Αρχική ΑΘΛΗΤΙΚΑ Αυγενάκης: Μειώνεται στο 1% από 5% το ποσοστό που εισπράττει η ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ

Αυγενάκης: Μειώνεται στο 1% από 5% το ποσοστό που εισπράττει η ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα των ΠΑΕ

0
avgenakis

Ανάσα για τις ομάδες Super League 1 και Super League 2

Πέρασε η τροπολογία του Υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, για τη μείωση στο 1% του ποσοστού που εισπράτει η ΕΠΟ από τα ραδιοτηλεοπτικά συμβόλαια των ΠΑΕ.

Πριν από την έγκριση της τροπολογίας, η ΕΠΟ εισέπραττε το 5% των χρημάτων που λαμβάνουν οι ΠΑΕ από την τηλεοπτική και ραδιοφωνική κάλυψη των αγώνων τους.

Η μείωση αυτή ισχύει τόσο για της ομάδες της Super League 1 όσο και για τις ομάδες της Super League 2 και αναμένεται να δώσει ανάσα στο οικονομικό αδιέξοδο που έχουν βρεθεί αρκετές ΠΑΕ καθώς θα εισπράττουν περισσότερα χρήματα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

«Λάβαμε το σχετικό γραπτό σας αίτημα την περασμένη Παρασκευή, συμφωνούμε ότι τα εν λόγω ποσά δεν αξιοποιούνται από την ΕΠΟ για την ενίσχυση και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και καταθέτουμε τροπολογία προς ψήφιση μεθαύριο Πέμπτη, άμεσης μείωσης του 5% σε 1%, για όλες τις ΠΑΕ και τις Λίγκες τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός.

Η τροπολογία αυτή συμπεριλαμβάνεται στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Διατάξεις για την απλοποίηση της περιβαλλοντικής αδειοδότησης, θέσπιση πλαισίου για την ανάπτυξη των Υπεράκτιων Αιολικών Πάρκων, την αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης, την προστασία του περιβάλλοντος και λοιπές διατάξεις».

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΑΘΛΗΤΙΚΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Γ’ Εθνική: Αυλαία την Κυριακή με την 34η αγωνιστική

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές Με την 34 και τελευταία αγωνιστική ολοκληρώνεται το πρωτάθλη…