Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Διεθνές σκακιστικό τουρνουά διεξάγεται στην Καβάλα

Διεθνές σκακιστικό τουρνουά διεξάγεται στην Καβάλα

0

Θα συμμετέχουν διακόσιοι εξήντα σκακιστές από 22 χώρες

Ξεκίνησε την Τρίτη και θα διαρκέσει έως και τις 2 Αυγούστου το διεθνές τουρνουά open σκάκι, που διοργανώνει ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας. Στο τουρνουά, που διεξάγεται για 30 χρόνια, με μία μικρή διακοπή δύο χρόνων λόγω κορωνοϊού, συμμετέχουν 260 σκακιστές και σκακίστριες από 22 χώρες, οι 42 από τους οποίους είναι τιτλούχοι, κάτι που δείχνει την καταξίωση και την δυναμική που έχει το τουρνουά της Καβάλας στον χώρο.

«Παρά τις δυσκολίες που περάσαμε με την πανδημία, το τουρνουά ξαναβρίσκει την παλιά αίγλη του, με πολλές και σημαντικές συμμετοχές φέτος», δήλωσε ο πρόεδρος του Σκακιστικού Ομίλου Καβάλας και οργανωτική «ψυχή» του τουρνουά επί σειρά ετών, Βασίλης Θεοδωρίδης, στην συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022, παραμονή της έναρξης του τουρνουά, στο Δημαρχείο Καβάλας.

Το μέγεθος της διοργάνωσης, όπως ανέφερε ο Β. Θεοδωρίδης, υπερβαίνει τις δυνάμεις του επαρχιακού ομίλου της Καβάλας και η φιλοξενία των ξένων σκακιστών και σκακιστριών, παραμένει το μεγαλύτερο βάρος για τους διοργανωτές. «Δήμαρχε, πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να «ακουμπήσει» θεσμικά το τουρνουά στον Δήμο», πρόσθεσε και ζήτησε την συνεργασία της δημοτικής Αρχής.

Ο Δήμος Καβάλας, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, μέσω της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας και το Επιμελητήριο Καβάλας, θα καλύψουν ένα μέρος των 45.000 ευρώ του προϋπολογισμού του 31ου τουρνουά. «Όλοι οι δήμαρχοι, διαχρονικά, στηρίζουν το τουρνουά και το σκάκι, διότι προβάλλει την Καβάλα και φέρνει επιτυχίες. Από τις 26 Ιουλίου έως και τις 2 Αυγούστου, η Καβάλα θα έχει την τιμητική της και οι συμμετέχοντες στο διεθνές τουρνουά, θα γίνουν «πρεσβευτές» της πόλης. Είμαι σίγουρος για την επιτυχία του τουρνουά», ανέφερε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Αλέξιος Πολίτης, δήλωσε ότι μικρότερος ασχολήθηκε με το σκάκι και για να δείξει την αξία του πνευματικού αθλήματος ανέφερε ρήσεις ορισμένων γνωστών ανδρών. Όσον αφορά το τουρνουά είπε: «Είμαστε χαρούμενοι που θα έρθει κόσμος στην πόλη, από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Το τουρνουά συμβάλλει και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας». Να σημειώσουμε ότι, τα 2/3 των συμμετοχών είναι Έλληνες και Ελληνίδες. Το τουρνουά θα διεξαχθεί σε εννέα (9) γύρους και την Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022 θα διεξαχθούν δύο γύροι (πρωί και απόγευμα). Το open τουρνουά της Καβάλας, είναι ένα από τα πενήντα (50) διεθνή τουρνουά, που χρηματοδοτεί φέτος η παγκόσμια Ομοσπονδία σκάκι. Όλες οι παρτίδες θα διεξαχθούν στην Μεγάλη Λέσχη και στις κυριότερες από αυτές θα γίνεται ζωντανή μετάδοση (live streaming).

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…