Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Κ. Χατζηδάκης από Πάχνη: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισονομίας και ισοπολιτείας»

Κ. Χατζηδάκης από Πάχνη: «Η Ελλάδα είναι μια χώρα ισονομίας και ισοπολιτείας»

0

Για ελληνοτουρκικά: «Η στάση της Τουρκίας είναι  ένας συνεχής αναχρονισμός που βλάπτει πρωτίστως τον ίδιο τον λαό της»

 Επίλυση των προβλημάτων τους ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας  οι κάτοικοι της Πάχνης

 Η επίσκεψη του  υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη με συνοδεία βουλευτών την ΝΔ εκτός από τους προφανείς λόγους που άπτονται του χαρτοφυλακίου του και δη επ’ ευκαιρία της ανακοίνωσης της δεύτερης ευκαιρίας για απόδοση μέσω συμψηφισμού του 12% στις επιχειρήσεις της Θράκης, μέσω νέας διαδικασίας (νέα ΚΥΑ), φέρει και άλλους συμβολισμούς αν εξεταστεί υπό την οπτική γωνία της περιόδου όξυνσης που διέρχονται  οι ελληνοτουρκικές σχέσεις. Η δε αλλαγή του προγράμματός του και η επίσκεψή στην Πάχνη, επιβεβαιώνουν την βαρύτητα που δίνει η κυβέρνηση στην διατήρηση και την εμπέδωση κλίματος εμπιστοσύνης με την μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης.

Μήνυμα για ισονομία και ισοπολιτεία από τον Κ.  Χατζηδάκη προς την μειονότητα

Στο πλαίσιο αυτό οι δηλώσεις του υπουργού κ. Χατζηδάκη για την επίσκεψή του στην Πάχνη αλλά και για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αποκτούν ένα ιδιαίτερο νόημα: «Επισκέφθηκα τα χωριά που κατοικεί η ελληνική μουσουλμανική μειονότητα και ιδιαίτερα την Πάχνη όπου μου δόθηκε η δυνατότητα να συνομιλήσω με τους κατοίκους και να τους περάσω το μήνυμα ότι η Ελλάδα είναι μια χώρα ισονομίας και ισοπολιτείας, μια σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα και ότι με τον ίδιο ακριβώς τρόπο που αντιμετωπίζει όλους τους άλλους Έλληνες πολίτες αντιμετωπίζει και τους συμπολίτες μας μουσουλμάνους».

Χατζηδάκης για ελληνοτουρκικά: «Η στάση της Τουρκίας είναι  ένας συνεχής αναχρονισμός που βλάπτει πρωτίστως τον ίδιο τον λαό της»

Ερωτηθείς δε για την περίοδο έντασης των ελληνοτουρκικών σχέσεων επεσήμανε: «Η Ελλάδα επιδιώκει σταθερά την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία μ’ όλους τους  γείτονές της. Είναι μια χώρα ευρωπαϊκή και φιλειρηνική.  Αυτό ισχύει και σε σχέση με την Τουρκία αλλά  σ’ αυτού του είδους τις σχέσεις  απαιτούνται δύο. Αυτό  είναι ένα μήνυμα που πρέπει να αντιληφθεί η Τουρκία γιατί η στάση της είναι  ένας συνεχής αναχρονισμός που βλάπτει πρωτίστως τον ίδιο τον λαό της.

Η Ελλάδα σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να παρακολουθήσει μια παράλογη πορεία  που βλάπτει και τις δύο πλευρές.  Είναι πάντοτε ανοιχτή σ’ ένα διάλογο και μια συνεργασία με την Τουρκία αλλά οφείλει να υπερασπιστεί την αξιοπρέπεια της, την ιστορία της και την ακεραιότητα της και αυτό θα το επιδιώξουμε σ’ όλα τα επίπεδα».

Επίλυση των προβλημάτων τους ζήτησαν από τον υπουργό Εργασίας  οι κάτοικοι της Πάχνης

Τις ευχαριστίες του προς τον υπουργό κ. Χατζηδάκη για την επίσκεψή του στην Πάχνη εκφράζει με ανακοίνωσή του ο Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος ορεινής περιοχής Ν… Ξάνθης. Ειδικότερα αναφέρει: «Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστή Χατζηδάκη για την επίσκεψή του στο χωριό μας την Πάχνη και στον σύλλογό μας. Το γεγονός αυτό μας δίνει ιδιαίτερη χαρά, επειδή σπάνια έχουμε την τιμή να υποδεχθούμε εκπροσώπους της Πολιτείας στο χωριό μας, αλλά και γενικότερα στην ορεινή περιοχή της Ξάνθης. Αυτό είναι εξάλλου όχι μόνο το μόνιμο παράπονο των κατοίκων, αλλά και ο σημαντικότερος λόγος που οι κάτοικοι της περιοχής νιώθουν αποκομμένοι από την υπόλοιπη κοινωνία. Δεν είναι τυχαίο που οι περισσότεροι παρευρισκόμενοι που είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τον κ. Χατζηδάκη, εξέφρασαν το ίδιο παράπονο.

Ζήτησαν, για ακόμη μια φορά, τη στήριξη της Πολιτείας σε χρόνια προβλήματα, όπως -μεταξύ άλλων-  η δημιουργία ενός (άκρως απαραιτήτου) πυροσβεστικού σταθμού, η στελέχωση των δύο αστυνομικών τμημάτων της περιοχής ή το γεγονός ότι το τηλεοπτικό δίκτυο δεν έχει ”φτάσει” ακόμη παντού. Σίγουρα έχουν γίνει αρκετά σοβαρά βήματα, αλλά θα πρέπει να γίνουν κι άλλα. Με λίγα λόγια, πρόκειται για προβλήματα τα οποία τυγχάνουν εκμετάλλευσης από γειτονικές χώρες, οι οποίες δήθεν προσφέρουν κάποιες λύσεις, ενώ στην πραγματικότητα αποσκοπούν στην χειραγώγηση των κατοίκων, παρασύροντάς τους στο μίσος και στη διχόνοια. Δηλαδή, προβλήματα που, εν έτει 2022 δεν θα έπρεπε καν να υπάρχουν στη χώρα μας…».

Μαριάννα Ξανθοπούλου

mxanthopoulou@empros.gr

 

 

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Σπ. Καρανικόλας: Δεν υπάρχει περιθώριο για χαλαρή ψήφο γιατί στις Ευρωεκλογές θα κριθεί η ευρωπαϊκή πορεία της χώρας

Το πολιτικό του πρόγραμμα παρουσίασε από την Ξάνθη ο υποψήφιος ευρωβουλευτής ΝΔ, Σπύρος Κα…