Απασχόληση στο δημόσιο τομέα https://www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/ apaskholesesto-demosio-tomea/aiteseis-proslepses-prosopikou-sto-upourgeio-politismou-kai-athletismou Για την είσοδο στην εφαρμογή συμπληρώνουν τους προσωπικούς κωδικούς taxisnet.

Αναλυτικά οι θέσεις στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Ξάνθης

Ειδικότητες Αριθμός θέσεων
ΤΕ Λογιστικού 1
ΔΕ Φύλαξης – Πληροφόρησης Ημερήσιων Φυλάκων 1
ΔΕ Φύλαξης- Πληροφόρησης Νυχτοφυλάκων Αρχαιοτήτων 1
ΔΕ Βοηθητικού Προσωπικού Καθαριότητας 1

Πρόγραμμα επιδότησης της επιχειρηματικότητας για 3.220 ελεύθερους επαγγελματίες

 

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις και στην περιφέρειά μας

 

Ξεκίνησε η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων χρηματοδότησης για το νέο πρόγραμμα επιχορήγησης επιχειρηματικών πρωτοβουλιών απασχόλησης 3.220 νέων ελεύθερων επαγγελματιών, ηλικίας 30 έως 45 ετών, στις Λιγότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ) μεταξύ των οποίων η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, με έμφαση στην ψηφιακή οικονομία. Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων λήγει την Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2022, στις 15:00.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), η δράση αφορά στην ενίσχυση νέων επιχειρήσεων που έχουν δημιουργήσει από 01/01/2022 πρώην άνεργοι, ηλικίας 30-45 ετών, στις Λιγότερο Αναπτυγμένες Περιφέρειες (ΛΑΠ) και στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Έμφαση θα δοθεί στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε κλάδους της ψηφιακής οικονομίας.

Η επιχορήγηση ανέρχεται σε 14.800 ευρώ και καταβάλλεται σε τρεις δόσεις ως εξής:

1η δόση 4.000 ευρώ, μετά την έγκριση της αίτησης χρηματοδότησης

2η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του α’ εξάμηνου από την έναρξη

3η δόση 5.400 ευρώ, μετά τη λήξη του β’ εξάμηνου από την έναρξη

Οι ενδιαφερόμενοι υποβάλλουν αίτηση χρηματοδότησης αποκλειστικά, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος Κρατικών Ενισχύσεων (ΠΣΚΕ) του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, στη διεύθυνση https://www.ependyseis.gr.

 

 

ΔΥΠΑ: Λήγει η προθεσμία για επιδότηση έως 36.000 ευρώ

 

Αφορά στο πρόγραμμα 2ης επιχειρηματικής ευκαιρίας – Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες, με τρίμηνη δέσμευση

 

Την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου στις 15:00, λήγει η προθεσμία υποβολής της ηλεκτρονικής αίτησης για το πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας, με έμφαση στις γυναίκες και στην ψηφιακή οικονομία, με επιδότηση έως 36.000 ευρώ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), σκοπός του προγράμματος είναι να δώσει μία δεύτερη επιχειρηματική ευκαιρία σε πρώην επιχειρηματίες, ώστε να επανενταχθούν στην αγορά εργασίας.

Η επιχορήγηση διαρκεί 12 μήνες, με τρίμηνη δέσμευση και το ποσό επιχορήγησης κυμαίνεται από 12.000 ευρώ (για ατομική επιχείρηση) έως 24.000 ευρώ (για επιχείρηση με τρεις δικαιούχους εταίρους).

Μετά την ολοκλήρωση της τρίμηνης δέσμευσης, η διάρκεια μπορεί να επεκταθεί, κατόπιν αίτησης, κατά 12 μήνες και το συνολικό ποσό της επιχορήγησης θα κυμανθεί από 20.000 ευρώ έως 36.000 ευρώ.

 

Το πρόγραμμα έχει γίνει πιο ευέλικτο, στοχευμένο και ελκυστικό:

Επιχειρήσεις ψηφιακής οικονομίας λαμβάνουν 40% επιπλέον μόρια.

Επιτρέπεται η συστέγαση σε θερμοκοιτίδες (business incubators), χώρους επιχειρηματικότητας, καθώς και η λειτουργία εντός οικίας για ψηφιακές επιχειρήσεις.

Τουλάχιστον 40% των θέσεων θα καλυφθούν από άνεργες γυναίκες.

ΑμεΑ και γυναίκες θύματα έμφυλης βίας λαμβάνουν 60% επιπλέον μόρια συνεργασίας (coworking spaces).

