Αρχική ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Πληθωρισμός: Στο 11,5% ο εναρμονισμένος δείκτης στην Ελλάδα

Πληθωρισμός: Στο 11,5% ο εναρμονισμένος δείκτης στην Ελλάδα

0

Στο 8,9% στην Ευρωζώνη σύμφωνα με τη Eurostat

Χωρίς τέλος το ράλι των τιμών σε ενέργεια και τρόφιμα παρασύροντας σε ακόμα υψηλότερα επίπεδα τον πληθωρισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρωζώνη. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η Eurostat, τον Ιούλιο ο εναρμονισμένος πληθωρισμός στην Ελλάδα διαμορφώθηκε στο 11,5% από 11,6% τον Ιούνιο και 10,5% τον Μάιο.

Στο σύνολο της Ευρωζώνης ο πληθωρισμός ενισχύθηκε κατά 0,3% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, στο  8,9% από 8,6%. Η ενέργεια, αν και σημείωσε μικρή μείωση σε σχέση με τον Ιούνιο, παραμένει η βασική αιτία ανόδου του πληθωρισμού. Οι τιμές ενέργειας στη ζώνη του ευρώ έκαναν άλμα 39,7% από 41,9% τον Ιούνιο.

Ακρίβεια στο κόκκινο και για τα τρόφιμα, με τον δείκτη τους να ενισχύεται κατά 9,8% ύστερα από αύξηση 8,9% τον Ιούνιο. Τα μη ενεργειακά βιομηχανικά αγαθά είδαν το κόστος τους να αυξάνεται κατά 4,5% (4,3% τον Ιούνιο) και οι υπηρεσίες ήταν πιο ακριβές κατά 3,7% από 3,4% τον Ιούνιο

Τη χειρότερη επίδοση εμφανίζει η Εσθονία με πληθωρισμό 22,7% και ακολουθούν η Λετονία με 21%, η Λιθουανία με 20,8%, η Σλοβακία με 12,8% και η Σλοβενία με πληθωρισμό 11,7%.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η ΕΡΓΟΣΕ ενέκρινε τα τεύχη δημοπράτησης για 6+1 Τεχνικούς Συμβούλους

Προχωρά η διαδικασία για τα έξι μεγάλα σιδηροδρομικά έργα, μεταξύ των οποίων και η Ανατολι…