Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Στην Ξάνθη το πρώτο «πράσινο» κολυμβητήριο της χώρας  

Στην Ξάνθη το πρώτο «πράσινο» κολυμβητήριο της χώρας  

0

 

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν οι αθλητές του ΚΟΞ με τον δήμαρχο Ξάνθης

 

Μ.Τσέπελης: «Σήμερα παραδίδουμε ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα…»

Βραβεύτηκε  ο Μ. Κουτσουρίδης, η Σεϊχά Ριζάογλου και οι χορηγοί

 

 

Μετά από 11 χρόνια αναμονής παραδόθηκε στην τοπική κοινωνία το δημοτικό κολυμβητήριο Ξάνθης, ανακαινισμένο και με σύγχρονες προδιαγραφές εξοικονόμησης ενέργειας που το καθιστούν το πρώτο «πράσινο» κολυμβητήριο της Ελλάδας, όπως ειπώθηκε στην τελετή εγκαινίων που πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα της Κυριακής 2 Οκτωβρίου. Μια τελετή που εντάσσεται στον εορτασμό των 103 χρόνων από την Απελευθέρωση της πόλης μας και στην οποία συμμετείχαν οι αρχές της πόλης, ο δήμαρχος κ. Μ. Τσέπελης, ο αντιπεριφερειάρχης κ. Κ.  Κουρτίδης, οι βουλευτές κύριοι Τσιλιγγίρης και Μπαράν Μπουρχάν, ο στρατηγός του Δ΄ΣΣ, ο αστυνομικός διευθυντής κ. Γιώρης, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και πρόεδροι φορέων. Ο σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην τελετή των εγκαινίων, ενώ  τα παιδιά του ΚΟΞ με τον δήμαρχο έκοψαν την κορδέλα του κολυμβητηρίου. Προηγουμένως όμως βραβεύτηκαν με τιμητικές πλακέτες για την προσφορά τους στον αθλητισμό κολύμβησης, ο κ. Μάριος Κουτσουρίδης, με πλήθος μετάλλια και η αθλήτρια κολύμβησης κ. Σεϊχά Ριζάογλου με 2 συμμετοχές στους παραολυμπιακούς αγώνες και 3 χάλκινα μετάλλια, καθώς και οι χορηγοί που συνέδραμαν στην ολοκλήρωσή του.

Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων: «Εάν σημαντικό έργο παραδίδεται σήμερα στον λαό μας»

Την σημασία του κολυμβητηρίου τόνισε ο μητροπολίτης Ξάνθης: «Ένα σημαντικό έργο παραδίδεται σήμερα στον λαό μας μετά από ένα μεγάλο διάστημα αδράνειας.

Είναι ένα κόσμημα για τον τόπο μας και έτσι θα πρέπει να το προσέξουμε και να το φυλάξουμε».

Δήμαρχος Ξάνθης, Μ.Τσέπελης: «Σήμερα παραδίδουμε ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα…»

Η ομιλία του δημάρχου Ξάνθης κ. Μ. Τσέπελη ξεκίνησε με αναφορά στην μνήμη για τα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή επισημαίνοντας τη σημασία της μνήμης και τιμής στο ελληνισμό της προσφυγιάς και στις χαμένες πατρίδες. Στην συνέχεια έκανε μια ανασκόπηση της προσπάθειας για να ανοίξει το κολυμβητήριο που εξ΄ αρχής ήταν το μεγάλο στοίχημα για τον ίδιο και του συνεργάτες του: «Στόχος ήταν να ανοίξουμε το κολυμβητήριο. Ξεκινήσαμε σχεδόν από την αρχή.

Με προσοχή και μεθοδικότητα. Στόχος μας ήταν να παραδώσουμε μια νόμιμη εγκατάσταση. Να το ανοίξουμε και να μην ξανακλείσει ποτέ. Δεν μας πτόησαν οι Κασσάδρες. Παρότι μας καθυστέρηση η πανδημία τα καταφέραμε. Άνοιξε την 1η Αυγούστου 2022  και η προσέλευση είναι θεαματική. 1.200 μικροί και μεγάλοι το χαίρονται. Μια εικόνα κρατώ: Τη χαρά στα μάτια και τα χαμόγελα των παιδιών…

Για τα παιδιά που αθλούνται χωρίς να πηγαίνουν σε άλλες πόλεις, για τα άτομα με ειδικές ανάγκες. Όσο αγαπάς τον τόπο σου ακόμα και το ανέφικτο μπορεί να γίνει εφικτό. Όλοι εσείς ενωμένοι είστε η δύναμη μας για το αύριο. Εσείς εγκαινιάζεται το κολυμβητήριο.  Την κορδέλα θα την κόψουν οι νέοι μας…», σημείωσε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος και ευχαρίστησε τις υπηρεσίες, τους εθελοντές, τους χορηγούς ενώ δεσμεύτηκε για την κατασκευή και ανοιχτού κολυμβητηρίου.

Βραβεύτηκε ο Μ. Κουτσουρίδης, η Σεϊχά Ριζάογλου και οι χορηγοί

Με τιμητική πλακέτα βραβεύτηκε ο κ. Μάριος Κουτσουρίδης, από τους πρώτους αθλητές του ΚΟΞ που διετέλεσε και πρόεδρός του ενώ ως αθλητής απέσπασε πολλά μετάλλια σε αγώνες. Το 1962 κατέκτησε το πρώτο του  μετάλλιο που όπως είπε του δώρισε ο τότε δήμαρχος Γαβριήλ Λαδάς. Να σημειώσουμε ότι στην τελετή παραβρέθηκε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδία Ελλάδος κ. Κυριάκος Γαλανόπουλος. Ο κ. Κουτσουρίδης αναφέρθηκε σε αθλητές, γεγονότα και αγώνες της εποχής του που θα καταγράψει στο βιβλίο του με τίτλο: «4 σταγόνες και μία γουλιά».

Η κα  Σειχά Ριζάογλου εξέφρασε την χαρά της για το άνοιγμα του κολυμβητηρίου και επιβράβευσε τους γονείς που στέκονται στα παιδιά τους και τα στηρίουν για να φτάσουν στο στόχο τους.

Επίσης βραβεύτηκαν οι: Δαστερίδης ΑΒΕΕ που προμήθευσαν τον ηλεκτρολογικό εξοπλισμό με LED. Ο εκπρόσωπος της εταιρείας είπε πως είναι το πρώτο «πράσινο» κολυμβητήριο της Ελλάδος και πως θα είναι δίπλα στον δήμο Ξάνθης σε οποιαδήποτε προσπάθεια. Τέλος βραβεύτηκαν για τη συνδρομή της η εταιρεία Δ. Κορωνάκης ΑΒΕΕ, η JTA, το Κοινωνικό Κέντρο Σ. Χαλιορής, και η ΣΜΥΡΔΕΞ.

Μαριάννα Ξανθoπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…