Αρχική ΚΟΙΝΩΝΙΑ Ξεκινά σήμερα η «μάχη» των πανελλαδικών με τα ΕΠΑΛ

Ξεκινά σήμερα η «μάχη» των πανελλαδικών με τα ΕΠΑΛ

0

Αύριο Παρασκευή 3 Ιουνίου είναι πρεμιέρα για τα Γενικά Λύκεια  – 1.134  υποψήφιοι από την Ξάνθη

 

Χ. Ιωαννίδης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ξάνθης προς υποψήφιους: «Όχι άγχος σε παιδιά και γονείς…Καλή επιτυχία!»

 

Στην μάχη των Πανελληνίων εξετάσεων 2022 ρίχνoνται από σήμερα Πέμπτη 2 Ιουνίου οι απόφοιτοι των ΕΠΑΛ και των Εσπερινών με πρώτο μάθημα εξέτασης την Νεοελληνική γλώσσα και Έκθεση.

Την Παρασκευή 3 Ιουνίου είναι πρεμιέρα για τα Γενικά Λύκεια, οι απόφοιτοι των οποίων θα εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία.

Με μάσκες στα θρανία των πανελλήνιων

Οι μαθητές πρέπει να προσέλθουν στα επτά συνολικά εξεταστικά κέντρα της Ξάνθης μέχρι τις 08:00 π.μ. ενώ, τα θέματα παραδίδονται  στις 08:30 π.μ μέσω τον κλειστού συστήματος Ασφαλούς Μετάδοσης (ΣΑΜ) που δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο να ελέγχει την ομαλή και έγκαιρη μετάδοση των θεμάτων. Η διάρκεια εξέτασης κάθε μαθήματος είναι τρεις (3) ώρες. Οι εξετάσεις για τα ΓΕΛ λήγουν στις 10 Ιουνίου ενώ για τα ΕΠΑΛ στις 17 Ιουνίου καθώς οι υποψήφιοι εξετάζονται στα ειδικά μαθήματα.

Όπως μας διευκρίνισε ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης παρότι από την 1η Ιουνίου έχει αρθεί η υποχρέωση της μάσκας στις εξετάσεις θα ισχύει το μέτρο και στους υποψήφιους και στους εκπαιδευτικούς για καλύτερη προστασία των ίδιων και των συνυποψηφίων τους ώστε να μην βρεθεί κανείς στην δεινή θέση να χάσει τις εξετάσεις λόγω covid.

1.134  υποψήφιοι από την Ξάνθη

Όπως είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο ρεπορτάζ μας, σε 1.134  ανέρχονται οι  Ξανθιώτες υποψήφιοι που θα διαγωνιστούν στις πανελλήνιες του έτους 2021 – 2022 για ένα εισιτήριο στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ειδικότερα οι 838 είναι απόφοιτοι των ΓΕΛ, οι  286 των ΕΠΑΛ και 10 από τα Ειδικά σχολεία.

Τι απαγορεύεται

Σ’ ότι  αφορά την διαδικασία: Οι υποψήφιοι στις Πανελλήνιες 2022, απαγορεύεται να έχουν μαζί τους στην αίθουσα: βιβλία, τετράδια, σημειώσεις, διορθωτικό υγρό ή ταινία, κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές, ηλεκτρονικά μέσα μετάδοσης ή αποθήκευσης πληροφοριών ή επικοινωνίας, ή άλλα αντικείμενα, εκτός από αυτά που επιτρέπονται σύμφωνα με τις οδηγίες της Κ.Ε.Ε. ή της Διεύθυνσης Εξετάσεων και Πιστοποιήσεων.

Για τον έλεγχο στις αίθουσες, υπεύθυνοι είναι οι επιτηρητές.

Τι επιτρέπεται

Οι υποψήφιοι σις πανελλήνιες 2022 επιτρέπεται να έχουν μαζί τους στυλό μόνο ανεξίτηλης μελάνης (μαύρο ή μπλε), μολύβι, γομολάστιχα, γεωμετρικά όργανα και μπουκαλάκι με νερό ή αναψυκτικό.

Το μολύβι, γενικά, δεν επιτρέπεται στις απαντήσεις, παρά μόνο αν το διευκρινίζουν οι οδηγίες των θεμάτων.

Χ. Ιωαννίδης, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Ξάνθης προς υποψήφιους: «Όχι άγχος σε παιδιά και γονείς…Καλή επιτυχία!»

Ευχές αλλά και συμβουλές προς τους υποψηφίους και τις οικογένειες τους απευθύνει ο Διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ξάνθης κ. Χρήστος Ιωαννίδης: «Ήταν μια ακόμη πολύ δύσκολη χρονιά. Γι αυτό και οι υποψήφιοι πρέπει να είναι ήρεμοι ώστε να αποδώσουν στο 100% της προετοιμασίας τους. Ήρεμο και υποστηρικτικό κλίμα θα πρέπει να υπάρχει και στα άλλα μέλη της οικογένειας. Δεν πρέπει να προκαλείται άγχος στον υποψήφιο αλλά θετική ενέργεια. Δεν κρίνει τίποτε. Η ζωή δίνει  πολλές ευκαιρίες. Ευελπιστώ και εύχομαι όλα να πάνε καλά και τα παιδιά μας να πετύχουν στις σχολές που επιθυμούν και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους».

 

Μαριάννα Ξανθοπούλου

Mxanthopoulou@empros.gr

 

Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Η «μάχη» για τα ψάρια στο Θρακικό Πέλαγος

Ολοκληρώθηκε η…απόβαση των τουρκικών γρι – γρι που σάρωναν όλο τον χειμώνα τα αφρόψαρα Ο μ…