Αρχική ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

Πρόσωπα & Γεγονότα, Παρασκευή 27 Μαΐου 2022

0

Συλλυπητήρια Χασάν
Πληροφορηθήκαμε προχθές για τον αιφνίδιο θάνατο του γιου του αγαπητού Χασάν Χουσεΐν, εκδότη της εβδομαδιαίας εφημερίδας «Περισκόπιο» της Κομοτηνής.
Ο γιός του Ταμέρ Ρετζέπογλου ήταν μόνον 46 χρόνων και ο θάνατός του ήταν ξαφνικός.
Η εφημερίδα μας εκφράζει τα θερμά συλλυπητήριά της στον Χασάν, ο οποίος στην αρχική περίοδο έκδοσης της εφημερίδας μας εργάστηκε ως Λινοτύπης επί σειρά ετών.
-Χασάν φίλε μου, υπομονή.
Γ.Δ.


Περί πλακών
Βελτίωση, αποκατάσταση πεζοδρομίων είχε εξαγγείλει η δημοτική αρχή Ξάνθης πριν λίγο καιρό. Πλάκες σπασμένες, πλάκες που έχουν ξεκολλήσει, που χοροπηδούν, αυτές είχε πει πως θα διορθωθούν, αποκατασταθούν.
Μάλιστα ζητούσε από τους δημότες να τηλεφωνούν και να επισημαίνουν τα επίμαχα σημεία.
Τέλος πάντων, ούτε στα τηλέφωνα υπήρξε ανταπόκριση, ούτε οι ίδιοι ψάξαν για να εντοπίσουν την εργολαβική τσαπατσουλιά. Μεταξύ μας, μια βόλτα στο κέντρο της πόλης να κάναν θα διαπίστωναν τις ατέλειες και τα επίμαχα σημεία.
Επισήμανση: Ας ξεκινήσουν να διορθώσουν όσα πρέπει τώρα διότι το χειμώνα θα λένε πως δεν βοηθά ο καιρός…
-Εκτός βέβαια εάν μας έκαναν… πλάκα με τις δηλώσεις τους…
Γ.Δ.


Ναι ή όχι;
Δεν γίνονται έργα, οι δημότες διαμαρτύρονται. Γίνονται και μάλιστα σοβαρά έργα με το δίκτυο φυσικού αερίου, πάλι διαμαρτυρίες.
Ναι, υπάρχει ενόχληση, υπάρχει σκόνη, έρχεται το καλοκαίρι, ζέστες και άγχος.
Λοιπόν, τι προτιμάει ο λαός;
Το γνωρίζω. Είναι στο χαρακτήρα μας, δεν είμαστε εύκολοι, έχουμε ιδιοτροπίες, δεν «παιζόμαστε».
Γι’ αυτό οι γνωστές αντιδράσεις μας που είναι γεμάτες αντιφάσεις και απρόβλεπτες ενέργειες που ξαφνιάζουν όσους δεν μας γνωρίζουν.
Γενικώς είμαστε του ύψους ή του βάθους σε πολλές ενέργειες και αποφάσεις μας.
Προφανώς υπάρχει μια μεγάλη μερίδα που προτιμά έναντι ανηφόρας ή κατηφόρας τον ίσιο δρόμο.
Γ.Δ.


Αποκαταστάθηκε η βλάβη φαναριών
Σχεδόν άμεση ήταν η ανταπόκριση των αρμοδίων στο σχόλιό μας για τα κλειστά και μη λειτουργούντα φανάρια στον γνωστό πολυσύχναστο κόμβο στην αρχή της Λεωφόρου Στρατού.
Μέχρι το μεσημέρι όπως πληροφορηθήκαμε, το συνεργείο αποκατέστησε τη βλάβη και όλα καλά.
Η βλάβη αυτή δικαίωσε για άλλη μια φορά όλους όσοι υποστηρίζουν πως η λύση δεν είναι τα φανάρια αλλά οι κυκλικοί κόμβοι. Σαν αυτούς που αποφάσισε ο δήμος Ξάνθης να δημιουργήσει στην Σάρδεων. Ελπίζουμε εντός του 2022.
Γ.Δ.


