Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Όχι «αναίμακτη» η αποχώρηση από τον ΣΔΑΝΞ

Όχι «αναίμακτη» η αποχώρηση από τον ΣΔΑΝΞ

0

Αντίδραση Τσέπελη για την απόφαση Τσιτιρίδη να πει Good bye: «Είναι εκτός πραγματικότητας»

 

Δεσμεύεται από το καταστατικό ο δήμος Αβδήρων – Πρέπει να συναινέσει το ΔΣ του ΣΔΑΝ για την αποχώρησή του

Τσέπελης: «Δεν θα μετακυλιστεί το κόστος στους δημότες Ξάνθης – Μύκης αν αποχωρήσουν οι δήμοι Αβδήρων και Τοπείρου

 

Αντιδράσεις και προβληματισμό προκαλεί στον δήμο Ξάνθης,  η ανακοίνωση του δημάρχου Αβδήρων κ. Γιώργου Τσιτιρίδη ότι είναι διατιθέμενος να κινήσει τις διαδικασίες αποχώρησης του δήμου Αβδήρων από τον ΣΔΑΝ Ξάνθης εφόσον έχει την σύμφωνη γνώμη του δημοτικού συμβουλίου Αβδήρων με την αιτιολογία ότι είναι «πολλά τα λεφτά» που δίνει ο δήμος Αβδήρων σε σχέση με τις παρεχόμενες υπηρεσίες αποκομιδής που του παρέχει  ο Σύνδεσμος τις οποίες και χαρακτήρισε ως «ανεπαρκείς» σε σχετικές δηλώσεις του στο «Ε». Υποστήριξε επίσης ότι ο δήμος Αβδήρων δεν είναι διατεθειμένος να πληρώνει 500.000 ευρώ το χρόνο ενώ θα μπορούσε με τα μισά να κάνει αποκομιδή η υπηρεσία καθαριότητας όταν θα διαθέτει με τα 5 απορριμματοφόρα και τους 15 υπαλλήλους.

Αντίδραση Τσέπελη για την απόφαση Τσιτιρίδη να πει Good bye στον ΣΔΑΝ- «Είναι εκτός πραγματικότητας»

Οι προθέσεις του δήμαρχου Αβδήρων δεν βρίσκουν σύμφωνο τον δήμαρχο Ξάνθης κ. Τσέπελη, ο οποίος μιλώντας στο «Ε» χαρακτήρισε «εκτός πραγματικότητας» με τέτοια απόφαση και ότι ο κ. Τσιτιρίδης θα έπρεπε «να τα ζυγίσει καλύτερα τα θετικά και τα αρνητικά γιατί δεν είναι τόσο εύκολο να αποδεσμευτεί από το ΣΔΑΝ τη στιγμή που τον δεσμεύει ένα καταστατικό και αρκετές εκκρεμείς υποχρεώσεις του Συνδέσμου» όπως σημείωσε. Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Τσέπελης υποστήριξε ότι η απόφαση αυτή χαρακτηρίζεται από προχειρότητα και θα έπρεπε να προηγηθεί τουλάχιστον μια οικονομοτεχνική μελέτη  για το πως θα μπορέσει να λειτουργήσει αυτόνομα την καθαριότητα ο δήμος Αβδήρων αλλά και να γνωρίζει και τις προθέσεις της αντιπολίτευσης και όχι να τις προκαταλαμβάνει.

Δεσμεύεται από το καταστατικό ο δήμος Αβδήρων – Πρέπει να συναινέσει το ΔΣ του ΣΔΑΝ για την αποχώρησή του

Αναφορικά με τις «υποχρεώσεις» του ΣΔΑΝ που δεσμεύουν και τον δήμου Αβδήρων όπως και όλους τους άλλους δήμους – εταίρους ο κ. Τσέπελης διευκρίνισε πως τρεις είναι οι κυριότερες: «Η αποκατάσταση της λεκάνης του ΧΥΤΑ που έχει κλείσει. Πρόκειται για ένα έργο που θα κάνει την μελέτη ο ΣΔΑΝ. Επίσης ο ΣΔΑΝ έχει δάνεια αλλά και εκκρεμούν δικαστήρια. Η ευθύνη ανήκει σε όλους. Ο ΣΔΑΝ δεν είναι μπακάλικο…Υπάρχει ένα νομικό πλαίσιο ένα καταστατικό. Για να αποχωρήσει κάποιος πρέπει να συναινέσει το Διοικητικό συμβούλιο. Δεν κάνει ο καθένας ότι θέλει..», τονίζει με αυστηρό τόνο ο κ. Τσέπελης.

Τσέπελης: «Δεν θα μετακυλιστεί το κόστος στους δημότες Ξάνθης – Μύκης αν αποχωρήσουν οι δήμοι Αβδήρων και Τοπείρου

Στο ερώτημα που τέθηκε και στο δημοτικό συμβούλιο από τον επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για όλους» κ. Σάββα Μελισσόπουλο αν αποχωρήσει τελικά ο δήμος Αβδήρων ή και ο δήμος Τοπείρου όπως αρχικά είχε ειπωθεί από τον δήμαρχό του χωρίς  ωστόσο να το θέσει στο δημοτικό συμβούλιο, το κόστος από την λειτουργία του ΣΔΑΝ και  τις υποχρεώσεις του θα μετακυλιστεί στους  δημότες της Ξάνθης και του δήμου Μύκης, ο κ. Τσέπελης ήταν απόλυτος ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί.

Δεν κλείνουν τον ΣΔΑΝ για να μη μείνουν άνεργοι οι  40 υπάλληλοι

Στο ερώτημα που το έθεσε το «Ε» σχετικά με την βιωσιμότητα του ΣΔΑΝΞ και τον λόγο που δεν κλείνει αφού την διαχείριση του ΧΥΤΑ έχει αναλάβει ο μοναδικός ΦΟΣΔΑ στην περιφέρεια η ΔΙΑΑΜΑΘ και ο Σύνδεσμος έχει περιοριστεί μόνο στην αποκομιδή των δήμων της Ξάνθης, ο κ. Τσέπελης τόνισε πως ο ΣΔΑΝ Ξάνθης απασχολεί 40 υπάλληλους και δεν μπορεί να δεχτεί κανένα δήμαρχος να μείνουν άνεργοι. Προφανώς και είναι θέμα πολιτικής βούλησης καθώς υπάρχει και η κινητικότητα.

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…