Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Αύξηση σπουδαστών στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

Αύξηση σπουδαστών στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ

0

2.334 σπουδαστές εγγράφηκαν για το α’ εξάμηνο του έτους κατάρτισης 2023-23 έναντι 1.832 της περσινής χρονιάς

 

Αύξηση κατά 28% σημείωσε ο αριθμός των εγγραφών στα 31 Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) σε ετήσια βάση.

Σύμφωνα με την ΔΥΠΑ, 2.344 σπουδαστές εγγράφηκαν για το πρώτο εξάμηνο τους έτους κατάρτισης 2022-23, ενώ ο αντίστοιχος αριθμός εγγραφών πέρσι ήταν 1.832.  Σημειώνεται ότι ο αριθμός των εγγραφών στα ΙΕΚ της ΔΥΠΑ (τ. ΟΑΕΔ) έχει υπερτριπλασιαστεί (+227%) συγκριτικά με το έτος κατάρτισης 2019-20.

Όπως επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση: «στόχος των ΙΕΚ-ΔΥΠΑ είναι να παρέχουν ποιοτική αρχική επαγγελματική κατάρτιση που ανταποκρίνεται στις ανάγκες της οικονομίας και να εξασφαλίζουν στους καταρτιζόμενους δεξιότητες που θα διευκολύνουν την ένταξή τους στην αγορά εργασίας»

Η φοίτηση στα ΙΕΚ-ΔΥΠΑ είναι διάρκειας πέντε εξαμήνων, επιμερισμένη σε τέσσερα εξάμηνα θεωρητικής και εργαστηριακής κατάρτισης συνολικής διάρκειας έως 1.200 διδακτικές ώρες ειδικότητας, σύμφωνα με τα συγκεκριμένα προγράμματα σπουδών και σε ένα εξάμηνο Πρακτικής Άσκησης, συνολικής διάρκειας 960 ωρών.

Τα ΙΕΚ-ΔΥΠΑ εξασφαλίζουν στους αποφοίτους (μετά από εξετάσεις πιστοποίησης αρχικής επαγγελματικής κατάρτισης) Δίπλωμα Επαγγελματικής Ειδικότητας Επιπέδου  5

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη, ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ

Με καθυστέρηση η ενεργοποίηση καθώς και πέρυσι και πρόπερσι πραγματοποιήθηκε πιο νωρίς Από…