Τζάμπα καίνε οι λάμπες στην Σταυρούπολη
Να τους αλλάξουν τα…φώτα ζητούν  οι  κάτοικοι στην Σταυρούπολη από τον δήμο Ξάνθης κατά κυριολεξία όμως και  όχι μεταφορικά! Κάτοικοι  επικοινώνησαν μαζί μας και μας ανέφεραν ότι κάτι έπαθαν τα φωτιστικά του δήμου και ανάβουν όποτε και σβήνουν όποτε θέλουν. Έτσι βλέπουν κάποια αναμμένα στις 10 το πρωί ή σβηστά στις 10 το βράδυ. Προφανώς και έχουν απορρυθμιστεί και  χρειάζονται ρύθμιση. Σε μια εποχή που το ρεύμα είναι τόσο ακριβό δεν χρειάζονται σπατάλες που θα κληθεί και πάλι ο δημότης να επωμιστεί το κόστος.
Έτσι λοιπόν ας μεριμνήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος για την ρύθμιση των φωτιστικών στην Σταυρούπολη για να μην …καίει τζάμπα η λάμπα και δεν είναι και τζάμπα!
Μ.Ξ.


Ηχηρή επιστροφή
Πανηγυρική και με τη βούλα του δικαστηρίου η επιστροφή στα δημοτικά έδρανα Ξάνθης του συμβούλου Φερντούν Χασάνογλου. Μετά από μια δικαστική διαδρομή αρκετά μεγάλη ήρθε η πλήρης δικαίωσή του.
Θυμίζουμε πως ο Φερντούν είχε εκλεγεί με τον συνδυασμό του Δημαρχόπουλου αλλά στη συνέχεια ανεξαρτητοποιήθηκε δηλώνοντας ότι θα στηρίζει με την ψήφο του την παράταξη Τσέπελη. Έτσι, προστίθεται τώρα άλλη μια ψήφος στον Τσέπελη και ένας ισχυρός παράγοντας που εκλέγεται στο Δροσερό.
Βέβαια, επειδή η κατάσταση είναι ρευστή και απρόβλεπτη, δεν αποκλείεται να συμβούν αργότερα κάποιες μετακινήσεις από παράταξη σε παράταξη ανάλογα με τις συμφωνίες.
Γ.Δ.


Οι ιστορικές αναμνήσεις δύσκολα πεθαίνουν
Πρόσφατα πανελλαδικά αλλά και όπου Πόντιοι, τιμήθηκε η μνήμη της Γενοκτονίας των 350.000 αδικοχαμένων Ποντίων. Ξεριζωμός από τις πατρογονικές εστίες, θάνατος, ταλαιπωρία, ασθένειες, νέα πατρίδα.
Οι πατρογονικές όμως εστίες των από τους Δωριείς και Ίωνες προγόνους, αποτελούν ιστορικές αναμνήσεις που δύσκολα έως αδύνατο να ξεχαστούν, λησμονηθούν και πολύ περισσότερο να πεθάνουν. Εξάλλου το αίμα που χύθηκε ήταν, έγινε, ένα κόκκινο ποτάμι.
Γι’ αυτό τιμάται η μνήμη, τιμούνται τα θύματα, γι’ αυτό η σκυτάλη μεταφέρεται από γενιά σε γενιά. Όχι με μίσος πλέον, αλλά την αναγνώριση του αποτρόπαιου θανάτου των αθώων Ποντίων.
Γ.Δ.


Ψιλό γαζί από τον Μπακογιάννη
Η υπόμνηση προς τον κύριο δήμαρχο Ξάνθης από τις άνω των διακοσίων οικογενειών-οικοπεδούχων περιοχής Λευκού Πύργου.
Δήμαρχε, ο χρόνος περνάει, οι οικοπεδούχοι περιμένουν από σας να «τα πείτε έξω από τα δόντια» στον Γενικό Γραμματέα κύριο Μπακογιάννη. Ο οποίος είναι μόνον λόγια, μας δουλεύει όλους ψιλό γαζί και σας μαζί βέβαια.
Επιτέλους πρέπει να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Μπακογιάννης και Ταγαράς που αναγνωρίζουν το δίκαιο των κατοίκων, θα πρέπει επιτέλους να βοηθήσουν και να ψηφιστεί η τροπολογία που προτείνουν οι κάτοικοι.
Διαφορετικά, 200 οικογένειες και πάνω, δεν θα τους ξεχάσουν όλους…
Γ.Δ.


