Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Βαλκανικό Φεστιβάλ Παράδοσης COME & SEE: Η δημιουργικότητα μέσα από την παράδοση

Βαλκανικό Φεστιβάλ Παράδοσης COME & SEE: Η δημιουργικότητα μέσα από την παράδοση

0

Ένα κοινό πολιτιστικό τοπίο με βιώματα από Ρουμανία, Βουλγαρία και Ελλάδα στη Μουσθένη

Tο περασμένο Σαββατοκύριακο 23 και 24 Ιουλίου η τοπική κοινότητα της Μουσθένης του Δήμου Παγγαίου, έμελλε να μεταμορφωθεί σε πυρήνα πολιτισμού και δημιουργικότητας με αφορμή την διοργάνωση του “COME & SEE festival”. Οι προσκεκλημένες χώρες της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας μαζί με την Ελλάδα συνδιαμόρφωσαν ένα κοινό πολιτιστικό τοπίο μέσα από κοινά βιωματικά εργαστήρια γαστρονομίας, χορού και μουσικής στo πλαίσιo του διακρατικού έργου COME&SEE το οποίο χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα CLLD/LEADER του Π.Α.Α. 2014 – 2020.

Το διήμερο δημιουργικό φεστιβάλ ξεκίνησε το πρωινό του Σαββάτου στον αυλόγυρο της εκκλησίας, με ανοιχτά εργαστήρια γαστρονομίας με τις κυρίες του Πολιτιστικού συλλόγου Ακροποτάμου και του Παλαιοχωρίου να μοιράζονται με τους παρευρισκόμενους τα μυστικά για νόστιμους γεμιστούς κολοκυθοανθούς και αφράτες παραδοσιακές δίπλες. Στη συνέχεια, ακολούθησαν τα εργαστήρια μουσικής και χορού, κατά την διάρκεια των οποίων οι καλεσμένοι αντιπρόσωποι κατάφεραν να αλληλεπιδράσουν και να ανταλλάξουν «βήματα» και «νότες». Το ίδιο βράδυ, πραγματοποιήθηκε η επίσημη έναρξη του “COME & SEE festival” στην όμορφη αυλή του παραδοσιακού σχολείου της Μουσθένης, όπου φιλοξενήθηκαν τα περίπτερα των προσκεκλημένων χωρών γεμάτα από χαρακτηριστικά γευστικά εδέσματα του κάθε πολιτισμού.

Ομοίως εξελίχθηκε και η δεύτερη μέρα του φεστιβάλ, ξεκινώντας με εργαστήρια παραδοσιακής ελληνικής γαστρονομίας και συγκεκριμένα επίδειξη μικρασιάτικων και ποντιακών εδεσμάτων.

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

«Όμορφη πόλη…φωνές μουσικές» από την Ξάνθη

Τελετή έναρξης του 9ου φεστιβάλ «Ξάνθη – Πόλις Ονείρων Μουσικών Σχολείων» Πλημμύρισε κόσμο…