Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα

Φωτοβολταϊκά στη στέγη: Πότε τίθεται σε εφαρμογή το πρόγραμμα

0

Σημαντικά τα οφέλη σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις

Σημαντικά οφέλη, τόσο σε νοικοκυριά, όσο και σε επιχειρήσεις θα φέρει το πρόγραμμα επιδότησης φωτοβολταϊκών που αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα. Εν μέσω ενεργειακής κρίσης και υψηλών τιμών ρεύματος, η αγορά αναμένει το «πράσινο φως» για την υλοποίηση του προγράμματος, καθώς η επιδότηση θα προσφέρει επιπλέον κίνητρο για την εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών.

Μάλιστα, πρόσφατα κατατέθηκε σχετική τροπολογία, η οποία δίνει τη δυνατότητα στον Υπουργό Ενέργειας Κώστα Σκρέκα να προκηρύξει το σχετικό πρόγραμμα το οποίο θα αφορά τόσο τα φωτοβολταϊκά όσο και τις μπαταρίες, επιτρέποντας σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας.

Σύμφωνα με τις σχετικές πληροφορίες, το ποσοστό της επιδότησης αναμένεται να είναι της τάξης του 30% για τα φωτοβολταϊκά και έως 60% για τις μπαταρίες, καθιστώντας την αγορά και εγκατάστασή τους εξαιρετικά συμφέρουσα στην τρέχουσα συγκυρία. Μάλιστα, ανάλογα και με την κατανάλωση αλλά και την τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, η απόσβεση μπορεί να γίνει ακόμη και σε λιγότερο από πέντε χρόνια, ενώ ταυτόχρονα εξασφαλίζεται ενεργειακή αυτονομία.

Ως προς τις ενεργειακές ανάγκες, για μια μέση μονοκατοικία, απαιτείται η εγκατάσταση ενός φωτοβολταϊκού στοιχείου με ισχύ της τάξης των 4-5KW ενώ στις πολυκατοικίες εξαρτάται από τον αριθμό των διαμερισμάτων και βέβαια το συνολικό εμβαδόν και τις ενεργειακές ανάγκες τους.

Σε αυτή την περίπτωση βέβαια τα πράγματα είναι κατά τι πιο περίπλοκα, καθώς απαιτείται η συναίνεση των συνιδιοκτητών, όμως, όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς, αναμένεται να δοθούν και επιπλέον κίνητρα σε περίπτωση εγκατάστασης σε πολυκατοικίες.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Διασύνδεση POS με ταμειακές μηχανές: Στο 94% το ποσοστό συμμόρφωσης των επιχειρήσεων

Εκπνέει την Τρίτη 30 Απριλίου η προθεσμία Εκπνέει στις 30 Απριλίου η προθεσμία που έχουν ο…