Στα ύψη ο υδράργυρος στα ελληνοτουρκικά – Επιστολή προς τον ΟΗΕ
Θερμό προμηνύεται το καλοκαίρι στην γειτονιά μας. Η προκλητικότητα της γείτονος έχει  ανεβάσει τον υδράργυρο στα ελληνοτουρκικά. Ο πρωθυπουργός από το Νταβός έστειλε μηνύματα προς τον Τούρκο πρόεδρο ότι δεν θα αφήσει ανυπεράσπιστη την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας, την στιγμή που η «γαλάζια πατρίδα» των τούρκων περιλαμβάνει τα νησιά από την Σαμοθράκη, Λέσβο Χίο , Σάμο ως και τα Δωδεκάνησα κατηγορώντας τη χώρα μας ότι παραβιάζει διεθνείς συνθήκες.  Έτσι σήμερα η χώρα μας έστειλε επιστολή προς τον ΟΗΕ. Η επιστολή επίσης απορρίπτει στο σύνολό τους τις τουρκικές αιτιάσεις σχετικά με την αποστρατικοποίηση των νησιών του Αιγαίου, υπογραμμίζοντας ότι οι αιτιάσεις αυτές, οι οποίες δεν στέκουν νομικά, αλλά έχουν καθαρά πολιτικά κίνητρα, τροφοδοτούν έτι περαιτέρω την αστάθεια που προκαλεί η Τουρκία με τις ενέργειές της.
Επίσης, γίνεται σαφής αναφορά στην κλιμάκωση της επιθετικότητας της Τουρκίας, με την επίκληση του casus belli, καθώς και την στάθμευση έναντι των νησιών του Αιγαίου, μεγάλου αριθμού στρατιωτικών δυνάμεων.
Μ.Ξ.


Για το Γυμνάσιο στο Δροσερό
Πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα προς τα μπρος. Για την δημιουργία Γυμνασίου στο Δροσερό που αποφάσισε να δημιουργήσει ο δήμος μας.
Από την αρχή τοποθετούμαστε θετικά και υπέρ χωρίς δεύτερη συζήτηση διότι αναγνωρίζουμε την σπουδαιότητα του έργου την οποία δεν αξιολόγησε η επιτροπή που συστάθηκε.
Δεν έλαβαν υπόψιν τους τα μέλη της Επιτροπής πως το εν λόγω Γυμνάσιο θα εξυπηρετεί για περίοδο μεγάλη μόνον μαθητές από τον οικισμό και μόνον. Η επιτροπή παρασύρθηκε στην αρνητική της απόφαση λόγω της ύπαρξης της σιδηροδρομικής γραμμής και τον κίνδυνο για τα παιδιά. Μα οι μαθητές θα προέρχονται από τον Οικισμό, άρα χωρίς πρόβλημα μετακίνησης.
Εξάλλου για παιδιά μεγάλα μιλάμε, όχι δημοτικού.
Τέλος πάντων, το Γυμνάσιο πρέπει να γίνει, το διαβεβαίωσε ο δήμαρχος, το χρειάζεται πάνω απ’ όλα το Δροσερό για να βγει από την σημερινή κατάσταση.
-Εύκολο να κατηγορείς, δύσκολο να δίνεις λύσεις. Και στο Δροσερό χρειάζονται λύσεις.
Γ.Δ.


Περισσότερα Σχετικά Άρθρα
Περισσότερα άρθρα από ΕΜΠΡΟΣ
Περισσότερα άρθρα από ΣΧΟΛΙΑ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑΣ
Τα σχόλια είναι απενεργοποιημένα.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει

Πρόσωπα & Γεγονότα, Σάββατο 16 Μαρτίου 2024

Δήμος δικαίου Ένα ζήτημα δικαίου για τους δημότες πρέπει να εξετάσει άμεσα ο δήμος Ξάνθης …