Αρχική ΠΟΛΙΤΙΚΗ Χρονοδιάγραμμα έως την άνοιξη του 2023 για να ολοκληρωθεί ο αναδασμός του Ερασμίου

Χρονοδιάγραμμα έως την άνοιξη του 2023 για να ολοκληρωθεί ο αναδασμός του Ερασμίου

1

Παρουσιάστηκε επίσημα στον οικισμό, με αφορμή την έναρξη των εργασιών από την πλευρά του αναδόχου

1.080 εγγραφές από ιδιώτες και ομάδες ιδιωτών και 3.714 στρέμματα αμφισβητούμενων εκτάσεων εντός των 25.000 στρεμμάτων του αναδασμού

Για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια πήρε ουσιαστικά «μπρος» η διαδικασία του πολύπαθου αναδασμού του Ερασμίου. Επισήμως, η διαδικασία ξεκίνησε από χθες, Τετάρτη 1 Ιουνίου με την έναρξη των εργασιών του Αναδόχου, και σε αυτό το πλαίσιο πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση στην κοινότητα.

«Στοίχημα» για όλους είναι να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα, ώστε το έργο του αναδασμού να ολοκληρωθεί την άνοιξη του 2023.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης ο αντιπεριφερειάρχης Κώστας Κουρτίδης ενημέρωσε ότι στον αναδασμό υπάρχουν 1.080 εγγραφές από ιδιώτες και ομάδες ιδιωτώ. Η έκταση του αναδασμού είναι 25.000 στρέμματα και 3.714 είναι οι αμφισβητούμενες εκτάσεις που είτε είναι καταγεγραμμένες στο Κτηματολόγιο στο δημόσιο και διεκδικούνται από ιδιώτες ή το αντίστροφο. Ο κ. Κουρτίδης επανέλαβε: «Εγώ πρότεινα στην επιτροπή να χρησιμοποιηθεί το τεκμήριο του Κτηματολογίου υπό όρο και αν δικαιωθεί το ένα μέρος ή το άλλο να τηρηθεί η δικαστική απόφαση».

Ο ίδιος ενημέρωσε ότι, ο αναδασμός θα λάβει χώρα σε μία συνολική έκταση 29.273 στρεμμάτων, όπου στα 3.119 δε θα υπάρξει επέμβαση, τα 1.526 είναι αιγιαλού και άρα πάλι δε θα επέμβει η διαδικασία και 869 είναι δασικά οπότε ισχύει το ίδιο.

«Η επιτροπή του αναδασμού που αποτελείται από στελέχη της Διεύθυνση Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομίας, τοπογράφους και δύο άτομα από τον οικισμό με γνώσεις για τις ιδιαιτερότητες της περιοχής έχει ξεκινήσει το έργο της και εκτιμούμε ότι θα ολοκληρώσουν τη διαδικασία έως την άνοιξη του 2023 και ίσως και νωρίτερα αν δεν υπάρξουν καθυστερήσεις», σημείωσε ο κ. Κουρτίδης.

Από την πλευρά της ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης Δέσποινα Χατζηφωτιάδου ενημέρωσε: «ως δικηγορικός σύλλογος υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με τον αντιπεριφερειάρχη και σε αυτό το πλαίσιο έχουμε δεσμευτεί ότι θα συνδράμουμε με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί, δηλαδή είτε με γνωματεύσεις προς την επιτροπή του αναδασμού είτε με συμβουλές προς τους πολίτες αφιλοκερδώς βέβαια, διότι έχουμε την εμπειρία από αναδασμούς και κτηματολόγιο και έχουμε άριστους και εξαιρετικούς συναδέλφους. Έτσι, με κάθε τρόπο θα όποτε και να μας ζητηθεί εμείς θα είμαστε εκεί και θα βοηθήσουμε».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο περιφερειακός σύμβουλος Μιχάλης Αμοιρίδης που παρακολουθεί επισταμένως τη διαδρομή του έργου, ο οποίος και δήλωσε: «οιι αναδασμοί είναι γεγονός ότι είναι από τα πλέον σημαντικά έργα υποδομής σε περιοχές που βασίζονται στην αγροτική οικονομία. Είναι αισιόδοξο και θετικό ότι ο πολύπαθος αναδασμός του Ερασμίου μπαίνει στην τελική φάση υλοποίησής του. Με το έργο αυτό οι αγρότες θα μπορούν να έχουν πολύ καλύτερη διαχείριση της δουλειάς τους, μικρότερο κόστος άρα και μεγαλύτερο όφελος για τις οικογένειές τους».

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Ι. Βεζυργιαννίδης: «Η αντιπολίτευση έχει αναγάγει τις ευρωεκλογές  σε δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης»

Ο Κομοτηναίος υποψήφιος ευρωβουλευτής της ΝΔ μιλά στο «Ε» για το διακύβευμα των ευρωεκλογώ…