Δικαιούχοι είναι εγγεγραμμένοι άνεργοι που:

Διέκοψαν την επιχειρηματική δραστηριότητά τους στο διάστημα 1/1/2012-31/12/2021.

Δεν έχουν μεταβιβάσει την επιχείρησή τους ή το μερίδιό τους σε επιχείρηση η οποία ανήκε σε συζύγους ή πρόσωπα α’ ή β’ βαθμού συγγένειας.

Δεν έχουν ασκήσει οποιαδήποτε επαγγελματική-επιχειρηματική δραστηριότητα από 1/1/2022 έως τη δημοσίευση της υπουργικής απόφασης στις 8/3/2022.

Έχουν καταβάλει στον Ειδικό Λογαριασμό Ανεργίας τη μηνιαία εισφορά 10 ευρώ για τουλάχιστον ένα έτος ή την έχουν ρυθμίσει και είναι ενήμεροι με τους όρους της ρύθμισης.

Επίσης, στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση και άνεργοι πρώην επιχειρηματίες που δεν έχουν προχωρήσει σε νέα έναρξη δραστηριότητας, με την προϋπόθεση ότι, μετά την κοινοποίηση της θετικής αξιολόγησης (προέγκριση) του επιχειρηματικού σχεδίου τους από τη ΔΥΠΑ, θα προχωρήσουν εντός δύο μηνών στην έναρξη δραστηριότητας σε ΔΟΥ.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος ανέρχεται σε 48 εκατ. ευρώ.

Για τη Δημόσια Πρόσκληση και για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τη διεύθυνση: https://www.dypa.gov.gr/proghrammata-anoikhta.

 

1.964 μόνιμες θέσεις σε δικαστική και δημοτική αστυνομία

 

Μέχρι το τέλος του χρόνου αναμένεται να έχουν εκδοθεί και οι δυο διαγωνισμοί για 1.964 ένστολους σε υπουργείο Δικαιοσύνης και δήμους. Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων, έκδοσης προσωρινών και οριστικών αποτελεσμάτων, θα γίνει και για τις δυο προκηρύξεις εξ΄ ολοκλήρου από την Ανεξάρτητη Αρχή.

1.264 θέσεις στη Δημοτική Αστυνομία

Σύντομα θα γίνουν 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία. Μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου αναμένεται να ψηφιστεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, το οποίο θα καθορίζει τις νέες αρμοδιότητες και το ρόλο της. Ανάμεσα στις αλλαγές που θα φέρει το νέο νομοσχέδιο είναι και το καθεστώς της μοριοδότησης των υποψηφίων για την κάλυψη των θέσεων που θα προκηρυχθούν.

Αμέσως μετά και μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου θα εκδοθεί από το υπουργείο Εσωτερικών εγκύκλιος, η οποία θα ενημερώνει του δήμους για τις νέες θέσεις που θα προκύψουν στη Δημοτική Αστυνομία, ενώ παράλληλα θα καλεί τις δημοτικές αρχές να προχωρήσουν στην κατάθεση αιτημάτων για την κάλυψη των νέων θέσεων που θα προκηρυχθούν.

700 στη Δικαστική Αστυνομία

Μέσα στο Νοέμβριο αναμένεται να σταλεί για ΦΕΚ από το Υπουργείο Δικαιοσύνης η προκήρυξη για προσλήψεις ένστολου και πολιτικού προσωπικού στην Δικαστική Αστυνομία. Σύμφωνα με πληροφορίες για το ένστολο προσωπικό θα προκηρυχθούν 600 θέσεις και για το πολιτικό προσωπικό 100 θέσεις. Η προκήρυξη εγκρίνεται από την Ολομέλεια του Ανώτατου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού και διεξάγεται από το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Κοινωφελής εργασία: Ρεκόρ αιτήσεων για 2.260 προσλήψεις, πότε τα αποτελέσματα στη ΔΥΠΑ – ΟΑΕΔ

 

Ξεπέρασε κάθε προηγούμενο ο αριθμός των αιτήσεων για την νέα κοινωφελή εργασία της ΔΥΠΑ, π. ΟΑΕΔ. Υποβλήθηκαν 19.549 αιτήσεις για 2.260 θέσεις σε Υπηρεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Υπηρεσίες Υποδοχής και Ταυτοποίησης -ΥΠΥΤ).

Σύμφωνα με πληροφορίες στα μέσα Νοεμβρίου θα αναρτηθούν τα προσωρινά αποτελέσματα.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εργασία
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

…Και οι λύκοι τρελάθηκαν!

Εαρινές επισκέψεις στα χωριά της Σταυρούπολης – Μελισσοκόμος σε τετ α τετ με λύκο – …