Αρχική ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Εκδηλώσεις Τσίκνισαν και έστησαν χορό στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» οι φίλοι της παράδοσης!

Τσίκνισαν και έστησαν χορό στο «Φίλιππος Αμοιρίδης» οι φίλοι της παράδοσης!

0

Από τις 8 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα , 15+ σύλλογοι πρόσφεραν τα παραδοσιακά τους εδέσματα και γλέντησαν με την ψυχή τους

Κέφι, λαχταριστές λιχουδιές και ζωντανή μουσική προετοίμασαν από κοινού την έναρξη της περιόδου της Σαρακοστής

Αφού, τσίκνισαν δεόντως οι Ξανθιώτες και οι Ξανθιώτισσες την Πέμπτη 16/02, έκαναν στάση στο Κλειστό Αθλητικό Κέντρο «Φίλιππος Αμοιρίδης» και τίμησαν την βραδιά λαογραφίας και παραδοσιακών γεύσεων… Άλλωστε, το είχαν ανάγκη μετά από τρία δύσκολα χρόνια λόγω κορωνοϊού. Κέφι, μεράκι για δημιουργία, ένα συναπάντημα συλλόγων που κορυφώθηκε με ανταλλαγή ιδεών και μεγάλη δόση παράδοσης…

«Πάνω από 15 πολιτιστικοί σύλλογοι έστησαν ένα μικρό γλέντι εντός του Αθλητικού Κέντρου και πρόσφεραν τα παραδοσιακά εδέσματά τους. Μουσικό γλέντι επενδυμένο με ζωντανή μουσική και ήχοι από όλη την Ελλάδα δημιούργησαν μία ιδιαίτερα εύθυμη ατμόσφαιρα με άρωμα παράδοσης, μία προετοιμασία για την έναρξη της περιόδου της Σαρακοστής», τόνισε ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ν.Ξάνθης, κ. Σωτήρης Στόικος στο ‘’Ε’’.

Ο χώρος ήταν ανοιχτός από τις 8 το βράδυ έως τις 11:30.Το Κέντρο Πολιτισμού Δήμου Ξάνθης ως οικοδεσπότης πρόσφερε δωρεάν κρασί σε όλους τους επισκέπτες.

«Υπήρχε ωραίο κλίμα μεταξύ των Συλλόγων, μιας και εκτός από εδέσματα ανταλλάξαμε και ιδέες για νέες δράσεις!»
Σωτήρης Στόικος
Πρόεδρος της Αδελφότητας Ηπειρωτών Ν.Ξάνθης

«Συμμετείχε πολύς κόσμος. Εμείς συμμετείχαμε για πρώτη φορά σε αυτή την βραδιά. Υπήρχαν εδέσματα που παρασκεύασαν τα μέλη του Συλλόγου με βάση παραδοσιακές συνταγές από την Ήπειρο. Επίσης, υπήρχε πολύ ωραίο κλίμα μεταξύ των συλλόγων, μιας και εκτός από εδέσματα ανταλλάξαμε και ιδέες για δράσεις», σημείωσε συμπληρωματικά ο κ. Στόικος.

«Υπήρχε ζωντανή μουσική, υπήρχαν πολλά ακούσματα από όλη την Ελλάδα. Προσφέρθηκαν μαγειρευτά φαγητά, πίτες, γλυκά, όλα ήταν έτοιμα από πριν. Το γλέντι κράτησε περίπου μέχρι τις 11:30 το βράδυ, καθώς η επόμενη ημέρα ήταν εργάσιμη. Είχε αρκετό κόσμο που είχε την ευκαιρία να διασκεδάσει παραδοσιακά!», τόνισε επιλογικά.

 

Χρύσα Κιατίπη

chkiatipi@empros.gr

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από Χρύσα Κιατίπη
Περισσότερα άρθρα από Εκδηλώσεις
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

O Toquel live στην Ξάνθη

Θα παρουσιάσει τον νέο του δίσκο «1111» στο Misirlou την Παρασκευή 5 Απριλίου Ο Toquel παρ…