Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης στη διημερίδα «Πτυχές της Χορευτικής Πράξης ΙΙ» στην Αθήνα

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης στη διημερίδα «Πτυχές της Χορευτικής Πράξης ΙΙ» στην Αθήνα

0

Διοργανώθηκε στο Πολεμικό Μουσείο 29-30/4 από το Λύκειο των Ελληνίδων Αθηνών

 

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία η διημερίδα του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών από της 29-30/4/23 με θέμα ” ΠΤΥΧΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΠΡΑΞΗ ΙΙ” που πραγματοποιήθηκε στο Πολεμικό Μουσείο Αθηνών.

Η διημερίδα περιελάμβανε εισηγήσεις, συζητήσεις και εργαστήρια με θέματα το δημοτικό τραγούδι, αναστοχασμούς και πρακτικές εφαρμογές για το χορό, το τραγούδι και τις παραστάσεις, με καταξιωμένους εισηγητές τους κ. Χρήστο Παπακώστα, Λάμπρο Λιάβα, Νίκο Αγγούση, Κατερίνα Παπαδόπουλου, Βασίλη Τζωρτζίνη και Ολυμπία Αγαλιανού.

Στα πλαίσια της διημερίδας ακολουθησε γλέντι με πολυμελή παραδοσιακή ορχήστρα.

Το Λύκειον των Ελληνίδων Ξάνθης εκπροσωπήθηκε από τους χοροδιδασκάλους του, κ. Κυριάκο Αθανασιάδη και Δήμητρα Μπουναρτζή και τα μέλη του κ. Τρία Δροσίδου και Δήμητρα Χατζή.

«Θερμά συγχαρητήρια στην Εφορεία Παραρτημάτων του Λυκείου Ελληνίδων Αθηνών και την Α’ Αντιπρόεδρο  του και Υπεύθυνη Παραρτημάτων, κ. Μαρία Παπαμάρκου, που αποτέλεσε την ψυχή της άρτιας διοργάνωσης και της ενδιαφέρουσας θεματικής της.

Η ανωτέρω διημερίδα, εκτός των πολύτιμων γνώσεων, των δημιουργικών σκέψεων, των προβληματισμών και των νέων στόχων που έθεσε, αποτέλεσε και ένα αντάμωμα των μελών της Λυκειακής οικογένειας και ενίσχυσε τους δεσμούς συνεργασίας τους.

Ευχή όλων να υπάρξουν και άλλες ανάλογες διοργανώσεις με στόχο την αγάπη για τον παραδοσιακό χορό, τη μουσική, το λαϊκό μας πολιτισμό», αναφέρει σχετικά το ΔΣ του ΛτΕ Ξάνθης.

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…